Πώς να δείτε την ημερομηνία λήξης ζωής του Chromebook σας

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του Chromebook σας που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις από την Google. Είναι αναπόφευκτο και μπορεί να γίνει πολύ νωρίτερα από ό,τι νομίζετε. Δείτε πώς μπορείτε να δείτε την προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης του Chromebook σας.

Η Google είναι διαφανής σχετικά με την πολιτική ενημέρωσης που έχει για όλες τις συσκευές που διαθέτουν Chrome OS. Κάθε υπολογιστής Chrome λάμβανε τακτικές ενημερώσεις από την Google έως ότου συμπληρώσει την ημερομηνία λήξης της αυτόματης ενημέρωσης (AUE). Μπορείτε να δείτε τον ακριβή μήνα και το έτος που όλες οι μάρκες των Chromebook θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις στο Ιστοσελίδα πολιτικής αυτόματης ενημέρωσης.

  Πώς να κάνετε βρόχο βίντεο και λίστες αναπαραγωγής YouTube στο Chromecast

Με την πρόσφατη προσθήκη μιας ενότητας Χρονοδιάγραμμα ενημερώσεων στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του Chrome OS, είναι πολύ πιο εύκολο να παρακολουθείτε πόσος χρόνος σας απομένει με το Chromebook σας μέχρι να το θεωρήσει η Google ξεπερασμένο.

Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στο ρολόι στην κάτω δεξιά γωνία για να ανοίξετε το δίσκο συστήματος και τον πίνακα ειδοποιήσεων. Από εκεί, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι Ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού χάμπουργκερ και, στη συνέχεια, επιλέξτε «Σχετικά με το Chrome OS» στο κάτω μέρος του μενού.

  Το Muzeit είναι ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής YouTube για Chrome με Social Discovery

Εδώ, μπορείτε να δείτε ποια έκδοση του Chrome OS χρησιμοποιείτε, να ενημερώσετε το Chromebook σας στην πιο πρόσφατη έκδοση ή να αναφέρετε ένα πρόβλημα. Αλλά προς το παρόν, κάντε κλικ στο “Πρόσθετες λεπτομέρειες” για να δείτε το πρόγραμμα ενημέρωσης.

Κάντε κλικ

Εάν δεν βλέπετε αυτήν τη ρύθμιση, ενδέχεται να εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του Chrome OS. Πατήστε το κουμπί “Έλεγχος για ενημερώσεις” για να ενημερωθείτε για την τρέχουσα έκδοση.

Στην ενότητα “Πρόγραμμα ενημέρωσης”, θα δείτε την ημερομηνία AUE της συσκευής σας. Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα λαμβάνετε πλέον αυτόματες ενημερώσεις λογισμικού και ασφάλειας.

  Πώς να επιτρέπετε ή να αποκλείετε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Chrome

Κάτω από την ενότητα

Παρόλο που η διάρκεια ζωής των αυτόματων ενημερώσεων του Chromebook σας μπορεί να έχει καθοριστεί, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι τελείως νεκρό μετά από αυτήν την ημερομηνία. Εάν δεν είστε έτοιμοι να σκοτώσετε τη συσκευή σας, έχουμε συγκεντρώσει μερικές επιλογές για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Chromebook σας όταν έρθει και παρέλθει η ημερομηνία λήξης της ζωής του.