Τρόπος ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της Cortana “Pick Up Where I Left off” στα Windows 10

Το Fall Creators Update έχει προσθέσει μια νέα δυνατότητα στα Windows 10, «Συνεχίστε από εκεί που σταμάτησα». Λειτουργεί αν έχετε ρυθμίσει την Cortana. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας, οι περισσότερες εφαρμογές που είχατε ανοίξει στην προηγούμενη συνεδρία σας θα ανοίξουν ξανά για εσάς. Αυτό περιλαμβάνει το πρόγραμμα περιήγησής σας και τα αρχεία MS Office. Εφαρμογές όπως η εφαρμογή Ταινίες και τηλεόραση δεν συμμορφώνονται. Δείτε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε.

Παραλαβή από εκεί που άφησα

Στην ιδανική περίπτωση, εάν είχατε ήδη την Cortana να δουλεύει στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να είναι ήδη ενεργοποιημένο το “Pick up εκεί που σταμάτησα”. Εάν όχι, ανοίξτε την Cortana κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών. Μεταβείτε στα Notebooks και αναζητήστε την επιλογή Pick up εκεί που άφησα Off.

  Πώς να εξαιρέσετε ένα αρχείο, έναν φάκελο ή μια διαδικασία από το Windows Defender στα Windows 10

Εάν έχετε ενεργοποιημένη την Cortana αλλά δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στην Cortana και στην καρτέλα Talk to Cortana, επιλέξτε “Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες)” στην περιοχή Cortana Language. Επανεκκινήστε το σύστημά σας και θα εμφανιστεί η ρύθμιση.

Κάντε κλικ σε αυτό, ενεργοποιήστε τη λειτουργία και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στο κάτω μέρος.

Την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε το σύστημά σας, οι εφαρμογές που είχατε προηγουμένως ανοιχτές θα ανοίξουν αυτόματα.

Αυτό λειτουργεί όταν κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας ή όταν μια εγκατάσταση ή κατάργηση εφαρμογής απαιτεί επανεκκίνηση. Ορισμένοι χρήστες στο r/Windows10 λένε ότι λειτουργεί όταν τερματίζετε τη λειτουργία και εκκινείτε ξανά το σύστημά σας, αλλά δεν το βλέπουμε.

  Η οθόνη του iPhone ή του iPad μου δεν περιστρέφεται. Πώς μπορώ να το διορθώσω;

Εάν δεν είστε λάτρης της δυνατότητας, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε από την Cortana>Notebooks>Συνεχίστε από εκεί που σταμάτησα.

Τα Windows 10 είχαν αυτήν τη δυνατότητα για λίγο, αλλά ήταν αποκλειστικά για ενημερώσεις των Windows. Μετά την επανεκκίνηση του συστήματός σας για την εγκατάσταση ενημερώσεων, οι προηγούμενες εφαρμογές σας άνοιξαν αυτόματα. Με το Fall Creators Update, αυτή η δυνατότητα έχει επεκταθεί, ώστε οι χρήστες να μπορούν να την ενεργοποιήσουν. Μπορεί να μην λειτουργεί μετά τον τερματισμό και την εκκίνηση του κατάλληλου συστήματος, αλλά εξακολουθεί να είναι χρήσιμος ακόμα κι αν λειτουργεί μόνο μετά από επανεκκίνηση.

Η εγκατάσταση και η κατάργηση εφαρμογών είναι πιο εύκολη

Εφαρμογές όπως το iTunes απαιτούν να επανεκκινήσετε το σύστημά σας μετά την εγκατάσταση ή την κατάργησή τους. Το iTunes δεν είναι η μόνη εφαρμογή που το κάνει αυτό, αλλά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς. Οτιδήποτε εγκαταστήσετε για να τροποποιήσετε τη διεπαφή χρήστη σας, ενδέχεται να έχει τις ίδιες απαιτήσεις. Επιπλέον, εάν χρειαστεί ποτέ να επαναφέρετε προγράμματα οδήγησης, να απενεργοποιήσετε συσκευές ή απλώς να επανεκκινήσετε το σύστημά σας για να διορθώσετε ένα πρόβλημα ρουτίνας, αυτή η δυνατότητα διευκολύνει τη συνέχιση της εργασίας.

  Πώς να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις αλληλογραφίας για iPhone και iPad

Είναι κρίμα που δεν μπορούν να συνεχιστούν όλες οι στοκ εφαρμογές των Windows 10. Ίσως, κατά τη διάρκεια μερικών ακόμη ενημερώσεων, περισσότερες εφαρμογές θα αρχίσουν να λειτουργούν με αυτήν τη δυνατότητα.