Πώς να σαρώσετε έναν Snapcode που είναι αποθηκευμένος στο ρολό της κάμεράς σας

Το Snapchat έχει μια μέθοδο γρήγορης προσθήκης που σας επιτρέπει να ακολουθείτε λογαριασμούς. Ονομάζεται «Snapcodes». Οι Snapcodes είναι κωδικοί QR με την επωνυμία Snapchat που σας κατευθύνουν στον λογαριασμό ενός χρήστη και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κοινή χρήση συνδέσμων. Για να σαρώσετε έναν Snapcode, πρέπει να στρέψετε την κάμερα της εφαρμογής σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι, εάν έχετε αποθηκεύσει έναν Snapcode στο ρολό της κάμερας, δεν μπορείτε να σαρώσετε κάτι που είναι τουλάχιστον άβολο. Σε μια πρόσφατη ενημέρωση εφαρμογής, το Snapchat έχει επιτέλους διορθώσει αυτό το πρόβλημα και τώρα μπορείτε να σαρώσετε έναν Snapcode που είναι αποθηκευμένος στο ρολό της κάμερας.

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε μέσω μιας ενημέρωσης εφαρμογής, επομένως, προτού προσπαθήσετε να σαρώσετε έναν Snapcode που είναι αποθηκευμένος στο ρολό της κάμερας, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας.

  10 καλύτεροι σαρωτές θυρών και πούλια που είναι δωρεάν

Σάρωση ενός Snapcode που έχει αποθηκευτεί στο ρολό της κάμεράς σας

Ανοίξτε το Snapchat και πατήστε το φάντασμα ή το bitmoji επάνω αριστερά. Στην οθόνη του προφίλ σας, πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού επάνω δεξιά. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε ‘Snapcode’.

Η οθόνη Snapcodes έχει μια επιλογή που ονομάζεται «Σάρωση από το ρολό κάμερας». Πατήστε το και από το ρολό της κάμερας, πατήστε την εικόνα που περιέχει τον Snapcode. Το Snapchat θα το σαρώσει και θα σας δώσει επιλογές για να ανοίξετε ή/και να εγγραφείτε στον λογαριασμό.

Μπορείτε να σαρώσετε τον κωδικό στο δικό σας προφίλ, αλλά θα σας δώσει μόνο ένα χαμογελαστό emoji ως απάντηση. Εάν σαρώσετε τον κωδικό για έναν χρήστη που ήδη ακολουθείτε, θα σας ειδοποιήσει ξανά ότι ο λογαριασμός βρίσκεται ήδη στη λίστα φίλων σας.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα κουίζ στο Google Classroom

Η εικόνα που σαρώνετε μπορεί να έχει τον κωδικό σε οποιοδήποτε σημείο της. Το άθροισμα της εικόνας δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ο Snapcode. Για παράδειγμα, εάν έχετε αποθηκεύσει μια προωθητική εικόνα που έχει τον κωδικό μιας επωνυμίας στο κάτω μέρος, θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Η εφαρμογή μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να τη σαρώσει, αλλά λειτουργεί ακριβώς το ίδιο.

Είναι λογικό ότι η κάμερα της κύριας εφαρμογής δεν μπορεί να σαρώσει τους Snapcodes που είναι αποθηκευμένοι στο ρολό της κάμερας. Υποτίθεται ότι μπορεί να επιλέξει εικόνες από το ρολό της κάμερας και να τις προσθέσει στην ιστορία σας ή να τις στείλει σε μια συνομιλία. Έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό που δεν πρέπει να έρχεται σε σύγκρουση με κάτι που είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό, π.χ. τη σάρωση επώνυμων κωδικών QR. Ο μόνος περιορισμός με αυτό το νέο χαρακτηριστικό είναι ότι είναι κάπως καλά κρυμμένο. Αν οι χρήστες δεν διαβάζουν συνήθως το αρχείο καταγραφής αλλαγών για κάθε νέα ενημέρωση του Snapchat, είναι απίθανο να το ανακαλύψουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί απλώς να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να σαρώσουν έναν κωδικό μόνο εάν βρίσκεται σε μια οθόνη μπροστά τους ή σε έντυπη μορφή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google και τους Χάρτες της Apple εν κινήσει χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο