Τα 6 καλύτερα εργαλεία στιγμιότυπου οθόνης για Linux

Ένα υπέροχο πράγμα για τα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux είναι τα εργαλεία στιγμιότυπων οθόνης. Κάθε επιτραπέζιος υπολογιστής, από το Gnome έως το LXDE έχει έναν, και κάνει τη λήψη φωτογραφιών στο Linux εξαιρετικά εύκολη. Ωστόσο, όσο χρήσιμα είναι τα περιλαμβανόμενα εργαλεία στιγμιότυπου οθόνης για Linux στα περισσότερα περιβάλλοντα επιτραπέζιου υπολογιστή, τείνουν να είναι βασικά και να μην έχουν πολλές προηγμένες δυνατότητες. Γι’ αυτό σε αυτήν τη λίστα, θα δούμε μερικά από τα καλύτερα εργαλεία αντικατάστασης στιγμιότυπων οθόνης για Linux!

1. Κλείστρο

Από όλα τα εργαλεία αντικατάστασης στιγμιότυπων οθόνης για Linux, Παραθυρόφυλλο είναι το απόλυτο καλύτερο. Είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο μέσω προσθηκών που μπορούν να εγκατασταθούν, μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα από ιστοτόπους χωρίς καν να ανοίξει πρόγραμμα περιήγησης, διαθέτει μια σουίτα επεξεργασίας με πλήρεις δυνατότητες, με εργαλεία λογοκρισίας και πολλά άλλα!

Αν σας έχει βαρεθεί η εφαρμογή στοκ στιγμιότυπου οθόνης στην επιφάνεια εργασίας σας, μην κοιτάξετε πέρα ​​από το Shutter.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης ιστότοπων χωρίς καν να ανοίξει ένα πρόγραμμα περιήγησης.
Ενσωματωμένο λογισμικό επεξεργασίας στιγμιότυπων οθόνης, πλήρες με εργαλεία λογοκρισίας, διακοσμητικά κειμένου, σχήματα κ.λπ.
Το ενσωματωμένο εργαλείο περικοπής σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε στιγμιότυπα οθόνης σε εξωτερικά εργαλεία για επεξεργασία.
Μπορεί εύκολα να ανεβάσει στιγμιότυπα οθόνης απευθείας στον Ιστό.
Εξαιρετικά επεκτάσιμο μέσω plugins.
Το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης καθιστά πολύ εύκολη την καταγραφή συμβάντων στην επιφάνεια εργασίας (μενού, ειδοποιήσεις, συμβουλές εργαλείων και πολλά άλλα).
Ο χρήστης μπορεί να καταγράψει ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας, ένα συγκεκριμένο παράθυρο ή μια συγκεκριμένη περιοχή που επιλέγει.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή tail στο Linux

2. Οθόνη φωτός

Οθόνη φωτός είναι ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης μεταξύ πλατφορμών που ειδικεύεται στην παροχή προηγμένων λειτουργιών σε ένα πολύ εύκολο στη χρήση πακέτο. Επιλέξτε αυτήν την εφαρμογή αν σας αρέσει η ιδέα να μπορείτε να ανεβάσετε τα στιγμιότυπά σας απευθείας σε υπηρεσίες cloud, αλλά δεν θέλετε να ασχοληθείτε με περίπλοκες ρυθμίσεις.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Εκτελείται στο παρασκήνιο μέσω της μικροεφαρμογής του δίσκου συστήματος.
Οι εξαιρετικά προσαρμόσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου κάνουν τη χρήση προηγμένων χαρακτηριστικών Lightscreen εύκολη και προσιτή.
Μεταφορτώστε απευθείας στιγμιότυπα οθόνης στο Imgur και σε πολλούς άλλους παρόχους φιλοξενίας εικόνων στο διαδίκτυο.
Χρησιμοποιεί το OpenSSL για ασφαλείς συνδέσεις.
Προσαρμόσιμη μορφή ημερομηνίας στα ονόματα αρχείων στιγμιότυπων οθόνης.
Cross-platform (Windows και Linux).
Μπορεί να καταγράψει οποιοδήποτε παράθυρο, ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας ή μια περιοχή.

3. ScreenCloud

Ένα από τα πραγματικά μειονεκτήματα των ενσωματωμένων εργαλείων στιγμιότυπων οθόνης που περιλαμβάνονται στα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας Linux είναι το γεγονός ότι όλα τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται τοπικά. Με ScreenCloudκάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά και ανεβάζουν αμέσως κάθε στιγμιότυπο οθόνης απευθείας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή εικόνων της επιλογής σας.

Εάν τραβάτε πολλά στιγμιότυπα οθόνης στο Linux και δεν θέλετε να αντιμετωπίζετε το να χρειάζεται να ανεβάζετε συνεχώς τοπικά αρχεία, ήρθε η ώρα να εγκαταστήσετε το ScreenCloud!

  Πώς να ρυθμίσετε έναν διακομιστή Resilio Sync σε Linux

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Η λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης το μεταφορτώνει αυτόματα στο διαδίκτυο.
Οι χρήστες μπορούν να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης με πλήκτρα πρόσβασης.
Μπορεί να αποθηκεύσει σε ένα πλήθος διαδικτυακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του διακομιστή FTP/SFTP.

4. Smartshot

Smartshot είναι ένα προσεγμένο εργαλείο στιγμιότυπων οθόνης για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που μπορεί να τρέξει το Google Chrome. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές σε αυτήν τη λίστα, δεν είναι εγγενής στο Linux.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι αυτή η εφαρμογή είναι μια επέκταση του Chrome, δεν πρέπει να αφαιρεί από το πόσο φοβερή είναι. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να αρπάξουν και να σχολιάσουν στιγμιότυπα οθόνης ιστότοπων.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Οι χρήστες μπορούν να σχεδιάσουν και να προσθέσουν προσαρμοσμένο κείμενο στα στιγμιότυπα οθόνης μετά τη λήψη τους.
Το ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας υποστηρίζει επίσης περικοπή, θόλωση απορρήτου, σχήματα κ.λπ.
Διανέμεται μέσω του προγράμματος περιήγησης Chrome, ώστε να είναι cross-platform και εύκολο στην εγκατάσταση.
Μπορεί να αναλύσει και να τραβήξει φωτογραφίες ενός ολόκληρου ιστότοπου χωρίς μεγάλη προσπάθεια.
Μεταφορτώστε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης απευθείας στις υπηρεσίες Imgur, Google Drive ή Smartshot.

5. qSnap

qSnap είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή πολλαπλών πλατφορμών που ειδικεύεται στο να διευκολύνει τη λήψη ποιοτικών φωτογραφιών μεμονωμένων ιστότοπων. Επίσημα, το qSnap υποστηρίζει όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης και ως εκ τούτου έχει πολύ καλή υποστήριξη Linux.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή ναι στο Linux

Χρειάζεστε έναν εύκολο τρόπο λήψης στιγμιότυπων οθόνης ιστότοπων; Εάν έχετε δοκιμάσει το Smartshot και ανακαλύψατε ότι δεν ήταν αρκετά καλό, το qSnap μπορεί να είναι κατάλληλο για τη δουλειά!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Εκτελείται στο πρόγραμμα περιήγησης και ειδικεύεται στη λήψη στιγμιότυπων ιστοσελίδων.
Cross-platform και υποστηρίζει όλα τα μεγάλα προγράμματα περιήγησης ιστού (ακόμη και το MS IE).
Στιγμιότυπο οθόνης πολλαπλών ιστοσελίδων ταυτόχρονα.
Ενσωματωμένη σουίτα επεξεργασίας.
Μπορεί να κοινοποιήσει γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης σε Twitter, Facebook ή email.
Μαζί με την άμεση αποθήκευση στιγμιότυπων οθόνης σε διάφορες υπηρεσίες, το qSnap μπορεί επίσης να αποθηκεύσει εικόνες τοπικά.

6. Collabshot

Θέλατε ποτέ να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Linux και να το μοιραστείτε αμέσως με τους φίλους σας; Με αυτήν την εφαρμογή, είναι δυνατό!

Παρουσιάζοντας Collabshot; είναι ένα πραγματικά μοναδικό εργαλείο πολλαπλών πλατφορμών που επιτρέπει στους χρήστες να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο σε στιγμιότυπα οθόνης και άλλους τύπους εικόνων.

Με αυτό το εργαλείο, θα μπορείτε να τραβάτε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης και να τα επεξεργάζεστε με τους φίλους σας, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά

Συνεργασία στιγμιότυπου οθόνης σε πραγματικό χρόνο μεταξύ πολλών ατόμων.
Μαζί με τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να επεξεργαστούν υπάρχουσες εικόνες και φωτογραφίες από κοινού.
Το Collabshot είναι cross-platform και διαθέσιμο για εγκατάσταση σε Mac, Windows και Linux.
Το Collabshot λειτουργεί στο πρόγραμμα περιήγησης, μαζί με μια εκπληκτική εφαρμογή Linux.
Ενσωματωμένο σύστημα συνομιλίας που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν γρήγορα.