Πώς να φτιάξετε μια καλή ζωντανή ταπετσαρία για το iPhone σας

Οι ζωντανές ταπετσαρίες είναι μια από τις πιο προσεγμένες δυνατότητες του iOS, αν δεν χρησιμοποιούνται ελάχιστα. Είναι διασκεδαστικό —και πολύ Χάρι Πότερ— να έχεις λίγη κίνηση στην οθόνη κλειδώματος. Αλλά η ρύθμιση οποιασδήποτε παλιάς ζωντανής φωτογραφίας δεν πρόκειται να σας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα: δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή για χρήση για ταπετσαρία.

Πώς να ορίσετε μια ζωντανή ταπετσαρία

Για να ορίσετε μια ζωντανή φωτογραφία ως ταπετσαρία σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ταπετσαρία > Επιλογή νέας ταπετσαρίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το άλμπουμ Ζωντανών φωτογραφιών σας.

Επιλέξτε τη ζωντανή φωτογραφία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένη η “Ζωντανή φωτογραφία” και, στη συνέχεια, πατήστε Ορισμός > Ρύθμιση και των δύο (ή “Ρύθμιση οθόνης κλειδώματος” ή “Ρύθμιση αρχικής οθόνης”, εάν το θέλετε μόνο σε μία).

Και κάπως έτσι, θα έχετε ζωντανή ταπετσαρία. Τώρα, ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσουμε μια καλή ζωντανή φωτογραφία.

Λήψη μιας καλής φωτογραφίας ζωντανής ταπετσαρίας

Μια ζωντανή φωτογραφία είναι, πρώτα και κύρια, μια φωτογραφία. Τις περισσότερες φορές το φόντο σας θα είναι ακίνητο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το μέρος της φωτογραφίας φαίνεται υπέροχο. Θέλετε επίσης να φαίνεται φυσική η μετάβαση στο όταν η ταπετσαρία είναι σε κίνηση. Υπάρχουν μερικά άλλα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

  Δημιουργήστε και μοιραστείτε Συλλογές Ενδιαφέροντος Περιεχομένου

Οι ταπετσαρίες είναι κάθετες στο iOS. Για μία από τις πρώτες φορές, σας προτείνω να φωτογραφίζετε κρατώντας το iPhone σας κάθετα.
Μια Ζωντανή Φωτογραφία καταγράφει λίγα δευτερόλεπτα πριν και μετά όταν τραβάτε τη φωτογραφία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ρυθμίσετε μια λήψη προτού πατήσετε το κουμπί κλείστρου.
Για να φαίνεται καλή η μετάβαση μεταξύ των ακίνητων και κινούμενων τμημάτων της ζωντανής φωτογραφίας, πρέπει να διατηρήσετε το iPhone σας όσο πιο ακίνητο γίνεται ενώ τραβάτε τη λήψη. Εάν έχετε τρίποδο, χρησιμοποιήστε το. Διαφορετικά, στηρίξτε ή ξεκουράστε το iPhone σας όσο καλύτερα μπορείτε.

Οι πιο εύκολες καλές ζωντανές φωτογραφίες για λήψη είναι τοπία, ειδικά αν υπάρχει κινούμενο νερό. Έχετε άφθονο χρόνο για να παρατάξετε τη λήψη, βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας είναι σταθερή και, καθώς η κίνηση είναι κυκλική, φαίνονται σχεδόν πάντα καλά.

  Το ασύρματο πληκτρολόγιο Touchpad δεν λειτουργεί (Οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων)

Τα σκηνοθετημένα πορτρέτα είναι λίγο πιο δύσκολα αλλά ακόμα πιθανά. Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα καλά φωτισμένο μέρος – οπουδήποτε με ένα μεγάλο παράθυρο λειτουργεί κανονικά τέλεια – επειδή οι ζωντανές φωτογραφίες φαίνονται ιδιαίτερα κοκκώδεις σε χαμηλό φωτισμό και στη συνέχεια πόζα του θέματός σας. Θα συνιστούσα να τους βάλετε να τραβήξουν ένα ανόητο πρόσωπο, να χαλαρώσουν σε ένα κανονικό χαμόγελο και μετά να τραβήξουν ένα άλλο ανόητο πρόσωπο. Αν τραβήξετε τη φωτογραφία όταν χαμογελούν κανονικά, η ζωντανή φωτογραφία θα πρέπει να καταγράφει τα δύο ανόητα πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο, η ταπετσαρία σας θα φαίνεται κανονική, αλλά όταν είναι σε κίνηση, θα είναι γεμάτη προσωπικότητα.

Τα κατοικίδια και τα φυσικά πορτρέτα είναι μακράν τα πιο δύσκολα για να τα πετύχεις σωστά. Υπάρχουν τόσες πολλές κινήσεις και ενέργειες που κανονικά, είτε η ακίνητη φωτογραφία είτε το βίντεο θα φαίνεται. Επίσης, δεν μπορείτε να στερεώσετε το iPhone σας για να κρατάτε τα πράγματα ακίνητα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ζωντανή φωτογραφία ενός κατοικίδιου ζώου ή του παιδιού σας που παίζει, θα σας συνιστούσα να ακολουθήσετε τη δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδο αθλητικής φωτογραφίας: συνεχίστε να φωτογραφίζετε μέχρι να πάρετε κάτι καλό. Μπορεί να χρειάστηκαν μερικές μέρες, αλλά τελικά κατέληξα με αυτή την ωραία ζωντανή φωτογραφία του σκύλου μου να μου δίνει το πλάγιο μάτι.

  Πώς να αποκτήσετε το Microsoft Movie Maker στα Windows 10

Όπως κάθε φωτογραφία, μπορείτε να επεξεργαστείτε ζωντανές φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το πλαίσιο που εμφανίζεται ως ακίνητη φωτογραφία, αλλά δεν θα συνιστούσα να το κάνετε αυτό. Τα καρέ βίντεο έχουν χαμηλότερη ανάλυση από τη στατική εικόνα από την κάμερα.

Παίξτε με διαφορετικές ζωντανές φωτογραφίες μέχρι να πάρετε αυτή που σας ταιριάζει. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκτήσετε ένα που να φαίνεται καλό ως ταπετσαρία. Μου πήρε μερικές προσπάθειες για να αποκτήσω αυτά που έχω παρουσιάσει σε αυτό το άρθρο.