Πώς να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας στο Facebook Messenger

Οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και τα smartphone είναι πολύ ικανά. Συχνά γίνεται συζήτηση σχετικά με το πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι ένα smartphone και αν μπορεί να αντικαταστήσει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή σε απόλυτη ανάγκη. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα όταν πρόκειται για εργασία σε διαφορετικές πλατφόρμες. Εάν διαθέτετε iPhone και Mac, μπορείτε εύκολα να συγχρονίσετε το πρόχειρό σας. Εάν διαθέτετε iPhone αλλά προτιμάτε τα Windows 10 για την επιφάνεια εργασίας σας, δεν μπορείτε να συγχρονίσετε το πρόχειρό σας.

Συχνά, όταν αυτοί οι περιορισμοί εμποδίζουν την εργασία, οι χρήστες καταφεύγουν σε ακατέργαστες εναλλακτικές λύσεις. Ένας εύκολος τρόπος για να στείλετε κείμενο από το πρόχειρό σας σε όλες τις συσκευές είναι να το στείλετε στον εαυτό σας. Δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό, αλλά μπορείτε να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας μέσω του Facebook Messenger.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Profile Picture Guard στο Facebook

Στείλτε μηνύματα στον εαυτό σας

Μπορείτε να στείλετε μηνύματα στον εαυτό σας από τον ιστό του Facebook Messenger και από τις εφαρμογές του. Η διαδικασία είναι απλή και η ίδια.

Στον ιστό του Facebook Messenger, κάντε κλικ στο κουμπί νέου μηνύματος στην επάνω δεξιά γωνία της στήλης στα αριστερά. Στο πεδίο Προς, πληκτρολογήστε το δικό σας όνομα. Το προφίλ σας θα εμφανίζεται στην κορυφή μαζί με μια λίστα με όλες τις ομάδες στις οποίες ανήκετε. Επιλέξτε το δικό σας προφίλ και στείλτε ένα μήνυμα κειμένου ή μια εικόνα.

Στην εφαρμογή smartphone, πατήστε το κουμπί νέου μηνύματος επάνω δεξιά. Και πάλι, πληκτρολογήστε το δικό σας όνομα και επιλέξτε το προφίλ σας. Στείλτε ένα μήνυμα κειμένου ή μια εικόνα από το ρολό της κάμεράς σας.

  Πώς να αφαιρέσετε μια εικόνα προφίλ Facebook από τον λογαριασμό σας

Οι εφαρμογές Ιστού χρησιμοποιούνται συχνά για εργασία με διαφορετικές πλατφόρμες. Ορισμένες πλατφόρμες διατηρούνται σκόπιμα κλειστές και για αυτόν τον λόγο, άλλες πλατφόρμες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ελεύθερα μαζί τους.

Υπάρχει και θέμα ασφάλειας. Αν και θα ήταν βολικό για οποιοδήποτε τηλέφωνο και οποιονδήποτε επιτραπέζιο υπολογιστή να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, μπορεί επίσης να αποτελεί κίνδυνο ασφάλειας για τις συσκευές να είναι τόσο ανοιχτές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να τεθούν ορισμένα εμπόδια για να παρεμποδιστεί η πολύ ανοιχτή επικοινωνία.

Τέλος, η ευκολία και το υλικό είναι επίσης ένα ζήτημα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αντιγράψετε εύκολα εικόνες από ένα iPhone ή ένα τηλέφωνο Android σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή Windows 10, αλλά πρέπει να τις συνδέσετε μέσω καλωδίου. Τα τηλέφωνα Android δεν χρησιμοποιούν όλα τον ίδιο τύπο καλωδίου και οι χρήστες μπορεί να μην έχουν πάντα το καλώδιο στη διάθεσή τους. Εφαρμογές όπως η εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10 και η συνοδευτική της εφαρμογή για iOS και Android αντισταθμίζουν αυτό, αλλά είναι μόνο για φωτογραφίες και όχι για αντικείμενα που έχουν αντιγραφεί στο πρόχειρο.

  Προσοχή σε αυτές τις 7 απάτες στο Facebook