Πώς να στείλετε GIF στο WhatsApp

Όταν τα πράγματα γίνονται πολύ ήσυχα σε μια ομαδική συνομιλία, τα GIF έρχονται στη διάσωση. Που κυμαίνονται από αστεία, σε γλυκά, σε εντελώς τραγανά, μπορούν να είναι οτιδήποτε θέλετε. Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε GIF απευθείας στο WhatsApp, χωρίς να απαιτείται εφαρμογή τρίτου μέρους.

Η εφαρμογή WhatsApp για iPhone και Android διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο για αναζήτηση, αποστολή και προβολή GIF (υποστηριζόμενο από την εξαιρετική υπηρεσία GIPHY). Όλα συμβαίνουν από την προβολή πληκτρολογίου στη συνομιλία.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή “WhatsApp” στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε σε μια συνομιλία. Εδώ, πατήστε το εικονίδιο Αυτοκόλλητα στο τέλος του πλαισίου κειμένου.

  Πώς να μορφοποιήσετε τα μηνύματά σας στο WhatsApp

Αυτό θα αντικαταστήσει το πληκτρολόγιο με το τμήμα αυτοκόλλητων. Από εδώ, πατήστε το κουμπί “GIF” που βρίσκεται στο κάτω μέρος για να μεταβείτε στην ενότητα GIF.

Θα δείτε τα μοντέρνα GIF. Σύρετε προς τα επάνω για κύλιση σε όλα τα ανερχόμενα GIF ή σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά για εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών ενοτήτων. Στα δεξιά, θα βρείτε συλλογές GIF με βάση θέματα (όπως Love, Sad, Haha και άλλα).

Ας προσπαθήσουμε να αναζητήσουμε ένα GIF. Πατήστε στο εικονίδιο Αναζήτηση (που αντιπροσωπεύεται από μεγεθυντικό φακό) στην κάτω αριστερή γωνία.

Αυτό θα ανοίξει ένα πλαίσιο αναζήτησης σε πλήρη οθόνη. Αναζητήστε ένα GIF εδώ. Μπορεί να είναι κάτι συγκεκριμένο, όπως μια παράσταση ή μια ταινία, ή μπορεί να είναι κάτι γενικό, όπως μια διάθεση ή ένα συναίσθημα.

  Πώς να μειώσετε τον αποθηκευτικό χώρο WhatsApp σε iPhone και Android

Όταν βρείτε το GIF που θέλετε να στείλετε, πατήστε στη μικρογραφία του.

Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα επεξεργασίας πολυμέσων του WhatsApp. Μπορείτε να κόψετε το GIF, να προσθέσετε ένα αυτοκόλλητο ή ακόμα και να κάνετε doodle πάνω από την κινούμενη εικόνα. Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, πατήστε το κουμπί Αποστολή για να μοιραστείτε το GIF στη συνομιλία.

Η δυνατότητα GIF στο WhatsApp σάς επιτρέπει επίσης τα αγαπημένα GIF.

Για να αγαπήσετε ένα GIF, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι η εικόνα με αστέρι. Όταν βρίσκεστε στη συνομιλία, πατήστε παρατεταμένα στο GIF και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Αστέρι”.

  Πώς να σταματήσετε το Whatsapp να αποθηκεύει φωτογραφίες και βίντεο στο τηλέφωνό σας

Τα GIF με αστέρι θα εμφανίζονται στην ενότητα Με αστέρι στο παράθυρο επιλογής GIF.

Για να προβάλετε πρόσφατα χρησιμοποιημένα GIF, πατήστε το κουμπί “Πρόσφατα” που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία της ενότητας GIF.

Τι πιο διασκεδαστικό από τα GIF; Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας εξατομικευμένα αυτοκόλλητα για το WhatsApp.