Πώς να αλλάξετε την οθόνη 1 και 2 στα Windows

Αλλάξτε εύκολα τη θέση των οθονών σας για να αντικατοπτρίζει τη φυσική διάταξη της εγκατάστασης σας.

Στα Windows 10 και 11, μπορείτε να αναδιατάξετε πολλές οθόνες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας ώστε να αντικατοπτρίζουν τις φυσικές τους ρυθμίσεις. Ομοίως, μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε οποιαδήποτε από τις οθόνες ως κύρια οθόνη σας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη θέση των οθονών 1 και 2 και επίσης να ορίσετε μια κύρια οθόνη σε μια εγκατάσταση πολλαπλών οθονών στα Windows.

Πώς να αλλάξετε τις οθόνες 1 και 2 στα Windows

Ένα κοινό πρόβλημα σε μια εγκατάσταση διπλής οθόνης είναι όταν πρέπει να μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού στη λάθος πλευρά της οθόνης για να φτάσετε στη δεύτερη οθόνη. Μπορείτε να το διορθώσετε αναδιατάσσοντας τις οθόνες ώστε να αντικατοπτρίζουν τη φυσική διάταξη των οθονών σας. Για να αλλάξετε τις οθόνες 1 και 2:

  Τι είναι η κάμερα Time of Flight (ToF) και γιατί το τηλέφωνό μου διαθέτει μία;
  • Πατήστε Win + P για να ανοίξετε το μενού Project και, στη συνέχεια, επιλέξτε Extend για να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας σας σε πολλές οθόνες. Εάν δεν μπορείτε να επεκτείνετε την οθόνη σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαμορφώσει σωστά τη ρύθμιση της διπλής οθόνης σας.
  • Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις οθόνης. Εναλλακτικά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Εμφάνιση.
  • Στις Ρυθμίσεις οθόνης, κάντε κλικ στην επιλογή Αναγνώριση. Τα Windows θα εμφανίσουν αριθμημένα πλαίσια στις οθόνες σας για να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις οθόνες 1 και 2 (και άλλες, εάν έχετε περισσότερες από δύο οθόνες).
  • Για να αναδιατάξετε τις οθόνες, σύρετε κάθε οθόνη προς τα αριστερά/δεξιά ή πάνω/κάτω για να επαναλάβετε τη φυσική σας ρύθμιση. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια κατακόρυφη ρύθμιση διπλής οθόνης, όπου η οθόνη 2 βρίσκεται κάτω από την οθόνη 1, σύρετε και τοποθετήστε την οθόνη 1 πάνω από την οθόνη 2 για να μιμηθείτε τη διάταξη.
  • Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις οθόνης. Τώρα, προσπαθήστε να μετακινήσετε τον κέρσορα στις οθόνες για να δοκιμάσετε τη νέα ρύθμιση. Θα πρέπει να αισθάνεται χωρίς ραφή.
  •   Πώς να καταλάβετε εάν το MacBook σας φορτίζεται

    Πώς να ορίσετε μια κύρια οθόνη στα Windows

    Η κύρια οθόνη (κύρια οθόνη) εμφανίζει τη γραμμή εργασιών, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας, τις ειδοποιήσεις, το δίσκο συστήματος και τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων. Εδώ θα ανοίξουν επίσης οι περισσότερες νέες εφαρμογές από προεπιλογή. Εάν θέλετε να αλλάξετε την κύρια οθόνη σας ώστε να εμφανίζεται όλο το ζωτικό περιεχόμενο, μπορείτε να το κάνετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

    Για να ορίσετε μια προεπιλεγμένη εμφάνιση σε μια ρύθμιση διπλής οθόνης:

  • Πατήστε Win + I για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε την καρτέλα Σύστημα και επιλέξτε Εμφάνιση.
  • Εδώ, επιλέξτε την οθόνη που θέλετε να ορίσετε ως κύρια οθόνη.
  • Κάντε κλικ για επέκταση Πολλαπλές οθόνες για να δείτε περισσότερες επιλογές.
  • Επιλέξτε το Make this my main display. Μόλις ολοκληρωθεί, τα Windows θα μετακινήσουν τα στοιχεία της γραμμής εργασιών, το δίσκο συστήματος, τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας και τις ειδοποιήσεις στην κύρια οθόνη σας.
  •   Η εμπειρία μου Υποβάθμιση από τηλέφωνα ναυαρχίδα στο Nokia X

    Η αναδιάταξη των οθονών σας ώστε να αντικατοπτρίζει τη φυσική τους διάταξη είναι απαραίτητη για να διασφαλίσετε ότι ο κέρσορας σας μετακινείται εύκολα μεταξύ των οθονών. Επιπλέον, ο ορισμός μιας κύριας οθόνης διασφαλίζει ότι η γραμμή εργασιών και τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας εμφανίζονται στην οθόνη που θέλετε. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτές τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης δύο οθονών για να βελτιώσετε περαιτέρω την εμπειρία εγκατάστασης πολλών οθονών.