Οι καλύτεροι προσαρμογείς Bluetooth του 2024

Έχετε βαρεθεί έναν μπερδεμένο ιστό καλωδίων; Κάθε προσπάθεια διαχείρισης καλωδίων σας αφήνει σε πανικό; Ίσως είναι καιρός να απορρίψετε τα καλώδια για συσκευές Bluetooth και να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα Bluetooth για να διατηρήσετε τα πάντα τακτοποιημένα.

Καλύτερος προσαρμογέας Bluetooth συνολικά: Kinivo BTD-400

Kinivo

Η εύρεση ενός προσαρμογέα Bluetooth που λειτουργεί σε διάφορα λειτουργικά συστήματα είναι ένας εφιάλτης. Ορισμένα υποστηρίζουν Windows, αλλά όχι macOS. Linux, αλλά όχι Windows. Και τι γίνεται με εξειδικευμένες συσκευές όπως το Raspberry Pi; Με το Kinivo BTD-400, αυτό δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

Έρχεται με εξαιρετική υποστήριξη πολλαπλών λειτουργικών συστημάτων: Windows μέχρι XP (32-bit και 64-bit), Linux Ubuntu, Mint, Fedora, ακόμη και Raspberry Pi. Το πιο σημαντικό, μπορεί να συνδεθεί με έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα. Είναι ο ιδανικός προσαρμογέας Bluetooth για τους γκουρού της τεχνολογίας που φορτώνουν την κύρια συσκευή τους με διάφορα περιφερειακά, από ακουστικά έως χειριστήρια.

Kinivo BTD-400

Καλύτερο Συνολικά

Για έναν αξιόπιστο προσαρμογέα Bluetooth κατάλληλο για παιχνίδια και γραφεία γραφείου, το Kinivo BTD-400 είναι μια κορυφαία επιλογή. Λειτουργεί σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα, μπορεί να συνδεθεί σε επτά συσκευές ταυτόχρονα και η οικονομική του τιμή θα σας κάνει να νιώθετε ικανοποιημένοι.

Πλεονεκτήματα

  • Σχεδιασμός Plug-and-play
  • Σεβαστό μέγιστο εύρος 33 ποδιών
  • Κατάλληλο για χρήση γραφείου ή σταθμού παιχνιδιών
  • Στερεές και σταθερές ταχύτητες μεταφοράς 1Mbps
  • Ιδανική επιλογή αν διαθέτετε ποικιλία λειτουργικών συστημάτων

Μειονεκτήματα

  • Δεν θα συνδεθεί με ασύρματα ακουστικά συνδεδεμένα σε δημοφιλείς κονσόλες

TP-Link

Χάρη στην τεχνολογία EDR, το TP-Link UB400 έχει μέγιστη εμβέλεια μετάδοσης 65 πόδια και ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 3 Mbps. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με επτά συσκευές συνολικά—αυτό σημαίνει ότι το TP-Link UB400 μπορεί να χειριστεί πολλές συσκευές ταυτόχρονα, διατηρώντας παράλληλα μια ισχυρή και αξιόπιστη σύνδεση.

Το TP-Link UB400 είναι έτοιμο για λειτουργία plug-and-play για Windows 8 έως Windows 11, δεν απαιτείται πρόγραμμα οδήγησης, αν και τα Windows 7 και XP θα χρειαστούν ένα (το οποίο είναι δωρεάν). Αφού λάβετε υπόψη τη χαμηλή τιμή του προσαρμογέα, μπορείτε να δείτε ότι το UB400 είναι ο προσαρμογέας Bluetooth με την καλύτερη αξία για παίκτες PC.

  Πώς να συνδέσετε το Mac σας σε μια οθόνη

TP-Link UB400

Καλύτερος προϋπολογισμός

$10 $12 Εξοικονομήστε $2

Το TP-Link UB400 προσφέρει καλή αξία αν σκεφτείτε ότι μπορείτε να συνδέσετε έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα. Όχι μόνο αυτό, αλλά έχει καλό εύρος μετάδοσης με αξιόπιστες συνδέσεις.

Πλεονεκτήματα

  • Συμβατό με Windows XP σε Windows 11
  • Μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων
  • Πραγματικά καλή απόσταση μετάδοσης
  • Ιδανική επιλογή για PC gamers
  • Τεχνολογία EDR και A2DP

Καλύτερος προσαρμογέας Bluetooth για πολλαπλές συσκευές: ASUS BT500

Asus

Το ASUS BT500 μπορεί να συνδέσει έως και επτά συσκευές ταυτόχρονα—ακουστικά, ηχεία, ελεγκτές παιχνιδιών, πληκτρολόγια, ποντίκια παιχνιδιών, εκτυπωτές, ακόμη και φορητές συσκευές. Αλλά αυτό που είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι συμβατό με συσκευές Bluetooth ήδη από την έκδοση 2.1. Δεν υπάρχει φασαρία για να ξεκινήσετε ούτε. απλά συνδέστε το Asus BT500 στο πλησιέστερο USB και είστε έτοιμοι.

Από άποψη απόδοσης, το BT500 είναι εντυπωσιακό, φτάνοντας σε συσκευές με δυνατότητα Bluetooth έως και 130 πόδια. Με την προσθήκη της τεχνολογίας EDR, το ASUS BT500 έχει πολύ πιο γρήγορο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων, βοηθώντας το να φτάσει σε ταχύτητες έως και 3Mbps.

Asus BT500

Το καλύτερο για πολλαπλές συσκευές

$17 $20 Εξοικονομήστε $3

Η τεχνολογία Bluetooth είναι βολική και απαλλάσσει τόσα πολλά καλώδια. Εάν διαθέτετε πολλά αξεσουάρ Bluetooth και δεν μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας, είναι καλύτερο να ενοποιήσετε όλες τις συσκευές Bluetooth σας σε έναν προσαρμογέα: τον ASUS BT500.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς
  • Λειτουργεί με εξειδικευμένο υλικό όπως το Raspberry Pi
  • Τεχνολογία EDR
  • Συνδέεται με έως και επτά συσκευές
  • Λειτουργεί με παλαιότερες τεχνολογίες Bluetooth

Μειονεκτήματα

  • Οι χρήστες Mac και Linux πρέπει να ψάξουν αλλού

Avantree

Τι κάνει το Avantree Leaf Class 1 μια εξαιρετική επιλογή για παιχνίδια στον καναπέ είναι η ικανότητά του να μεταφέρει ήχο ενώ ταυτόχρονα καταγράφει τον ήχο από το μικρόφωνο του ακουστικού σας. Το πιο σημαντικό, θα εξακολουθείτε να απολαμβάνετε καλή ποιότητα ήχου χωρίς καθυστερήσεις, χάρη στην υποστήριξη του Avantree Leaf Class 1 για AptX Low Latency και FastStream.

Το καλύτερο από όλα, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κακή ποιότητα σύνδεσης. Με την τεχνολογία Bluetooth Class 1, το Avantree Leaf Class 1 έχει μετάδοση μεγάλης εμβέλειας που φτάνει τα 60 πόδια, κάτι που είναι αναμφίβολα υπεραρκετό αν κάθεστε μόνο στον καναπέ ή στο γραφείο. Απλώς συνδέστε τη συσκευή—δεν απαιτείται λήψη προγράμματος οδήγησης—και απολαύστε την ψυχαγωγία.

Avantree Leaf Class 1

Το καλύτερο για Gaming

Ίσως έχετε ένα αξιοσέβαστο κέντρο ψυχαγωγίας – μια καλή ηχητική μπάρα, ένα ακουστικό και μια κονσόλα τρέχουσας γενιάς. Σας αρέσει να παίζετε από τον καναπέ, αλλά δεν σας αρέσει η ιδέα των καλωδίων γύρω σας. Εάν υπάρχει οποιοσδήποτε προσαρμογέας Bluetooth που μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα, ανατρέξτε στο Avantree Leaf Class 1 για βοήθεια.

  Εισαγάγετε προσαρμοσμένο αριθμό γραμμών στο Excel με αυτήν την απλή μακροεντολή

Πλεονεκτήματα

  • Ηχητική απόδοση χωρίς καθυστερήσεις
  • Επιτρέπει τη λήψη φωνής και ήχου
  • Καλή εμβέλεια μετάδοσης
  • Συμβατό με Windows, Mac, Linux, PlayStation, Switch
  • Σχεδιασμός Plug-and-play

Μειονεκτήματα

  • Η ποιότητα του ήχου υποβαθμίζεται λίγο για να δημιουργηθεί χώρος για φωνητική συνομιλία

Καλύτερος προσαρμογέας Bluetooth 5.3: TechKey BT5.3

Techkey

Το Techkey BT5.3 παρέχει γρήγορη επικοινωνία μεταξύ συσκευών έως και 3 Mbps με ελάχιστη καθυστέρηση. Ενσωματώνει επίσης βελτιωμένη διαμόρφωση BLE για πιο αποδοτικές συνδέσεις με συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, καθώς και για σταθερή μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας με συσκευές που το απαιτούν.

Ο χρόνος απόκρισης είναι επίσης γρήγορος και τα αντίμετρα κατά των παρεμβολών εξασφαλίζουν αξιόπιστες και σταθερές συνδέσεις. Είναι ο ιδανικός προσαρμογέας για τη σύνδεση ασύρματων ηχείων, ακουστικών ή ελεγκτών παιχνιδιών. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η τεχνολογία ραδιομετάδοσης κατηγορίας 1 παρέχει εξαιρετική εμβέλεια 328 ποδιών και μπορείτε να συνδέσετε έως και πέντε συσκευές ταυτόχρονα.

Προσαρμογέας USB Techkey BT5.3

Το καλύτερο για Bluetooth 5.3

$20 $30 Εξοικονομήστε $10

Για γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και βελτιωμένο εύρος μετάδοσης, σκεφτείτε έναν προσαρμογέα Bluetooth 5.3. Το Techkey BT5.3 προσφέρει αυτές τις εξελίξεις, μαζί με καλύτερες δυνατότητες κατά των παρεμβολών, ειδικά στην πολυσύχναστη ζώνη συχνοτήτων των 2,4 GHz, διασφαλίζοντας καλύτερες συνδέσεις και αποτελεσματικότητα.

Πλεονεκτήματα

  • Μεγάλη εμβέλεια μετάδοσης
  • Τεχνολογία EDR και BLE
  • Γρήγορες ταχύτητες μετάδοσης
  • Υποστηρίζει πρωτόκολλα A2DP, HSP, AVRCP και HID

Μειονεκτήματα

  • Μόνο Windows, συμβατό με 8.1 και νεότερες εκδόσεις
  • Η λήψη προγραμμάτων οδήγησης μπορεί να είναι επαχθής

FAQ

Ε: Τι είναι το Plug-and-Play;

Με απλά λόγια, μια συσκευή plug-and-play θα λειτουργήσει μόλις τη συνδέσετε.

Για να επικοινωνούν δύο συσκευές, όπως ένα ποντίκι υπολογιστή και ένας υπολογιστής, πρέπει να μπορούν να «μιλούν» μεταξύ τους. Για να συμβεί αυτό, ο υπολογιστής σας πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα οδήγησης που να μπορεί να μιλά τη γλώσσα της συσκευής. Ευτυχώς, η σύνδεση μιας συσκευής τείνει να ξεκινήσει την εγκατάσταση για το εν λόγω πρόγραμμα οδήγησης, αλλά ακόμη και τότε, τα δύο μπορεί να μην είναι συμβατά.

Μια συσκευή που είναι έτοιμη για plug-and-play δεν απαιτεί εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης.

Ε: Τι είναι το EDR;

Αρκετές συσκευές Bluetooth θα δηλώσουν ότι υποστηρίζουν το “EDR”—ένα αρκτικόλεξο του Ενισχυμένου Ρυθμού Δεδομένων.

Κάθε συσκευή Bluetooth έχει συγκεκριμένο περιορισμό στην ικανότητά της να μεταφέρει δεδομένα. Ωστόσο, εάν η συσκευή υποστηρίζει EDR, ο ρυθμός μεταφοράς δεδομένων αυξάνεται σημαντικά, έως και δύο έως τέσσερις φορές. Είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να αναζητήσετε σε μια συσκευή Bluetooth, ειδικά εάν η μεταφορά δεδομένων σας απασχολεί.

  Πώς να εισαγάγετε το μηδέν πριν από έναν αριθμό στα φύλλα Google

Ε: Τι πρέπει να αναζητήσω σε έναν προσαρμογέα Bluetooth;

Όταν αποφασίζετε για έναν προσαρμογέα Bluetooth, πρέπει να λάβετε υπόψη τρεις πτυχές: εύρος, συμβατότητα και έκδοση Bluetooth. Από εκεί και πέρα, είναι απλώς θέμα καθορισμού του πιο σημαντικού.

Για παράδειγμα, είστε κυρίως παίκτης υπολογιστή; Στη συνέχεια, μια συσκευή με την πιο πρόσφατη συμβατή έκδοση Bluetooth θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας, με το εύρος να είναι το λιγότερο που σας απασχολεί. Εάν διαχειρίζεστε μια μικρή επιχείρηση, η εμβέλεια και η συμβατότητα θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα, με την προϋπόθεση ότι μπορείτε να αποκτήσετε έναν προσαρμογέα Bluetooth με Bluetooth 4.0 ή νεότερη έκδοση.

Ε: Τι είναι το Bluetooth;

Το Bluetooth είναι μια ασύρματη τεχνολογία για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ συσκευών. Έχει μικρή εμβέλεια και είναι ιδανικό για ασύρματες συνδέσεις μεταξύ συσκευών όπως smartphone και φορητούς υπολογιστές με ακουστικά ή ηχεία.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Bluetooth 4.0 και Bluetooth 5.0;

Είναι διαφορετικά πρότυπα ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth. Το 5.0 είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 4.0, προσφέροντας αναβαθμίσεις στις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, θεωρητικά έως 3Mbps, σε σύγκριση με το 1Mbps του 4.0.

Τα θεωρητικά εύρη μετάδοσης είναι επίσης σημαντικά διαφορετικά, με το BT5.0 να προσφέρει έως και 985 πόδια σε σύγκριση με το μέγιστο των 300 ποδιών που παρέχεται από το BT4.0.

Το BT5.0 προσφέρει επίσης βελτιωμένες δυνατότητες BLE, διασφαλίζοντας καλύτερη ενεργειακά αποδοτική επικοινωνία με συσκευές χαμηλής κατανάλωσης, διατηρώντας παράλληλα ένα σταθερό σήμα με εκείνες που χρειάζονται υψηλότερες ταχύτητες. Μπορείτε επίσης να έχετε περισσότερες ταυτόχρονες συνδέσεις με το Bluetooth 5.0.

Ε: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός προσαρμογέα Bluetooth και ενός δέκτη Bluetooth;

Οι προσαρμογείς και οι δέκτες Bluetooth εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς στην ασύρματη συνδεσιμότητα. Ένας προσαρμογέας προσθέτει ασύρματη συνδεσιμότητα Bluetooth σε μια συσκευή, όπως έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, που μπορεί να μην την έχει ήδη ή αν θέλετε να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα ακατάστατα καλώδια. Η σύνδεση ενός προσαρμογέα Bluetooth σημαίνει ότι ο υπολογιστής μπορεί να συνδεθεί με διάφορες συσκευές Bluetooth χωρίς καλώδια, όπως ακουστικά και ακουστικά, ποντίκι ή φορητά ηχεία.

Από την άλλη πλευρά, ένας δέκτης λαμβάνει συγκεκριμένα σήματα Bluetooth. Οι δέκτες Bluetooth χρησιμοποιούνται συνήθως με συσκευές ήχου που δεν διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα Bluetooth. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δέκτη για να συνδέσετε αυτές τις συσκευές, όπως ένα παραδοσιακό ηχείο ή στερεοφωνικό αυτοκινήτου, και να αναπαράγετε ασύρματα ήχο από το φορητό υπολογιστή, τον υπολογιστή ή το smartphone σας.

Ε: Πώς μπορώ να συνδέσω τη συσκευή μου στον προσαρμογέα Bluetooth;

Η εγκατάσταση είναι γενικά απλή, καθώς οι περισσότεροι προσαρμογείς Bluetooth είναι συσκευές plug-and-play. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να απαιτούν προγράμματα οδήγησης. Εάν χρειάζεται, ελέγξτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για καθοδήγηση.

Για τους περισσότερους προσαρμογείς, απλώς τοποθετήστε το στη θύρα USB του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή σας, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή που συνδέετε είναι σε λειτουργία Bluetooth και θα πρέπει να είστε έτοιμοι.