Επτά καλύτεροι βοηθοί φωνής για Android

Ο Φωνητικός Ελεγχόμενος Υπολογισμός υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό (ήδη από το 1981). Ξεκινήσαμε να διδάσκουμε σε υπολογιστές απλές λέξεις και αριθμούς μέχρι τη στιγμή που η Blackberry έκανε τις φωνητικές εντολές αναγκαιότητα. Αμέσως μετά, η Apple έφερε αυτή την ιδέα σε νέο φως με όλα τα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε με το SIRI και όλοι ήθελαν να βάλουν στη γωνία την αγορά των φωνητικών βοηθών. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες εικονικοί βοηθοί με τεχνητή ευφυΐα που ενεργοποιούνται με φωνή για το τηλέφωνό σας, που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη συσκευή σας χωρίς να αγγίζετε την οθόνη σας. Εδώ είναι οι 7 καλύτεροι βοηθοί φωνής που είναι διαθέσιμοι στο Android.

Πώς δοκιμάσαμε

Όλοι οι σημερινοί βοηθοί φωνής δοκιμάστηκαν ζητώντας τους να κάνουν μια κλήση, να στείλουν ένα μήνυμα, να δείξουν πότε θα βρέξει στη συνέχεια και αν μπορεί να πει ένα αστείο. Εν τω μεταξύ, παρακολουθούσαμε πόσο γρήγοροι ήταν. Να τι μάθαμε.

1. Google Now

Το Google Now θα πρέπει να είναι εξοικειωμένο με τους χρήστες Android, iOS και macOS. Παίρνει ό,τι μπορεί να κάνει η Google και το συσχετίζει με μια φωνητική εντολή. Μπορείτε να του κάνετε ανόητες ερωτήσεις, μπορείτε να το κάνετε να κάνει κάποια σοβαρή δουλειά και σχεδόν πάντα θα έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Στις δοκιμές μας, μάθαμε ότι το Google Now κατανοούσε τις περισσότερες φράσεις της παρτίδας και είναι πλήρως συνδεδεμένο με όλες τις εφαρμογές και τις βιβλιοθήκες της Google. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε ένα ξεχωριστό αντίγραφο, αποστέλλεται με όλες τις συσκευές Android (4.1 και νεότερες), επομένως πρέπει απλώς να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης και να είστε καθ’ οδόν για έναν εξαιρετικό φωνητικό βοηθό.

  Πώς να αποσυνδέσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας από το RCS στο Android

2. Cortana

Cortana είναι η απάντηση της Microsoft στο SIRI. Στην αρχή της, η Cortana δεν είχε όνομα, ήταν απλώς «Αναγνώριση ομιλίας». Η Cortana ήταν σε θέση να πραγματοποιήσει βασικές αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, αλλά αυτή ήταν η έκταση. Η Cortana, που ονομάστηκε ως φόρος τιμής στην τεχνητή νοημοσύνη στα παιχνίδια Halo του Microsoft XBOX, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από την έναρξή της. Καταλαβαίνει εξαιρετικά καλά, παρά την προφορά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να ορίσετε ραντεβού, να κάνετε αστεία, να δείτε τον καιρό. Ωστόσο, ανακτά πληροφορίες από το Bing, έτσι ώστε η ανακρίβεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εάν συνδέεστε στην Cortana μέσω του επιτραπέζιου υπολογιστή σας, μπορείτε να ελέγξετε και τις δύο συσκευές μέσω ενός μόνο λογαριασμού, κάτι που είναι μια ωραία πινελιά. Περιορίζεται γεωγραφικά σε μερικές χώρες αυτήν τη στιγμή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αλλάξετε την τοποθεσία σας και

  Το Multitasking προσφέρει χρήση με παράθυρο πολλαπλών κοινών εφαρμογών Android

3. Τζάρβις

Πήρε το όνομά του από το AI που ελέγχει την πανοπλία δύναμης του Tony Stark στο Ironman JARVIS είναι ένας φωνητικός βοηθός για Android που επιχειρεί να μιμηθεί τη λειτουργικότητα του JARVIS εντός των ορίων μιας συσκευής Android. Μπορεί να καταλάβει μόνο αγγλικά αυτή τη στιγμή (σε αντίθεση με τους άλλους βοηθούς που υποστηρίζουν μερικές άλλες γλώσσες). Μπορείτε να το κάνετε να χρησιμοποιεί λειτουργίες συστήματος όπως το φλας για κινδύνους έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να το κάνετε για να προσθέτει υπενθυμίσεις στις λειτουργίες του συστήματος, π.χ. «όταν καλώ τη γυναίκα μου, υπενθύμισέ μου για τα λουλούδια». Αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

4. AIVC

AIVC ή η Αλίκη προσπαθεί πολύ σκληρά να μοιάζει με το SIRI, αλλά οι ομοιότητες τελειώνουν στη διεπαφή. Το Alice είναι μια πολυμήχανη εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε ό,τι θα έκανε ένας κανονικός φωνητικός βοηθός. Ορίστε ραντεβού, ενημερώστε τον καιρό, αν και περιορίζεται στις λειτουργίες του συστήματος. Δεν τα πάει καλά με τακτικά αιτήματα. Όταν του ζήτησε να πει ένα αστείο, απλώς έβγαλε ένα μήνυμα κειμένου με τη λέξη “Joke”.

5. Ρόμπιν

Κοκκινολαίμης, είναι μια μινιμαλιστική εφαρμογή που επιτρέπει πλήρη λειτουργικότητα μέσω φωνητικών εντολών. Οι προγραμματιστές του Robin ισχυρίζονται ότι έχει μια απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που του κάνουμε, προφανώς υπάρχουν περιορισμοί σε αυτό, αλλά εφόσον η ερώτησή σας σχετίζεται με το τηλέφωνό σας, ο Robin μπορεί να το κάνει με σχετική ακρίβεια. Μπορείτε να το πάρετε για να διαβάσετε tweets, email, μηνύματα, να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να βρείτε μια τοποθεσία. Τα έργα. Αν και έχει πρόβλημα με τους ελιγμούς προφορές.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών και βίντεο Android στο Cloud

6. Λύρα

Λύρα μπορεί να είναι η πιο καλά σχεδιασμένη εφαρμογή από αυτές που συγκρίναμε. Αυτό περιλαμβάνει το Google Now. Εκτός από το ότι είναι οπτικά ελκυστικό, είναι επίσης εξαιρετικά λειτουργικό. Σε μεταφέρει σε βίντεο του YouTube, πραγματοποιεί κλήσεις, στέλνει μηνύματα, βάζει ξυπνητήρια, λέει αστεία, είναι ένα πλήρες πακέτο. Ο μόνος περιορισμός του εν λόγω πακέτου είναι ότι δεν μπορεί να συμπίπτει λεπτομέρειες του

7. Αντήχηση

Reverb είναι μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή που συνδέεται με την Alexa, τον φωνητικό βοηθό της Amazon που έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει τις συσκευές Echo της Amazon. Η Alexa μπορεί να σας παραχωρήσει πρόσβαση σε ολόκληρο το Διαδίκτυο μέσω φωνής, όπως ο καιρός, ο έλεγχος συσκευών IoT, η πρόσβαση στην τηλεόραση και η παραγγελία πραγμάτων εκτός Amazon. Ωστόσο, η Reverb δεν μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις κατόπιν αιτήματός σας και τείνει να επιβραδύνει αρκετά συχνά. Όπως και η Alexa, δεν υπάρχει διεπαφή κειμένου συσχετισμένη, επομένως δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τι ειπώθηκε. Πρέπει να κρατήσετε πατημένο το μικρόφωνο για να μιλήσετε σε αυτό και σας αφήνει ένα εξαιρετικό αναπτυσσόμενο μενού φωνής για να μιλήσετε χωρίς να χρειάζεται να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος.