Πώς να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στο Διαδίκτυο

Εάν θέλετε να στείλετε πρωτότυπες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στους φίλους και την οικογένειά σας, τότε υπάρχει πραγματικά μόνο ένας καλός τρόπος για να το κάνετε: με έναν πάροχο αποθήκευσης cloud. Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram δεν αποθηκεύουν τα αρχικά αρχεία. μειώνουν την ποιότητα, επομένως οι σελίδες φορτώνουν πιο γρήγορα. Ακόμη και καλές, αποκλειστικές υπηρεσίες φωτογραφίας όπως τα 500 px το κάνουν.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα εάν δημοσιεύετε απλώς φωτογραφίες για να μπορούν οι χρήστες να τις δουν στα smartphone ή στους υπολογιστές τους, αλλά αν θέλετε να μπορούν να εκτυπώσουν τις εικόνες, πρέπει να τους δώσετε αρχεία υψηλής ποιότητας.

Τι μετράει ως αρχεία “υψηλής ποιότητας”;

Οι φωτογραφίες που μπορεί να τραβήξει η κάμερα του smartphone σας —ή οποιαδήποτε σωστή κάμερα— είναι πολύ μεγαλύτερες και υψηλότερης ποιότητας από ό,τι μπορούν να αντέξουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης. Εάν κάθε εικόνα στη ροή σας στο Instagram ήταν 2 MB και 12 megapixel, θα κάψατε το όριο δεδομένων σας σε χρόνο μηδέν. Το θέμα είναι ότι αυτά τα αρχεία υψηλής ανάλυσης 2 MB είναι ακριβώς αυτό που θέλετε αν πρόκειται να τα εκτυπώσετε, να τα ορίσετε ως φόντο της επιφάνειας εργασίας σας ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο εκτός από την προβολή τους στο σωστό πλαίσιο μεγέθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Πώς να αποκλείσετε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο για υπηρεσίες Windows 10

Εδώ είναι μια φωτογραφία μου που ανέβασα στο Facebook—ήταν 2,7 MB και 5166×3444 pixel. Όταν το κατέβασα από το Timeline μου, ήταν 74 KB και 860×640 pixel. Μετά βίας θα μπορούσατε να το εκτυπώσετε σε ένα γραμματόσημο!

Γενικά, όταν μιλάμε για αρχεία υψηλής ποιότητας, αυτό που εννοούμε είναι οι πρωτότυπες φωτογραφίες απευθείας από το τηλέφωνο ή την κάμερά σας ή, εάν έχετε κάνει κάποιες αλλαγές, ένα αποθηκευμένο αντίγραφο σε πλήρη ανάλυση. Εάν φωτογραφίζετε RAW, μπορείτε να στείλετε εξαγόμενα JPEG πλήρους ανάλυσης. Τα αρχεία RAW πλήρους μεγέθους μπορεί να είναι λίγο δυσκίνητα, ειδικά αν το άλλο άτομο δεν έχει τις εφαρμογές για να τα αντιμετωπίσει. Αυτά είναι τα αρχεία από τα οποία θα μπορούν να εκτυπώνουν ωραίες εκτυπώσεις.

Μην κατεβάζετε απλώς τις φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε με άτομα από τη σελίδα σας στο Facebook. Αποκτήστε τα από τον υπολογιστή ή το smartphone σας.

  Επίλυση σφαλμάτων «Δεν είναι δυνατή η διαγραφή» και «Απόρριψη πρόσβασης». [Windows]

Cloud Sharing: Η καλύτερη, απλούστερη και φθηνότερη λύση

Πριν από μερικά χρόνια, η αποθήκευση cloud ήταν μια ανταγωνιστική αγορά. Τώρα είναι ένα εμπόρευμα: υπάρχουν σωρεία υπηρεσιών που είναι πρόθυμες να σας προσφέρουν gigabyte δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Τα τρία που προτείνουμε γενικά είναι το Dropbox, το Google Drive και το Microsoft OneDrive.

Ποιο από τα τρία θα χρησιμοποιήσετε δεν έχει σημασία. Είναι όλα αρκετά παρόμοια και έχουν όλες εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά.

Dropbox έχει το χειρότερο δωρεάν επίπεδο στα 2 GB. Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Dropbox, μάλλον δεν είναι αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.
Μάλλον το έχετε ήδη Google Drive; λαμβάνετε 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου με έναν λογαριασμό Gmail. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο να χρησιμοποιήσετε, είναι μια ασφαλής επιλογή.
Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, έχετε επίσης Microsoft OneDrive. Όπως το Google Drive, λαμβάνετε 5 GB δωρεάν. Το καλύτερο είναι ότι για 100 $/έτος (την ίδια τιμή που χρεώνουν το Dropbox και η Google για 1 TB αποθηκευτικού χώρου) το Office 365 σάς παρέχει 1 TB αποθηκευτικού χώρου το καθένα για έξι λογαριασμούς Microsoft και πρόσβαση στο Microsoft Office. Εάν πρόκειται να πληρώσετε, είναι η καλύτερη επιλογή.

  Πώς να διορθώσετε την υπηρεσία Windows Defender δεν θα ξεκινήσει στα Windows 10

Τοποθετήστε όλα τα αρχεία υψηλής ποιότητας που θέλετε να στείλετε σε έναν μόνο φάκελο στην εφαρμογή αποθήκευσης cloud της επιλογής σας και αφήστε τη να ανεβάσει. Αν δεν μοιράζεστε χιλιάδες φωτογραφίες DSLR, δεν θα πλησιάσετε πουθενά να ξεπεράσετε τα όρια του δωρεάν αποθηκευτικού σας χώρου. Κάντε δεξί κλικ στον φάκελο και επιλέξτε τη σχετική επιλογή κοινής χρήσης. Για περισσότερα, ανατρέξτε στον πλήρη οδηγό μας για την κοινή χρήση αρχείων και φακέλων με εφαρμογές αποθήκευσης cloud.

Μοιραστείτε τον σύνδεσμο και τώρα όποιος τον έχει θα μπορεί να μπει και να κατεβάσει τις εικόνες υψηλής ποιότητας.

Δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε στο σπίτι των φίλων σας και να βλέπετε μια πολύ θολή εκδοχή μιας φωτογραφίας που τραβήξατε στο ψυγείο τους.

Σημείωση για επαγγελματίες

Εάν είστε επαγγελματίας φωτογράφος που θέλει να μοιραστεί φωτογραφίες με πελάτες, η παραπάνω μέθοδος αποθήκευσης στο cloud θα λειτουργήσει, αλλά μπορεί να είναι λίγο δύσκολη στη διαχείριση. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να ελέγξετε τις ειδικές διαδικτυακές γκαλερί πελατών και τις υπηρεσίες δοκιμών όπως PhotoProofPro και PixieSet. Οι επιπλέον δυνατότητες που προσφέρουν, ωστόσο, ξεπερνούν κατά πολύ τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.