Πώς να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth στο Xbox One: Οδηγός βήμα προς βήμα

Κουραστήκατε να μπλέκετε τα καλώδια; Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσετε το παιχνίδι σας και να μεταβείτε σε ασύρματα ακουστικά για το Xbox One σας.

Παρόλο που τα καλώδια είναι απαραίτητα για κάθε τεχνολογική συσκευή και αξεσουάρ, δεν είναι διασκεδαστικό να τα χειρίζεσαι (ειδικά αν είναι μακριά). Και ας μην ξεκινήσουμε καν με την ταλαιπωρία που προκαλεί κατά τη διάρκεια έντονων συνεδριών παιχνιδιού.

Εάν είστε χρήστης του Xbox One που θέλει να παρατήσει τα ενσύρματα ακουστικά για ασύρματα, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να το κάνετε.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα – το Xbox One δεν υποστηρίζει ασύρματα ακουστικά, εκτός από μερικά εκεί έξω που μπορούν να βρεθούν στο κατάστημά τους και δεν είναι πολύ φιλικά προς την τσέπη.

Είναι γεγονός ότι καμία από τις κονσόλες παιχνιδιών εκεί έξω δεν υποστηρίζει ακουστικά Bluetooth. Η επιλογή Bluetooth στην κονσόλα σας είναι μόνο για ασύρματη σύνδεση ελεγκτή.

Παρά αυτό το πρόβλημα, υπάρχει τρόπος να το ξεπεράσετε. Θα εξετάσουμε τη λύση σε αυτήν την ανάρτηση και θα μάθουμε πώς να συνδέσετε με επιτυχία ακουστικά Bluetooth στο Xbox One.

Περιορισμοί των ενσύρματων ακουστικών

Αν και χρησιμοποιούνται από τους περισσότερους λάτρεις των παιχνιδιών εκεί έξω, τα ενσύρματα ακουστικά έχουν ορισμένους αναμφισβήτητους περιορισμούς.

#1. Δημιουργεί ένα χάος από καλώδια

Φανταστείτε ότι παίζετε ένα έντονο shooter πρώτου προσώπου και καθώς ετοιμάζεστε να κατακτήσετε την αντίπαλη ομάδα, βρίσκεστε παγιδευμένοι σε έναν ιστό από καλώδια. Είναι σαν μια σύγχρονη εκδοχή της παγίδας μιας αράχνης, μείον τις αισθήσεις αραχνοειδούς. 🕷️

Εκτός από το ότι είναι άβολο, μπορεί επίσης να αποσπά αρκετά την προσοχή ώστε να επηρεάσει το παιχνίδι σας.

#2. Προσφέρει περιορισμένη εμβέλεια

Εάν είστε σαν τον ξάδερφό μου, που δεν μπορεί να σταματήσει να κινείται ενώ απολαμβάνει μια καθηλωτική συνεδρία παιχνιδιού, θα πρέπει να ρυθμίζετε συνεχώς τα καλώδια και να τα τεντώνετε στο όριο τους.

  Πώς να δημιουργήσετε και να χρησιμοποιήσετε Memoji και Animoji σε ένα iPhone

Και όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να συμβεί εάν τεντώσετε κατά λάθος το καλώδιο πολύ μακριά. Ναι, θα φτάσει στο οριακό σημείο του και θα αποσυνδεθεί από την κονσόλα – αφήνοντάς σας εκτός παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης: Flight Sticks για Xbox One και PC για Fly to New Heights

#3. Σας κρατά δεμένους με την κονσόλα σας

Μέρος μιας μακράς συνεδρίας gaming είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα, είτε στο μπάνιο, είτε στο ψυγείο, είτε για να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να τεντώσετε λίγο για να μην μετατραπούν τα πόδια σας σε ζελέ.

Με ένα ενσύρματο σετ μικροφώνου-ακουστικού, περιορίζεστε σε μια συγκεκριμένη περιοχή, εκτός εάν βγάλετε τα ακουστικά, κάτι που μπορεί να είναι άβολο.

#4. Θέματα καθυστέρησης

Δεν συμβαίνει με κάθε ενσύρματο ακουστικό, αλλά αν χρησιμοποιείτε προσωρινό, χαμηλής ποιότητας, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα λανθάνουσας κατάστασης. Μπορεί να μην είναι αντιληπτό στον μέσο παίκτη, αλλά οι λάτρεις που απαιτούν ακρίβεια σε κλάσματα του δευτερολέπτου μπορούν να το καταλάβουν αμέσως.

Πλεονεκτήματα των ασύρματων ακουστικών

Εκτός από το γεγονός ότι τα ακουστικά Bluetooth σας προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με τα ενσύρματα, εδώ είναι μερικά από τα πολλά πλεονεκτήματά τους.

#1. Ελευθερία στην κίνηση

Σε αντίθεση με τα ενσύρματα, μπορείτε να κινηθείτε με απόλυτη ελευθερία ενώ φοράτε τα ακουστικά Bluetooth. Δεν είστε πλέον δεμένοι στην κονσόλα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε τόσα διαλείμματα για σνακ και ταξίδια μετ’ επιστροφής στην κουζίνα σας χωρίς να την αφαιρέσετε.

Είναι σαν να έχεις αποδεσμευτεί από τη μήτρα του gaming.

#2. Πιο ανετα

Είναι αρκετά προφανές, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι η απουσία καλωδίων ανεβάζει το επίπεδο άνεσης. Μπορείτε να μετακινηθείτε και να είστε νευριασμένοι χωρίς να ανησυχείτε για την αποσύνδεση του παιχνιδιού. Επίσης, τα ασύρματα ακουστικά είναι φτιαγμένα για να φοριούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους σε ευθεία.

#3. Καλύτερα Χαρακτηριστικά

Τα περισσότερα ασύρματα ακουστικά έχουν ενσωματωμένα χειριστήρια που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την ένταση του ήχου, να θέσετε σε σίγαση το μικρόφωνό σας και ακόμη και να απαντήσετε σε κλήσεις χωρίς να αναζητήσετε κουμπιά στην κονσόλα σας.

  6 πλατφόρμες ευφυΐας κοινού που πρέπει να δοκιμάσετε ως έμπορος

Επιπλέον, διαθέτουν μερικές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στο όνομα της τεχνολογίας Active Noise Cancelling και άλλων εντυπωσιακών χαρακτηριστικών.

Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι μόνο για μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού αλλά και για την προστασία των αυτιών σας.

Για να μην αναφέρουμε, επειδή είναι ασύρματο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε αυτά τα κακά αγόρια είναι συνήθως αρκετά σταθερή.

#4. Πιο κομψό

Ξέρω ότι αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό, αλλά θα έπαιρνα πρόσθετα προνόμια κάθε μέρα. Εκτός από βολικά και πλούσια σε δυνατότητες, τα ακουστικά Bluetooth είναι αρκετά κομψά. Σας δίνουν αυτή την «ΕΠΙΕΡΓΑΣΤΙΚΗ» ατμόσφαιρα των παικτών.

Είτε κάνετε streaming στο Twitch είτε απλώς απολαμβάνετε μια περιστασιακή συνεδρία παιχνιδιού με τους φίλους σας, αυτά τα αξεσουάρ θα σας δώσουν αυτό που έχει κάθε αληθινός παίκτης.

Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, ένα ακουστικό Bluetooth σάς βοηθά επίσης να βελτιώσετε την εμπειρία παιχνιδιού σας παρέχοντας καλύτερη εμβάπτιση ήχου και συνολική άνεση.

Πώς να συνδέσετε συμβατά ασύρματα ακουστικά στο Xbox One

Εάν διαθέτετε ένα από τα λίγα συμβατά ασύρματα ακουστικά για Xbox One, μπορείτε εύκολα να το συνδέσετε στην κονσόλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δεδομένου ότι αυτά τα ασύρματα ακουστικά έχουν την ενσωματωμένη τεχνολογία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το αξεσουάρ ασύρματα χωρίς Bluetooth, η σύζευξή του με το Xbox One είναι σχεδόν η ίδια διαδικασία με τη σύνδεση του χειριστηρίου.

Εδώ είναι τα βήματα για αυτό:

Βήμα 1: Βεβαιωθείτε ότι τα συμβατά ασύρματα ακουστικά και το Xbox One είναι ενεργοποιημένα.

Βήμα 2: Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πράσινο κουμπί λειτουργίας στα ακουστικά, το οποίο συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος. Μόλις το κάνετε αυτό, θα ακούσετε έναν ήχο βρόχου, μετά τον οποίο η λυχνία λειτουργίας στα ακουστικά θα αρχίσει να αναβοσβήνει.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Pair στο Xbox One. Αυτό είναι ακριβώς το κουμπί που πατάτε για να αντιστοιχίσετε το ασύρματο χειριστήριό σας με την κονσόλα. Πατώντας το κουμπί, θα παρατηρήσετε ότι η λυχνία λειτουργίας στην κονσόλα θα αρχίσει να αναβοσβήνει.

  11 Καλύτερο Λογισμικό Διαχείρισης Έργων Ανοικτού Κώδικα [Self-hosted]

Πηγή: Xbox

Βήμα 4: Μόλις γίνει επιτυχής σύζευξη του σετ μικροφώνου-ακουστικού και της κονσόλας, η λυχνία που αναβοσβήνει και στα δύο θα σταματήσει, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα συμβατά ασύρματα ακουστικά με το Xbox One τώρα.

Πώς να συνδέσετε μη συμβατά ακουστικά Bluetooth στο Xbox One

Εάν διαθέτετε ακουστικά που δεν είναι από αυτά που είναι συμβατά με το Xbox, θα πρέπει να καταφύγετε σε ορισμένους «λύτες».

Προτού προχωρήσετε, πρέπει να αναρωτηθείτε ποιος είναι ο σκοπός της σύνδεσης των ακουστικών. Είναι επειδή θέλετε να ακούσετε τους ήχους του παιχνιδιού κατευθείαν στο αυτί σας χωρίς να ξυπνήσετε τους γείτονές σας ή θέλετε να συνομιλήσετε με τον φίλο σας μέσα στο παιχνίδι;

Πρέπει να το καταστήσετε σαφές πριν συνδέσετε τη συσκευή, επειδή τα μη συμβατά ακουστικά Xbox δεν σας επιτρέπουν να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα μαζί. Πρέπει να διαλέξεις ένα.

Μόνο για ήχο εντός παιχνιδιού

Ξεκινώντας με την ακρόαση του ήχου του παιχνιδιού πρώτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά Bluetooth με τη βοήθεια ενός πομπού Bluetooth. Πρέπει να αγοράσετε έναν πομπό Bluetooth που να είναι συμβατός με την υποδοχή ακουστικών 3,5 mm στο χειριστήριο Xbox One.

Πηγή: Xbox

Αυτό από την Uberwith θα πρέπει να κάνει τη δουλειά για εσάς. Είναι απλό και εύκολο στη σύνδεση. Τοποθετήστε το στην υποδοχή ακουστικών του ελεγκτή Xbox και, στη συνέχεια, βάλτε τα ακουστικά Bluetooth + τον πομπό Bluetooth σε λειτουργία σύζευξης.

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά Bluetooth με την κονσόλα.

Για Φωνητική συνομιλία

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή για σκοπούς φωνητικής συνομιλίας και δεν συνεπάγεται δαπάνη χρημάτων. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή Xbox στη συσκευή σας iOS ή Android.

Στη συνέχεια, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Xbox Live. Από τον πίνακα ελέγχου, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να συμμετάσχετε σε ένα υπάρχον πάρτι με τους φίλους σας πατώντας το εικονίδιο κοινωνικής δικτύωσης στην κάτω σειρά.

Θα πρέπει να δείτε ένα εικονίδιο ακουστικών στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Πατήστε σε αυτό για να ενεργοποιήσετε ένα πάρτι φωνητικής συνομιλίας.

Τέλος, συνδέστε τα ακουστικά Bluetooth στο τηλέφωνό σας και απολαύστε φωνητική συνομιλία με τους φίλους σας ενώ παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Κλείσιμο Σκέψεις

Το γεγονός ότι το Xbox One δεν συνδέεται με τα περισσότερα ασύρματα ακουστικά είναι, χωρίς αμφιβολία, πολύ απογοητευτικό. Ωστόσο, οι παραπάνω μέθοδοι θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσετε τον ελεύθερο χρόνο και την ευκολία ενός ακουστικού Bluetooth.

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα χειριστήρια Xbox One για να βελτιώσετε το επίπεδο του παιχνιδιού σας.