Πώς να σταματήσετε το Telegram από την αυτόματη αποθήκευση εικόνων στη συλλογή του τηλεφώνου σας

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Απενεργοποιήστε τις αυτόματες λήψεις στις ρυθμίσεις του Telegram για εξοικονόμηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας και αποθήκευσης.
  • Αποτρέψτε το Telegram να αποθηκεύει εικόνες στη συλλογή σας για να μειώσετε την ακαταστασία.
  • Μπορείτε να αφήσετε ενεργοποιημένη την επιλογή Ιδιωτικές συνομιλίες για καλύτερο έλεγχο του ποιος σας στέλνει εικόνες ή να κάνετε μη αυτόματη λήψη μεμονωμένων εικόνων στη συλλογή σας.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα όταν χρησιμοποιείτε το Telegram είναι να βρείτε εκατοντάδες ανεπιθύμητες φωτογραφίες στη συλλογή του τηλεφώνου σας. Ευτυχώς, μπορείτε να το αποφύγετε αυτό με δύο τρόπους: διακόπτοντας την αυτόματη λήψη εικόνων από το Telegram και αποτρέποντας την αποθήκευση των λήψεων εικόνων στη συλλογή σας.

  Πώς να κατεβάσετε βίντεο στο Telegram

Παρόμοια με το WhatsApp, μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη λήψη εικόνων και βίντεο από το Telegram από τις συνομιλίες σας. Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, αλλά θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και στον αποθηκευτικό χώρο του smartphone σας.

Εάν βρίσκεστε σε πολλά κανάλια και ομάδες του Telegram, πιθανότατα θα λαμβάνετε πολλές εικόνες καθημερινά. Ένα μεμονωμένο αρχείο μπορεί να είναι μικρό, αλλά οι λήψεις εικόνων μπορεί να προστεθούν σε μέγεθος έως και gigabyte με την πάροδο του χρόνου.

Για να μην συμβεί αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το Telegram, πατήστε το εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δεδομένα και αποθήκευση.
  • Στην ενότητα Αυτόματη λήψη πολυμέσων, υπάρχουν τρεις επιλογές: Κατά τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, Κατά τη σύνδεση σε Wi-Fi και Κατά την περιαγωγή.
  • Απενεργοποιήστε καθεμία από αυτές τις επιλογές. Εάν αποφασίσετε να τα αφήσετε ενεργοποιημένα, μπορείτε να πατήσετε σε κάθε επιλογή και να καθορίσετε εάν θέλετε να κάνετε αυτόματη λήψη συγκεκριμένων τύπων αρχείων και να απενεργοποιήσετε άλλους.
  •   Πώς να ενημερώσετε την εφαρμογή για υπολογιστές Linux Telegram

    Η απενεργοποίηση της αυτόματης λήψης πολυμέσων θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στο πρόγραμμα δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας. Από την άλλη πλευρά, η απενεργοποίηση της Αποθήκευσης στη Γκαλερί θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ακαταστασία των εικόνων στη συλλογή σας, ειδικά κρατώντας τις εικόνες από ομάδες και κανάλια μακριά.

    Η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα εμποδίσει το Telegram να αποθηκεύει εικόνες και λήψεις βίντεο στη συλλογή του τηλεφώνου σας.

    Για να το πετύχετε αυτό, ξεκινήστε το Telegram και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Πατήστε το εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δεδομένα και αποθήκευση.
  • Στην ενότητα Αποθήκευση στη Συλλογή υπάρχουν τρεις επιλογές—Ιδιωτικές συνομιλίες, Ομάδες και Κανάλια.
  • Απενεργοποιήστε τον διακόπτη και στις τρεις επιλογές. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να αλλάξετε αυτές τις επιλογές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  • Εάν θέλετε να εμφανίσετε μια συγκεκριμένη εικόνα στη συλλογή σας, ανοίξτε την εικόνα και πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία. Στο αναδυόμενο μενού, επιλέξτε Αποθήκευση στη Συλλογή.
  •   Πώς να χρησιμοποιήσετε το Telegram στο τερματικό Linux με το Telegram-CLI

    Η αλλαγή αυτής της ρύθμισης δεν θα επηρεάσει τις εικόνες που εμφανίζονται ήδη στη συλλογή σας.

    Δεν θα θέλατε αυτόκλητες γραφικές ή ακατάλληλες εικόνες στη συλλογή σας, καθώς δεν έχετε κανέναν έλεγχο σχετικά με το τι αποστέλλεται σε διαφορετικές ομάδες και κανάλια.

    Σε αυτήν την περίπτωση, θα συνιστούσα να αφήσετε ενεργοποιημένη την επιλογή Ιδιωτικές συνομιλίες, καθώς θα έχετε καλύτερο έλεγχο σχετικά με το ποιος σας στέλνει εικόνες και άλλα αρχεία στο Telegram. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να έχετε τον έλεγχο κατεβάζοντας με μη αυτόματο τρόπο μεμονωμένες εικόνες στη συλλογή σας.

    Απενεργοποιώντας τόσο τις αυτόματες λήψεις όσο και εμποδίζοντας το Telegram να αποθηκεύει αρχεία στη συλλογή σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του τηλεφώνου σας δεν καταλαμβάνεται από ανεπιθύμητες εικόνες.