Πώς να φτιάξετε έναν διακομιστή Minecraft (Έκδοση Java) σε Windows ή Ubuntu

Ας δημιουργήσουμε έναν διακομιστή Minecraft σε λειτουργία σε λίγα λεπτά για να τον απολαύσετε με στενούς φίλους.

Το Minecraft είναι ο παράδεισος ενός δημιουργού ή ένας παράξενος μπλοκαρισμένος κόσμος που σας ενοχλεί μέχρι τον πυρήνα κάθε φορά που μπείτε μέσα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι παίκτες σε όλο τον κόσμο το βρίσκουν ακαταμάχητο και παίζουν το Minecraft σε μεγάλους αριθμούς, καθιστώντας το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Ενώ μπορείτε να παίξετε το Minecraft σόλο, η εμπειρία γίνεται ήρεμη αφού καταλήξετε να ξοδεύετε ώρες στο mining και στη χειροτεχνία.

Άρα, έχετε το multiplayer για να διατηρήσετε τη διασκέδαση ζωντανή. Τώρα μπορείτε είτε να εγγραφείτε στους διακομιστές μεγάλων ονομάτων και να παίξετε μαζί με εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες παίκτες.

Ή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας έναν διακομιστή Minecraft για να διασκεδάσετε με τους αγαπημένους σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτός ο οδηγός θα δημιουργήσει έναν διακομιστή Minecraft στον προσωπικό σας υπολογιστή. Επομένως, δεν πρέπει να φιλοξενείτε παίκτες που δεν εμπιστεύεστε, καθώς θα αποκαλύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Και θυμηθείτε, θα φιλοξενήσουμε την έκδοση Minecraft Java, η οποία λειτουργεί σε Windows, macOS και Linux.

Τώρα που ξέρετε αρκετά, ας ξεκινήσουμε με την πραγματική συμφωνία.

Πώς να φτιάξετε έναν διακομιστή Minecraft

Πιθανότατα, θα χρησιμοποιούσατε τον δικό σας υπολογιστή για αυτό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε το Minecraft Server Hosting για πρόσθετη υποστήριξη και επαγγελματικό παιχνίδι για μεγάλο αριθμό παικτών.

Ωστόσο, θα παραμείνουμε στην υπόθεση ότι χρησιμοποιείτε προσωπικό υπολογιστή.

Και επειδή εγκαθιστούμε την έκδοση Minecraft Java, πρέπει πρώτα να εγκαταστήσουμε την Java ή να ενημερώσουμε εάν την έχετε ήδη.

Η εγκατάσταση Java στα Windows είναι αρκετά απλή. Επισκεφθείτε αυτό Σελίδα λήψης Javaκαι πάρτε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Για το Ubuntu, ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε sudo apt install openjdk-18-jre και πατήστε enter. Από τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο, η Java 18 ήταν η πιο πρόσφατη. θα πρέπει να το τροποποιήσετε ανάλογα.

Εάν πρόκειται να εκτελέσετε το Minecraft σε διακομιστή cloud τρίτου κατασκευαστή, όπως το DigitalOcean, εγκαταστήστε java με αυτήν την εντολή: sudo apt install openjdk-18-jre-headless. Αυτό σημαίνει ότι θα εκτελέσετε το Minecraft χωρίς γραφικό περιβάλλον χρήστη.

Στη συνέχεια, κατεβάστε και εγκαταστήστε το Διακομιστής Minecraft Java Edition για να λάβετε ένα μόνο αρχείο με όνομα διακομιστή. Για να ξέρετε, δεν υπάρχουν ξεχωριστά αρχεία για Windows και Linux.

Μετά τη λήψη, θα είναι ιδανικό να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό φάκελο για αυτό, καθώς ο διακομιστής θα δημιουργήσει περισσότερα αρχεία που θα θέλατε σε ένα ωραίο τακτοποιημένο μέρος αντί να βρίσκονται στον κύριο φάκελο λήψης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να έχετε έναν διακομιστή Minecraft με ή χωρίς γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI). Ενώ το να έχετε ένα γραφικό περιβάλλον είναι βολικό, μπορείτε να έχετε κάποιους επιπλέον πόρους εάν επιλέξετε να ακολουθήσετε τον τρόπο της γραμμής εντολών.

  Πώς να κάνετε την οικογένειά σας να αγαπήσει το έξυπνο σπίτι σας

Ωστόσο, θα τα δούμε και τα δύο.

Διακομιστής Minecraft με GUI

Η χρήση του διακομιστή Minecraft με GUI είναι σχεδόν πανομοιότυπη στα Windows και στο Ubuntu.

Windows

Εκτελέστε το αρχείο διακομιστή.

Αυτό δεν θα ανοίξει τίποτα, θα δημιουργήσει περισσότερα αρχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχείου κειμένου για την άδεια χρήσης τελικού χρήστη (eula.txt). Ανοίξτε αυτό το αρχείο κειμένου, αντικαταστήστε το eula=false με eula=true και αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Αυτό υποδηλώνει ότι συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγραμματιστή. Εάν χάσετε αυτό το βήμα, ο διακομιστής θα τερματιστεί μόλις τον ανοίξετε.

Στη συνέχεια, κάντε ξανά διπλό κλικ στο αρχείο διακομιστή για να ανοίξετε τη γραφική διεπαφή χρήστη. Θα ξεκινήσει η φόρτωση όλων των προαπαιτούμενων και θα λάβετε ένα Done κάτω δεξιά (ακριβώς πάνω από το κενό πεδίο), που υποδεικνύει ότι ο διακομιστής είναι έτοιμος για φιλοξενία.

Ubuntu

Ανοίξτε το τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή cd για να πλοηγηθείτε στον φάκελο Minecraft. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τον συγκεκριμένο φάκελο, να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Άνοιγμα στο Τερματικό για να δείχνει απευθείας προς αυτόν τον κατάλογο.

Τώρα εκτελέστε το java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar και πατήστε enter.

Τα Xmx και Xms υποδηλώνουν τη μέγιστη και την ελάχιστη μνήμη ram με την οποία εκτελείται ο διακομιστής Minecraft σας, αντίστοιχα. Μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτές τις τιμές για να αποκτήσετε μια βέλτιστη εμπειρία.
Για παράδειγμα, μπορώ να το αλλάξω σε:
java -Xmx4096M -Xms2048M -jar server.jar
που σημαίνει ότι ο διακομιστής Minecraft θα λειτουργεί μεταξύ 2Gb και 4Gb RAM.

Αυτό σας ζητά να αποδεχτείτε την EULA πριν από την εκτέλεση του διακομιστή. Παρόμοια με αυτό που κάναμε στα Windows, εντοπίστε το νέο αρχείο eula.txt και τροποποιήστε το αλλάζοντας το false σε true.

Στη συνέχεια, επικολλήστε και εκτελέστε την ίδια εντολή:

Αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά σύντομα θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο με γραφικό περιβάλλον, το οποίο θα υποδεικνύει την κατάσταση του διακομιστή.

Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε ορισμένα σφάλματα όπως Αποτυχία φόρτωσης της ενότητας “canberra-gtk-module. Αυτό μπορεί να αφαιρεθεί εγκαθιστώντας τα συγκεκριμένα αρχεία ανοίγοντας ένα ξεχωριστό τερματικό και εκτελώντας το sudo apt install libcanberra-gtk-module libcanberra-gtk3-module.

Τώρα επανεκκινήστε τον διακομιστή και δεν θα λάβετε ξανά αυτό το σφάλμα.

Αν και το να έχετε το GUI είναι υπέροχο, η χρήση του τερματικού κάθε φορά για να το ανοίξετε μπορεί να είναι ενοχλητικό. Έτσι θα φτιάξουμε ένα σενάριο για να το τρέξουμε εύκολα.

Για αυτό, δημιουργήστε οποιοδήποτε αρχείο κειμένου στο φάκελο και ονομάστε το start.sh. Στη συνέχεια, ανοίξτε αυτό το αρχείο με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Στη συνέχεια, αντιγράψτε-επικολλήστε το java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar και αποθηκεύστε τις αλλαγές.

Τέλος, κάντε δεξί κλικ πάνω του, εισαγάγετε Ιδιότητες στο τέλος του αναδυόμενου παραθύρου, επιλέξτε Δικαιώματα στο επάνω μέρος και επιλέξτε Να επιτρέπεται η εκτέλεση του αρχείου ως πρόγραμμα.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο start.sh και να επιλέξετε Εκτέλεση ως πρόγραμμα για να ανοίξετε το GUI του διακομιστή Minecraft.

  15 καλύτερα εργαλεία συμπίεσης αρχείων για Windows

Αυτό λοιπόν ήταν η δημιουργία ενός διακομιστή Minecraft με GUI. Ας δούμε την εναλλακτική.

Διακομιστής Minecraft χωρίς GUI

Αναμφισβήτητα, αυτή είναι μια πιο ισχυρή επιλογή από τις δύο και είναι πιο λογική για τους ισχυρούς χρήστες.

Windows

Σε αυτήν τη μέθοδο, δεν θα εκτελούμε απευθείας το αρχείο server.jar. Αντίθετα, θα δημιουργήσουμε ένα αρχείο start.bat για την εκτέλεση του διακομιστή στη γραμμή εντολών.

Αρχικά, ανοίξτε το φάκελο που περιέχει το server.jar και δημιουργήστε ένα αρχείο start.txt. Τώρα ανοίξτε το αρχείο στο Σημειωματάριο και αντιγράψτε-επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο κειμένου και αποθηκεύστε τις αλλαγές:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui

Στη συνέχεια, μετονομάστε το αρχείο από start.txt σε start.bat.

Τώρα, κάντε διπλό κλικ σε αυτό το αρχείο start.bat για να εκτελέσετε τον διακομιστή την πρώτη φορά. Αυτό θα δημιουργήσει πολλά αρχεία με τη γραμμή εντολών να κλείνει λίγα λεπτά μετά την εκτέλεση του αρχείου bat.

Για να προχωρήσετε περαιτέρω, απαιτείται τροποποίηση του αρχείου eula.txt, παρόμοια με αυτή που κάναμε στη μέθοδο GUI.

Μόλις το κάνετε αυτό και εκτελέσετε ξανά το αρχείο bat, αυτό θα είναι το αποτέλεσμα:

Το “Done” στο τέλος σημαίνει ότι ο διακομιστής λειτουργεί τέλεια.

Ubuntu

Χωρίς GUI στο Ubuntu σημαίνει προσθήκη ενός nogui στο αρχείο script που δημιουργήσαμε νωρίτερα με τη μέθοδο Ubuntu GUI. Το νέο σενάριο λοιπόν θα είναι:
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar server.jar nogui

Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις αλλαγές και εκτελέστε το σενάριο για να ανοίξετε τον διακομιστή Minecraft στο τερματικό:

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε βοήθεια για να λάβετε τη λίστα με τις έγκυρες εντολές ή μπορείτε να το ελέγξετε Minecraft WiKi.

Τέλος, τελειώσαμε με το κομμάτι δημιουργίας διακομιστή.

Τώρα για να παίξετε σε αυτόν τον πρόσφατα δημιουργημένο διακομιστή, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εντοπίσετε τον Προσθήκη διακομιστή στην περιοχή Multiplayer στον εκκινητή του Minecraft. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε localhost ή 0 στη Διεύθυνση διακομιστή και κάντε κλικ στο Τέλος.

Αυτό θα εμφανίσει τον διακομιστή στο μενού πολλών παικτών. Τώρα επιλέξτε τον διακομιστή και κάντε κλικ στο Join Server στο κάτω μέρος.

Αυτό θα ανοίξει το παιχνίδι για τον τοπικό παίκτη (εσείς). Αλλά δεν το έχετε δημιουργήσει για να παίζετε μόνοι σας, οπότε ας ελέγξουμε πώς να παίξετε multiplayer στον εγγενή διακομιστή σας.

Φιλοξενία παικτών στον διακομιστή σας Minecraft

Μπορείτε να φιλοξενήσετε άλλους στον διακομιστή σας Minecraft εντός ή εκτός του τοπικού σας δικτύου (LAN).

Τα άτομα στο ίδιο δίκτυο χρειάζονται απλώς την εσωτερική διεύθυνση IP του κεντρικού υπολογιστή, την οποία μπορείτε να λάβετε πληκτρολογώντας ipconfig στη γραμμή εντολών.

Οι άνθρωποι του Ubuntu μπορούν να πληκτρολογήσουν όνομα κεντρικού υπολογιστή -I για να λάβουν την εσωτερική διεύθυνση IP:

Είναι η αρχή του αποτελέσματος, 192.168.1.32, σε αυτήν την περίπτωση.

Μοιραστείτε το με άλλους παίκτες και μπορούν να συνδεθούν με τον διακομιστή σας αναφέροντάς το στην ενότητα διεύθυνσης διακομιστή μέσα στην καρτέλα για πολλούς παίκτες.

Ωστόσο, η φιλοξενία Minecraft για άτομα εκτός LAN θα χρειαστεί κάποιες δεξιότητες δικτύωσης για:

Το πρώτο βήμα είναι να διαμορφώσετε το τείχος προστασίας ώστε να επιτρέπει συνδέσεις σε έναν συγκεκριμένο αριθμό θύρας που μπορείτε να βρείτε στο αρχείο ιδιοτήτων διακομιστή που δημιουργήθηκε μέσα στον κύριο φάκελο διακομιστή.

  Τρόπος ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της Cortana "Pick Up Where I Left off" στα Windows 10

Άρα ο προεπιλεγμένος αριθμός θύρας είναι 25565.

Στη συνέχεια, πρέπει να πείτε στο τείχος προστασίας να επιτρέπει τις συνδέσεις μέσω αυτής της θύρας για να επιτρέψετε στους φίλους σας στο Minecraft να συμμετάσχουν.

Διαμόρφωση τείχους προστασίας

Η διαμόρφωση του τείχους προστασίας εξαρτάται από το λειτουργικό σας σύστημα. Δεδομένου ότι αυτός ο οδηγός προορίζεται για Windows και Ubuntu, θα εξετάσουμε και τα δύο.

Διαμόρφωση τείχους προστασίας στα Windows

Πατήστε ⊞+R, πληκτρολογήστε firewall.cpl και πατήστε enter.

Βασικά, θα ορίσουμε κανόνες εισερχομένων και εξερχόμενων για τη θύρα (25565) για πρωτόκολλα δικτύωσης UDP και TCP. Αυτή θα είναι μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων. Ελέγξτε αυτήν την επίδειξη όπου ολοκληρώνουμε το πρώτο βήμα δημιουργώντας έναν εισερχόμενο κανόνα για το TCP:

Θα το επαναλάβετε για εισερχόμενες (UDP) και εξερχόμενες (TCP & UDP) για την ίδια θύρα.

Διαμόρφωση τείχους προστασίας στο Ubuntu

Στο Ubuntu, το Τείχος προστασίας παραμένει απενεργοποιημένο από προεπιλογή και μπορείτε να το επαληθεύσετε εκτελώντας αναλυτικά την κατάσταση sudo ufw στο τερματικό.

Εάν επιστρέψει με Status: inactive, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω του sudo ufw enable.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε sudo ufw allow 25565 και πατήστε enter για να ανοίξετε τη θύρα 25565, η οποία είναι η προεπιλογή για να επιτρέπονται οι συνδέσεις στο Minecraft.

Τώρα μπορούμε να ελέγξουμε ξανά την ανοιχτή θύρα χρησιμοποιώντας το sudo ufw status verbose:

Τώρα που έχουμε αυτή τη θύρα έτοιμη για συνδέσεις, ήρθε η ώρα να την κάνουμε διαθέσιμη για άλλους. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται προώθηση θύρας, η οποία μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Αλλά δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε εδώ, καθώς βασίζεται στον δρομολογητή WiFi σας.

Αναζητήστε τη συσκευή σας και τελειώστε με αυτήν.

Στη συνέχεια, οι φίλοι σας θα χρειαστούν τη δημόσια διεύθυνση IP σας.

Μπορείτε να το λάβετε απλώς γυρνώντας στο google ποια είναι η διεύθυνση IP μου ή επισκεφτείτε κάτι παρόμοιο whatismyipaddress.

Το θόλωμα της δημόσιας διεύθυνσης IP μου επαναλαμβάνει το γεγονός ότι μην μοιράζεστε τη δική σας με κάποιον που δεν εμπιστεύεστε.

Η διαδικασία για να συνδεθείτε σε αυτόν τον διακομιστή είναι παρόμοια με τη σύνδεση στον δικό σας διακομιστή, με τη μόνη διαφορά ότι θα χρησιμοποιούν δημόσια διεύθυνση IP: αριθμός θύρας (π.χ. 125.245.74.894:25565) στην ενότητα Διεύθυνση διακομιστή. Και μην ασχολείστε με το όνομα του διακομιστή, θα το πάρει αυτόματα.

συμπέρασμα

Έτσι, δημιουργείτε έναν διακομιστή έκδοσης Java Minecraft και βάζετε τους φίλους σας να συμμετέχουν σε αυτόν.

Είναι απλό αν ολόκληρο το πάρτι βρίσκεται στο ίδιο LAN. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε απλώς έναν διακομιστή και μοιράζεστε την εσωτερική σας διεύθυνση IP.

Για παίκτες σε διαφορετικά δίκτυα, αποτελείται από τη λήψη και εκτέλεση του αρχείου διακομιστή από το Minecraft, τη διαμόρφωση του τείχους προστασίας, την προώθηση θυρών και την κοινή χρήση της εξωτερικής σας διεύθυνσης IP.

Ενώ είναι δυνατό να μετατρέψετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας σε έναν μικρό διακομιστή, χρειάζεστε έναν ισχυρό για να τον φιλοξενήσετε και να παίξετε ταυτόχρονα.

Και αν δεν θέλετε να το κάνετε αυτό στον υπολογιστή σας και δεν σας αρέσουν οι διαχειριζόμενοι διακομιστές Minecraft, τότε έχουμε έναν τέλειο οδηγό για τη φιλοξενία του Minecraft στο Vultr.