Οι 6 καλύτερες διανομές Kodi Linux προς χρήση

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι το κέντρο πολυμέσων Kodi είναι ένα πρόγραμμα που είναι ευρέως διαθέσιμο για εγκατάσταση σε σχεδόν οποιαδήποτε διανομή Linux. Ωστόσο, πολλοί χρήστες Linux που επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν υπολογιστή για οικιακό κινηματογράφο, απεχθάνονται να τον ρυθμίσουν χειροκίνητα και προτιμούν κάτι έτοιμο.

Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που θα προτιμούσαν ένα έτοιμο λειτουργικό σύστημα Kodi, έχετε έρθει στο σωστό μέρος! Εδώ είναι οι 6 καλύτερες διανομές Kodi Linux για χρήση!

Πίνακας περιεχομένων

1. LibreElec

LibreELEC είναι μια διανομή Linux που έχει ρυθμιστεί ειδικά μόνο για την εφαρμογή του Κέντρου πολυμέσων Kodi, χωρίς τίποτα άλλο που θα μπορούσε να θυσιάσει την απόδοση.

Το κύριο αξιοθέατο για το LibreELEC και γιατί είναι η πιο προφανής επιλογή για όσους θέλουν να δημιουργήσουν ένα HTPC (Home Cinema PC) είναι ότι υποστηρίζει πολλές διαφορετικές συσκευές και όχι μόνο πράγματα όπως το Raspberry Pi.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το LibreELEC διαθέτει ένα εύκολο εργαλείο δημιουργίας κάρτας SD για Linux, Mac και Windows για εύκολη εγκατάσταση.
Το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει μια πληθώρα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Raspberry Pi 1, Pi 2, Pi 3, Pi Zero, WeTek, SolidRun Cubox, ODroid, FiveNinja’s Slice και γενικών υπολογιστών AMD και Intel.
Ενημερώνεται αυτόματα σε νέες εκδόσεις, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ασχολούνται με το λειτουργικό σύστημα.
Η LibreELEC διαθέτει ένα πρόγραμμα beta για όσους αναζητούν την απόλυτη τελευταία έκδοση του κέντρου πολυμέσων Kodi.
Προεγκατεστημένη εφαρμογή LibreELEC με συντομεύσεις σε τυπικές λειτουργίες όπως WiFi, Bluetooth κ.λπ.
Η αρχική διαδικασία εγκατάστασης οδηγεί τον χρήστη βήμα προς βήμα στη σύνδεση στο WiFi κ.λπ.
Το LibreELEC διαθέτει ένα εξαιρετικό εργαλείο μετεγκατάστασης για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταβούν από το OpenELEC στην πιο πρόσφατη έκδοση του LibreELEC στη συσκευή τους.
Εύκολη ενεργοποίηση Samba και SSH κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πώς να παίξετε το Sniper Elite στο Linux

Αν και το Kodi είναι το ίδιο 100% νόμιμο, τα πρόσθετα τρίτων μπορεί να μην είναι. Ως εκ τούτου, οι χρήστες είναι γνωστό ότι λαμβάνουν νομικές ειδοποιήσεις για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των πρόσθετων. Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε από την ευθύνη αποκρύπτοντας τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο. Λάβετε υπόψη ότι οι αναγνώστες Addictive Tips μπορούν να εξοικονομήσουν τεράστιο 60% εδώ στο ετήσιο πρόγραμμα IPVanish (το καλύτερο VPN για το Kodi), μειώνοντας τη μηνιαία τιμή μόνο στα 4,87 $/μήνα. και υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών που σημαίνει ότι μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς κίνδυνο.

2. OSMC

OSMC είναι μια έντονα τροποποιημένη έκδοση του Kodi που επικεντρώνεται στην παροχή μιας εμπειρίας «όπως η συσκευή», όπως το Apple TV, το Amazon Fire TV, το Android TV και άλλα.

Το σύστημα OSMC δεν μοιάζει σε τίποτα με το Kodi, καθώς χρησιμοποιεί διαφορετική διεπαφή χρήστη. Ακόμα και πάλι, έχει υποστήριξη για τα ίδια πρόσθετα, υποστήριξη κωδικοποιητή και πολλά άλλα.

Το OSMC είναι πολύ δημοφιλές σε άτομα που θέλουν να κάνουν το Kodi να δουλεύει στην πρώτη γενιά Apple TV.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Σαν συσκευή, κομψό και εύκολο στην πλοήγηση με όμορφο δέρμα που βελτιώνεται μαζικά με την ήδη κορυφαία προεπιλεγμένη εμφάνιση του Kodi.
Το OSMC είναι ένας από τους μόνους τρόπους για να αποκτήσετε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα Kodi που λειτουργεί στην πρώτη γενιά Apple TV.
Έχει εμπορικές συσκευές διαθέσιμες για εκείνους που τους αρέσει το OSMC αλλά θα προτιμούσαν να έχουν κάτι προρυθμισμένο.
Εκτός από το ότι είναι ένα λειτουργικό σύστημα με δυνατότητα εγκατάστασης για πράγματα όπως η οικογένεια συσκευών Raspberry Pi και το Apple TV, το OSMC, όπως το Kodi, προσφέρει μια εφαρμογή με δυνατότητα λήψης που οι χρήστες μπορούν να εκτελούν σε Windows, Mac και Linux.
Προσθέτει πολλές τροποποιήσεις στο λειτουργικό σύστημα Kodi προσθέτοντας πράγματα όπως το “επόμενο”, το οποίο λέει στους χρήστες ποιο βίντεο θα αναπαράγεται στη συνέχεια, πιο λεπτό έλεγχο στο σύστημα μενού, ένα πρόσθετο λήψης υπότιτλων και πολλά άλλα!

  Πώς να παίξετε 7 ημέρες για να πεθάνετε στο Linux

3. Xbian

Xbian είναι ένα μοναδικό εργαλείο που, όταν ρυθμιστεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει έναν εύχρηστο υπολογιστή με κέντρο πολυμέσων Kodi.

Αυτό το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει το Raspberry Pi 1/2/3 ως λειτουργικό σύστημα Kodi OS με δυνατότητα εκκίνησης Linux. Λειτουργεί επίσης σε παραδοσιακά Linux, Mac και Windows μέσω ενός εργαλείου με δυνατότητα λήψης.

Το λειτουργικό σύστημα του κέντρου πολυμέσων Xbian είναι το Kodi, με κάτι επιπλέον. Κυρίως, έχει μια πλήρως λειτουργική βάση Debian με την οποία οι χρήστες ενθαρρύνονται να μπλέξουν.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Έρχεται με μια απίστευτα χρήσιμη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν μια εγκατάσταση Xbian που είχε ρυθμιστεί προηγουμένως απευθείας στον οδηγό εγκατάστασης.
Οι διαδικασίες εκκίνησης και τερματισμού λειτουργίας του Xbian είναι χρήσιμες και ενημερώνουν τον χρήστη τι κάνει, αντί για μια κενή οθόνη ή λογότυπο.
Το Xbian χρησιμοποιεί το Debian, επομένως, εάν ο χρήστης θέλει, είναι δυνατό να φορτώσει άλλα πακέτα στο σύστημα μέσω του διαχειριστή πακέτων, κάτι που δεν επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν πολλές διανομές κέντρου πολυμέσων.

4. OpenElec

OpenELEC είναι το αρχικό LibreELEC, αν και δεν ενημερώνεται τόσο γρήγορα, ούτε υποστηρίζει τόσες πολλές συσκευές λόγω του αργού ρυθμού ανάπτυξής του.

Για να είμαστε σαφείς, το OpenELEC και το LibreELEC είναι σχεδόν πανομοιότυπα και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ωστόσο, εάν το LibreELEC δεν λειτουργεί για εσάς και εξακολουθείτε να χρειάζεστε ένα λεπτό λειτουργικό σύστημα που να τρέχει το Kodi με εξαιρετικές δυνατότητες, αυτή η διανομή είναι μια καλή επιλογή.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Υποστήριξη για την οικογένεια Raspberry Pi, τους παραδοσιακούς υπολογιστές Intel/AMD και πλήθος άλλων συσκευών.
Η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης του OpenELEC είναι χρήσιμη, ειδικά για νέους χρήστες.
Η OE έχει υποστήριξη για μεταφορά αρχείων Samba και SSH και διευκολύνει τους χρήστες να την ενεργοποιήσουν αμέσως.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή seq στο Linux

5. RecalboxOS

RecalboxOS δεν είναι λειτουργικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου. είναι μια διανομή Linux που επικεντρώνεται στην εξομοίωση παλαιών βιντεοπαιχνιδιών στο Raspberry Pi (και σε άλλες παρόμοιες συσκευές).

Παρόλο που το RecalboxOS εστιάζει κυρίως στα βιντεοπαιχνίδια, καταφέρνει να γεμίσει στο Kodi ως μια δυνατότητα που οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ανά πάσα στιγμή.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Μπορεί να παίξει όλα τα κλασικά βιντεοπαιχνίδια σας καθώς και να διαχειριστεί πολυμέσα.
Παρόλο που η εφαρμογή Κέντρο πολυμέσων Kodi δεν είναι μπροστά και στο κέντρο με το RecalboxOS, εξακολουθεί να είναι πλήρως λειτουργική με τις τυπικές δυνατότητες που όλοι περιμένουν.
Οι χρήστες δεν χρειάζεται να διαμορφώσουν το Kodi στο RecalboxOS για να χρησιμοποιούν WiFi, καθώς δανείζεται πληροφορίες σύνδεσης από την εφαρμογή εξομοίωσης.
Αν και η έκδοση του Kodi media center δεν είναι η πιο πρόσφατη, το RecalBox OS καταφέρνει να προσφέρει στους χρήστες μια σχετικά πρόσφατη έκδοσή του, με υποστήριξη πρόσθετων.

6. GeeXboX

GeeXboX είναι ένα λειτουργικό σύστημα Linux HTPC που χρησιμοποιεί το κέντρο πολυμέσων Kodi ως την κύρια διεπαφή χρήστη πολυμέσων. Εκτός από το Kodi, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τον διαχειριστή πακέτων του συστήματος για να εγκαταστήσουν άλλα προγράμματα.

Το λειτουργικό σύστημα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και υποστηρίζει πολλές διαφορετικές συσκευές, όπως το Raspberry Pi, κ.λπ., καθώς και πλήρη υποστήριξη για παραδοσιακούς υπολογιστές Linux που λειτουργούν είτε 32 bit είτε 64 bit.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, το GeeXboX επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώσουν τα πάντα, από το τηλεχειριστήριο, την κάρτα ήχου, τη συνδεσιμότητα δικτύου και πολλά άλλα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη διαδικασία εγκατάστασης.
Παρά την ηλικία του GeeXboX, η κοινότητα είναι πολύ ενεργή και εργάζεται επιμελώς για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες λαμβάνουν την πιο πρόσφατη υποστήριξη για το Kodi.