Πώς να στείλετε χειρόγραφες σημειώσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Οι χειρόγραφες σημειώσεις είναι μία από τις νέες δυνατότητες που εισήχθησαν στην εφαρμογή Messages στο iOS 10. Είναι ίσως ένα από τα λιγότερο γνωστά επειδή δεν υπάρχει προφανής τρόπος πρόσβασης σε αυτό. Αν δεν γνωρίζετε για το χαρακτηριστικό, δεν θα το αναζητήσετε πραγματικά. Η λειτουργία είναι παρόμοια με τη λειτουργία ψηφιακής αφής, καθώς σας επιτρέπει να «γράψετε» ένα μήνυμα. Σε αντίθεση με την ψηφιακή αφή, ο παραλήπτης σας λαμβάνει το τελικό μήνυμα που έχετε γράψει. Δεν παίζεται σαν ψηφιακό μήνυμα αφής. Η ίδια η γραφή μοιάζει με μελάνι για να της δώσει πιο χειρόγραφη εμφάνιση, εξ ου και το όνομα. Έρχεται με μερικά προκαθορισμένα μηνύματα που μπορείτε να στείλετε αλλά είστε ελεύθεροι να συνθέσετε τα δικά σας. Ετσι δουλευει.

  Ρυθμίστε μια συντόμευση για να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας [iOS]

Βεβαιωθείτε ότι το κλείδωμα προσανατολισμού στο iPhone σας είναι απενεργοποιημένο. Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από το Κέντρο Ελέγχου. Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σας και πατήστε το εικονίδιο κλειδώματος επάνω δεξιά για να αλλάξετε το κλείδωμα προσανατολισμού. Εάν το εικονίδιο είναι κόκκινο, σημαίνει ότι το κλείδωμα προσανατολισμού είναι ενεργοποιημένο.

Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα και περιστρέψτε το τηλέφωνό σας σε οριζόντια λειτουργία. Θα πρέπει να μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία χειρόγραφων σημειώσεων. Παίρνετε έναν καμβά για να γράψετε τη σημείωσή σας. Στο κάτω μέρος υπάρχουν προκαθορισμένα μηνύματα. Πατήστε ένα μήνυμα για να το εισαγάγετε. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα στο μήνυμα κάνοντας κύλιση προς τα δεξιά. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το βέλος στα δεξιά. Η λειτουργία χειρόγραφης σημείωσης έχει ένα κουμπί «Αναίρεση» που θα αναιρέσει την τελευταία διαδρομή που κάνατε.

  Πώς να τοποθετήσετε φακέλους μέσα σε φακέλους στο iOS 9

Μόλις ολοκληρώσετε τη σύνταξη της σημείωσής σας, πατήστε το κουμπί «Τέλος» για να τη στείλετε. Εάν θέλετε απλώς να πληκτρολογήσετε ένα μήνυμα κειμένου σε οριζόντια λειτουργία, πατήστε το μικρό κουμπί του πληκτρολογίου κάτω δεξιά. Η λειτουργία χειρόγραφης σημείωσης δεν εφαρμόζει καμία διόρθωση στη χειρόγραφη σημείωσή σας. Εάν το χειρόγραφό σας βγαίνει φτωχό, θα φαίνεται ακριβώς έτσι όταν το στείλετε.

Εάν δεν μεταβείτε στη λειτουργία χειρόγραφης σημείωσης όταν περιστρέφετε τη συσκευή σας και αντ’ αυτού λαμβάνετε το πληκτρολόγιο, πατήστε το κουμπί δίπλα στο πλήκτρο «Επιστροφή» για να μεταβείτε στη λειτουργία χειρόγραφης σημείωσης.

Η λειτουργία χειρόγραφης σημείωσης δεν είναι ευαίσθητη στην πίεση. Έχει μόνο ένα πάχος για το μελάνι και ένα χρώμα.

  Θυμηθείτε πού παρκάρατε και λάβετε ειδοποιήσεις όταν ο μετρητής σας πρόκειται να λήξει [iOS]