Πώς να μορφοποιήσετε τα μηνύματά σας στο WhatsApp

Μερικές φορές θέλετε να δώσετε λίγη έμφαση σε ορισμένες λέξεις στα μηνύματά σας. Εάν είστε χρήστης του WhatsApp, μπορείτε να προσθέσετε τέσσερις τύπους έμφασης, είτε εντός είτε από μενού.

Οι τύποι μορφοποίησης που μπορείτε να εφαρμόσετε σε ένα μήνυμα WhatsApp είναι έντονη, πλάγια γραφή, διαγράμμιση και μονοδιάστημα. Για να εφαρμόσετε μη αυτόματα τη μορφοποίηση, πρέπει να τοποθετήσετε ένα συγκεκριμένο σημείο στίξης σε κάθε πλευρά μιας λέξης (ή μιας σειράς λέξεων):

Έντονη: Τοποθετήστε έναν αστερίσκο και στις δύο πλευρές (*έντονο*).
Πλάγια γραφή: Τοποθετήστε μια υπογράμμιση και στις δύο πλευρές (_πλάγια_).
Strikethrough: Τοποθετήστε μια tilde και στις δύο πλευρές (~strikethrough~).
Monospace: Τοποθετήστε τρία πίσω τσιμπούρια και στις δύο πλευρές (“`monospace”`).

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την επαλήθευση σε δύο βήματα στο Whatsapp

Όταν στέλνετε το μήνυμά σας, το κείμενο θα εμφανίζεται με την επιλεγμένη μορφοποίηση.

Εάν δεν είστε έξυπνοι στην πληκτρολόγηση —ειδικά εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μονοδιάστημα (το πίσω τικ συχνά κρύβεται στα πληκτρολόγια smartphone)— μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο μενού μορφοποίησης.

Πατήστε παρατεταμένα τη λέξη που θέλετε να μορφοποιήσετε και θα εμφανιστεί το μενού. Στην περίπτωση του Android, η επιλογή Bold θα είναι ήδη ορατή. Για πρόσβαση στις άλλες επιλογές μορφοποίησης, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στη δεξιά πλευρά του μενού ή την επιλογή BIU στο μενού για το iPhone.

Αυτό θα εμφανίσει τις άλλες επιλογές μορφοποίησης από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε.

  Πώς να στείλετε GIF στο WhatsApp

Επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή μορφοποίησης—θα επιλέξουμε μονοδιάστημα—και τα σχετικά σημεία στίξης θα προστεθούν αυτόματα.

Πατήστε το κουμπί αποστολής που μοιάζει με βέλος και το μήνυμά σας θα σταλεί με την εφαρμοσμένη μορφοποίηση.

Επιπλέον, μπορείτε να προσθέσετε πολλές μορφές σε μηνύματα χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε συνδυασμό έντονων, πλάγιων και διαγραμμάτων.

Η μία προειδοποίηση είναι μονοδιάστημα. Αυτός ο περιορισμός ισχύει επειδή η επιλογή μορφοποίησης σάς επιτρέπει να συμπεριλάβετε αστερίσκους, υπογράμμιση ή περισπωμένη σε ένα μήνυμα χωρίς να αλλάζουν την εμφάνιση του κειμένου.