Πώς να χειριστείτε ένα τηλέφωνο Android χωρίς Google

Η λειτουργία Android χωρίς Google είναι μια τεχνολογικά αντιδιαισθητική ατζέντα. Ωστόσο, σε ορισμένες ασιατικές χώρες, η Google και οι σχετικές υπηρεσίες της είναι αποκλεισμένες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιείτε εξομοιωτές Android όπως το Genymotion που λειτουργούν χωρίς προκατασκευασμένες εφαρμογές Google. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να έχουν σχεδόν άψογη λειτουργικότητα παρά την απουσία οικοσυστήματος Google.

Η Amazon μπορεί να αντικαταστήσει το Play Store

Δεν υπάρχουν πολλά για τα σύγχρονα smartphone αν αφαιρέσουμε τα εκατομμύρια των εφαρμογών στις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση από το Play Store. Ελλείψει του εν λόγω καταστήματος, πώς έχει κανείς πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά; Εισαγω Amazon App Store. Δεν έχει το μέγεθος του Play Store, αλλά μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οποιαδήποτε δημοφιλής εφαρμογή που αναφέρεται στο Play Store θα εμφανίζεται επίσης στη συνεχώς αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη στο Amazon App Store. Το πλεονέκτημα της χρήσης του Amazon App Store είναι ότι έχετε πρόσβαση σε αγορές εντός εφαρμογής που μπορείτε να συγχρονίσετε με άλλες συσκευές.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Amazon Underground για αυτό χρησιμοποιώντας την παρακάτω διαδικασία. Χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία, μπορείτε επίσης να παρακάμψετε όλα τα καταστήματα εφαρμογών συνολικά και να κατεβάσετε απευθείας τις εφαρμογές που θέλετε.

Εφόσον η εφαρμογή που αγοράζετε είναι δωρεάν και δεν σας ενδιαφέρουν οι αγορές εντός εφαρμογής, μπορείτε να κατεβάσετε απευθείας μια εφαρμογή αναζητώντας την ακόλουθη συμβολοσειρά σε μια μηχανή αναζήτησης.

[app name] APK download -mod -hack

Τα προσαρτήματα -mod και -hack είναι για να σας εμποδίσουν να καταλήξετε σε οποιουσδήποτε αμφίβολους ιστότοπους που διανέμουν αρχεία που έχουν παραβιαστεί.

  Πώς να δημιουργήσετε και να καρφιτσώσετε λίστες Twitter στο Χρονολόγιό σας σε iPhone και Android

Αυτό θα σας μεταφέρει σε ένα αρχείο πακέτου εφαρμογών Android (APK). Η εγκατάσταση ενός APK στη συσκευή σας Android θα παρακάμψει το Play Store. Θα πρέπει ακόμα να έχετε πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Google Play για τυχόν αγορές εντός εφαρμογής, ούτε θα μπορείτε να συγχρονίζετε με τα APK είναι επίσης ένας καλός τρόπος πρόσβασης σε περιεχόμενο κλειδωμένο στην περιοχή. Αν και θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας πριν κάνετε λήψη οποιωνδήποτε APK από άγνωστους ιστότοπους, καθώς κινδυνεύετε να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό και να καταλήξετε να καταστρέψετε τη συσκευή σας.

Για να εγκαταστήσετε ένα APK, θα πρέπει να επιτρέψετε στη συσκευή σας να εγκαταστήσει περιεχόμενο από “άγνωστες πηγές”.

Ρυθμίσεις > Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια (ή απλώς “ασφάλεια” για ορισμένες συσκευές) > Άγνωστες πηγές.

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή Android στη συσκευή σας. Λάβετε υπόψη ότι οι εγκατεστημένες εφαρμογές θα είναι χωρίς υπηρεσία συγχρονισμού που βασίζεται στο σύννεφο και θα χάσετε εντελώς κάθε πρόοδο εάν απεγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Πρόσβαση στο Gmail

Σε περιπτώσεις όπου το Gmail δεν λειτουργεί/δεν είναι προσβάσιμο, θα χρειαστείτε ένα εναλλακτικό μέσο πρόσβασης στο εν λόγω email. Θα χρειαστεί να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Gmail ως λογαριασμός POP/IMAP, ευτυχώς για μια δημοφιλή υπηρεσία όπως το gmail, τα περισσότερα προγράμματα-πελάτες αλληλογραφίας έχουν τις διαμορφώσεις του προφορτωμένες, επομένως χρειάζεται απλώς να συνδεθείτε στο gmail από το πρόγραμμα-πελάτη αλληλογραφίας σας και θα φορτώσει αυτόματα το Πληροφορίες και διαμόρφωση του Gmail. Συνιστούμε προσωπικά το Microsoft Outlook, καθώς θα διαχειρίζεται τις επαφές και το Ημερολόγιο σας και για εσάς.

  Η Κλιματολογία της Microsoft σάς εκπαιδεύει για το κλίμα οποιουδήποτε τόπου [Android]

Μιλώντας εκ των οποίων;

Διαχείριση επαφών

Εάν είστε χρήστης Android για πρώτη φορά και δεν έχετε διαχειριστεί ποτέ επαφές στο παρελθόν, δεν έχετε πρόβλημα, καθώς ο προεπιλεγμένος διαχειριστής επαφών θα κάνει τη δουλειά μια χαρά. Ωστόσο, εάν αλλάζετε συσκευές, δοκιμάστε τα εξής.

Μπορείτε να εισαγάγετε επαφές από την Google σε μία από τις δύο δημοφιλείς μορφές, VCF, μια μορφή αποθήκευσης μεγάλων τμημάτων πληροφοριών σε ένα μόνο συμπιεσμένο αρχείο. Ή CSV, μια μορφή παρόμοια με το VCF, αλλά πιο καθολική. Τα περισσότερα τηλέφωνα προτιμούν τα αρχεία VCF έναντι του CSV, αλλά η διαδικασία εισαγωγής/εξαγωγής και για τα δύο είναι σχεδόν ίδια.

Εξάγετε τις επαφές από την Google και εισαγάγετέ τις στο τηλέφωνό σας. Παω σε Επαφές Google και εντοπίστε το κουμπί Εξαγωγή στο αριστερό μενού (επιλέξτε “περισσότερα” εάν δεν είναι άμεσα ορατό). Θα σας πει ότι χρειάζεστε μια παλαιότερη έκδοση των επαφών Google για εξαγωγή, στην οποία θα σας μεταφέρει στη συνέχεια. Ή, Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μεταβείτε απευθείας στην παλιά έκδοση των επαφών. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα και μετά στην Εξαγωγή. Επιλέξτε τη μορφή της επιλογής σας και κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή. Αυτό θα κατεβάσει το αρχείο στη συσκευή σας.

Στείλτε αυτό το αρχείο στον εαυτό σας και αποθηκεύστε το συνημμένο στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, στη συσκευή σας Android, μεταβείτε στη διεύθυνση:

  Γιατί το Face ID είναι πολύ πιο ασφαλές από το Face Unlock του Android

Επαφές > Διαχείριση επαφών (κάτω από το κουμπί ‘περισσότερα’).

Εδώ πατήστε Εισαγωγή/Εξαγωγή και πατήστε το κουμπί Εισαγωγή. Πατήστε Εσωτερική αποθήκευση και η εφαρμογή θα σαρώσει αυτόματα τα περιεχόμενα του εσωτερικού σας αποθηκευτικού χώρου και θα ανακτήσει τυχόν αρχεία VCF. Θα συμπληρώσει αυτόματα τις επαφές σας.

Αυτό δεν ενεργοποιεί τον Συγχρονισμό, επομένως θα πρέπει να κάνετε την ίδια διαδικασία όπως πριν μόνο αυτή τη φορά που πραγματοποιείτε εξαγωγή από το τηλέφωνό σας και εισαγωγή στις επαφές Google.

Εναλλακτικοί Υπεύθυνοι Επικοινωνίας

Αφού συγχρονίσετε τις επαφές σας με τη συσκευή σας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως Facebook Messenger για Android που θα συγχρονίζει και θα διαχειρίζεται αυτόματα τις επαφές για εσάς σε όλες τις συσκευές (απλώς εγκαταστήστε την εφαρμογή και αναλαμβάνει τα πάντα αυτόματα).

Τι γίνεται αν αποκλειστεί η Google

Εάν, για κάποιο λόγο, η Google είναι εντελώς αποκλεισμένη στην περιοχή σας, τότε θα χρειαστείτε ένα VPN για να ξεμπλοκάρετε τοποθεσίες, να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google και στη συνέχεια να εκτελέσετε τα παραπάνω βήματα.

Σημειώσεις

Εάν βασίζεστε στο Google Keep για τη διαχείριση και τον συγχρονισμό των σημειώσεων σας, ελλείψει Google Keep. Μπορείτε να δοκιμάσετε Microsoft OneNote ή Evernote. Είναι και οι δύο εξαιρετικά ισχυρές εφαρμογές λήψης σημειώσεων που συγχρονίζονται με άλλες πλατφόρμες.

Ημερολόγιο

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Ημερολόγιο Google στο διαδίκτυο για τυχόν ραντεβού που βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Microsoft Outlook έρχεται με το δικό του Ημερολόγιο, όπως και όλοι οι μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας. Αν ψάχνετε για μόνιμο αντικαταστάτη, σας προτείνουμε το Sunrise.

Με τις παραπάνω λύσεις θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας Android χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε καμία εφαρμογή Google.