Πώς να συνδέσετε τα χειριστήρια GameCube στο Nintendo Switch

Αν θέλετε τη νοσταλγική αίσθηση του κλασικού χειριστηρίου GameCube, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό χειριστήριο GameCube στη θέση των Joy-Cons του Nintendo Switch. Είναι το τέλειο αξεσουάρ για το Super Smash Bros. Ultimate Edition, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Ενημερώστε το Nintendo Switch

Το χειριστήριο GameCube υποστηρίζεται σε κονσόλες Nintendo Switch που εκτελούν τουλάχιστον την έκδοση συστήματος 5.0.0, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018.

Για να βεβαιωθείτε ότι το Nintendo Switch σας είναι ενημερωμένο με την πιο πρόσφατη έκδοση συστήματος, ελέγξτε ξανά ότι το σύστημά σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις συστήματος” από το Αρχικό μενού.

  5 απλές συμβουλές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κάνετε τις φωτογραφίες σας λαμπερές

Μόλις μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος, μεταβείτε στο “Σύστημα” και η τρέχουσα έκδοσή σας θα εμφανιστεί στην ενότητα “Ενημέρωση συστήματος” στα δεξιά.

GameCube Controllers και το Nintendo Switch

Το φθινόπωρο του 2017, όταν Η Nintendo κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού 5.0 για το Nintendo Switch, η εταιρεία συμπεριέλαβε αθόρυβα ένα νέο χαρακτηριστικό: τη δυνατότητα χρήσης παλιών ελεγκτών GameCube με το σύστημα Nintendo Switch.

Μπορείτε να συνδέσετε το παλιό σας χειριστήριο GameCube μέσω ενός προσαρμογέα Wii U GameCube Controller όπως Ο επίσημος προσαρμογέας ελεγκτή GameCube της Nintendo. Ο επίσημος προσαρμογέας GameCube Controller κοστίζει περίπου 20 $ στη λιανική.

Τοποθετήστε την κονσόλα Nintendo Switch σε λειτουργία τηλεόρασης και συνδέστε και τα δύο βύσματα USB από τον προσαρμογέα ελεγκτή GameCube στη βάση σύνδεσης Nintendo Switch.

Στο μοντέλο Nintendo Switch, υπάρχουν δύο θύρες USB στο πλάι της βάσης Nintendo Switch, όπου θα συνδέσετε τον προσαρμογέα GameCube Controller.

  Παρακάμψτε όλους τους περιορισμούς για λήψη των APK εφαρμογών απευθείας στη συσκευή σας

Αφού συνδέσετε τον προσαρμογέα Gamecube Controller στις θύρες USB, απλώς συνδέστε το χειριστήριο GameCube στον προσαρμογέα και πατήστε ένα κουμπί στο χειριστήριο GameCube με ενεργοποιημένο το Nintendo Switch.

Στην κονσόλα Nintendo Switch, μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις Ελεγκτή” στην Αρχική οθόνη, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια του Nintendo Switch.

Στο μενού “Controllers”, επιλέξτε “Pairing New Controllers” και το Nintendo Switch θα ξεκινήσει την αναζήτηση για ένα συμβατό χειριστήριο Nintendo Switch.

Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τα κουμπιά L και R Trigger στο χειριστήριο GameCube, όπως θα κάνατε κανονικά με το Nintendo Switch Joy-Cons, και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει.

Το μενού “Controllers” του Nintendo Switch θα εμφανίσει μια προεπισκόπηση του συνδεδεμένου ελεγκτή USB.

  Τι σημαίνουν τα φρούτα στο Snapchat;

GameCube Controllers και το Nintendo Switch Lite

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χειριστήριο GameCube με το Nintendo Switch Lite, αλλά γίνεται λίγο περίπλοκο. Το Nintendo Switch Lite δεν διαθέτει σύστημα βάσης, επομένως απαιτείται ένα επιπλέον καλώδιο.

Θα χρειαστείτε ένα χειριστήριο GameCube, α Προσαρμογέας Wii U, το μαύρο καλώδιο USB που περιλαμβάνεται στον προσαρμογέα Wii U και α Προσαρμογέας USB C σε USB 3.

Αυτό θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τη μοναδική θύρα USB-C του Switch Lite και να συνδέσετε το ενσύρματο χειριστήριο στη συσκευή. Όπως καλύφθηκε παραπάνω, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε τον ελεγκτή GameCube μέσω του μενού “Controller”.

Σε σύγκριση με τη χρήση του Nintendo Switch σε λειτουργία σύνδεσης, το Nintendo Switch Lite δεν συνδέεται σε οθόνη τηλεόρασης, επομένως ίσως θέλετε να βρείτε μια εναλλακτική μέθοδο για να στηρίξετε τη συσκευή ενώ παίζετε. Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να το απλώνετε στο πάτωμα. Δεν θα σε κρίνουμε.