Πώς να βελτιώσετε τις γραμματοσειρές στο Linux

Ας είμαστε ειλικρινείς για λίγο: όσον αφορά τις γραμματοσειρές, το Linux δεν το κάνει πολύ καλά. Σίγουρα, η κοινότητα, οι κατασκευαστές διανομών και οι προγραμματιστές εργάζονται πολύ σκληρά για να κάνουν το κείμενο να φαίνεται ωραίο. Παρόλα αυτά, από τα τρία μεγάλα λειτουργικά συστήματα, η πλατφόρμα Linux εμφανίζεται ερασιτεχνική σε πολλές περιπτώσεις. Η απόδοση της γραμματοσειράς δεν είναι καλή. Επιπλέον, επειδή το Linux περιλαμβάνει μόνο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, ορισμένες ιστοσελίδες και προγράμματα φαίνονται περίεργα. Ωστόσο, δεν είναι όλα καταστροφικά, με μερικές τροποποιήσεις μπορείτε να βελτιώσετε τις γραμματοσειρές στο Linux. Ο πρώτος που το έκανε αυτό είναι η χρήση γραμματοσειρών της Microsoft, καθώς βελτιώνουν σημαντικά τον τρόπο εμφάνισης των γραμματοσειρών σε ιδιόκτητο λογισμικό στο Linux.

Microsoft Core γραμματοσειρές

Οι βασικές γραμματοσειρές της Microsoft είναι γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στο λειτουργικό σύστημα Windows και στο λογισμικό της Microsoft γενικά. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι πραγματικά δυνατή η εγκατάσταση αυτών των γραμματοσειρών στο Linux. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες mainstream διανομές Linux το κάνουν πολύ εύκολο (με μερικές πολύ πιο εύκολο από άλλες). Τίποτα από αυτά δεν είναι παράνομο.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κατά την εγκατάσταση αυτών των γραμματοσειρών, ο χρήστης πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους παροχής υπηρεσιών της Microsoft. Επιπλέον, οι βασικές γραμματοσειρές δεν είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Είναι κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

  Πώς να ρυθμίσετε μια μηχανή Steam Linux χωρίς Steam OS

Ubuntu

Το Ubuntu είναι μακράν το πιο εύκολο στη λήψη βασικών γραμματοσειρών MS. Πολλοί χρήστες μπορεί να τα έχουν ήδη εγκαταστήσει, στην πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν εγκαθιστάτε το πακέτο “wine”, κατεβάζει επίσης τις βασικές γραμματοσειρές MS. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε χρήστης του Ubuntu που δεν χρησιμοποιεί κρασί, το λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί μόνο του. Δείτε πώς να το κάνετε.

sudo apt install ttf-mscorefonts-installer

Από εδώ, το τερματικό του Ubuntu θα κατεβάσει όλες τις βασικές γραμματοσειρές της Microsoft και θα τις εγκαταστήσει. Απλώς χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους για να αποδεχτείτε τη συμφωνία.

Arch Linux

Οι χρήστες του Arch που θέλουν να εγκαταστήσουν τις βασικές γραμματοσειρές MS είναι τυχεροί! Υπάρχει ένα πακέτο AUR για αυτό. Απλώς στρέψτε τον αγαπημένο σας βοηθό AUR σε αυτό το πακέτο εδώ. Εναλλακτικά, κατεβάστε το στιγμιότυπο και δημιουργήστε το πακέτο με μη αυτόματο τρόπο.

Debian

Όπως το Ubuntu, το Debian διευκολύνει τη λήψη των βασικών γραμματοσειρών MS. Εγκαταστήστε τα με:

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

Fedora και Open SUSE

Όσοι εκτελούν το Open SUSE και το Fedora που θέλουν να λάβουν τις βασικές γραμματοσειρές MS θα πρέπει να στραφούν στην υπηρεσία δημιουργίας Open SUSE. Το κεφάλι πάνω εδώκαι κάντε κλικ στο κουμπί λήψης!

Χρήστες Fedora: κάντε κλικ για λήψη του RPM και μετά ανοίξτε το με το λογισμικό Gnome.

Χρήστες Suse: κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης με 1 κλικ για να λάβετε τις βασικές γραμματοσειρές!

  Πώς να εγκαταστήσετε το διακομιστή Emby Media σε Linux

The Infinality Bundle

Υπάρχει μια δέσμη λογισμικού για Linux που όταν εγκατασταθεί, βελτιώνει σημαντικά τη συνολική εμφάνιση των γραμματοσειρών στο λειτουργικό σύστημα Linux. Από την απόδοση, την υπόδειξη, μέχρι τις γενικές βελτιώσεις γραμματοσειρών ανοιχτού κώδικα, αυτό το πακέτο είναι απαραίτητο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε να λειτουργεί στον υπολογιστή σας.

Ubuntu και Debian

Δυστυχώς, το πακέτο Infinality δεν περιλαμβάνεται ούτε στο Ubuntu ούτε στο Debian. Αυτό συμβαίνει επειδή το λογισμικό δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου λογισμικό. Αντίθετα, είναι μια δέσμη μεμονωμένων τροποποιήσεων σε γραμματοσειρές και ρυθμίσεις. Δεδομένου ότι οι συντηρητές διανομής Linux είναι κολλητοί, δεν είναι περίεργο που αυτό το λογισμικό δεν συμπεριλήφθηκε στα κύρια αποθετήρια. Αντίθετα, οι χρήστες θα πρέπει να βασίζονται στην υπηρεσία δημιουργίας Open SUSE.

Πηγαίνω εδώκαι κατεβάστε τα πιο πρόσφατα πακέτα για το Debian 7/8 ή το Ubuntu. Σημειώστε ότι αν και υποστηρίζονται μόνο οι εκδόσεις 14.04 και 16.04 του Ubuntu, αυτό δεν σημαίνει ότι η 17.04 και οι νεότερες εκδόσεις δεν θα λειτουργήσουν. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτά είναι απλώς αρχεία διαμόρφωσης, επομένως θα πρέπει να λειτουργεί σε σχεδόν οποιαδήποτε έκδοση του Ubuntu και του Debian.

Arch Linux

Θέλετε το πακέτο Infinality στη ρύθμιση Arch; Κατεβάστε το πακέτο Arch Linux AUR!

Μαλακό καπέλλο

Όπως το Ubuntu και άλλα λειτουργικά συστήματα, το Fedora επέλεξε να μην συμπεριλάβει τη δέσμη γραμματοσειρών Infinality στις πηγές λογισμικού του. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες θα πρέπει να προσθέσουν ένα αποθετήριο Copr στο σύστημά τους. Δείτε πώς να το κάνετε:

dnf copr enable caoli5288/infinality-ultimate

sudo dnf install fontconfig-infinality-ultimate

Ανοίξτε το SUSE

Όπως τα περισσότερα λογισμικά τρίτων, οι χρήστες του Suse θα βρουν το πακέτο γραμματοσειρών Infinality μέσα στο Ανοίξτε την υπηρεσία κατασκευής SUSE. Για εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης με 1 κλικ για την έκδοση του Suse!

  Πώς να εγκαταστήσετε το Sigil eBook Editor σε Linux

Άλλα Linux

Ψάχνετε να αποκτήσετε το πακέτο γραμματοσειρών αλλά δεν χρησιμοποιείτε μια κύρια έκδοση του Linux; Μην ανησυχείς! Αποδεικνύεται ότι ο πηγαίος κώδικας είναι ενεργοποιημένος Github! Ακολουθήστε τις οδηγίες στη σελίδα ανάπτυξης για να δημιουργήσετε το πακέτο και να το εγκαταστήσετε από την αρχή.

Τροποποιήσεις γραμματοσειράς για περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας

Όσοι θέλουν να κάνουν τις γραμματοσειρές να φαίνονται καλύτερες θα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας τους. Κάθε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux έχει απίστευτα λεπτομερείς πληροφορίες που επιτρέπουν στους χρήστες να τροποποιήσουν τον τρόπο εμφάνισης των γραμματοσειρών στο Linux. Αυτές οι ρυθμίσεις δεν είναι τέλειες, αλλά αν θέλετε να διορθώσετε τις γραμματοσειρές σας, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και προχωρήστε σε αυτές τις ρυθμίσεις.

Δεν είστε σίγουροι πώς να βρείτε αυτές τις ρυθμίσεις; Μην ανησυχείς! Το wdzwdz έχει αναλυτικές οδηγίες για κάθε περιβάλλον επιφάνειας εργασίας. Απλώς πηγαίνετε εδώ και επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε!

συμπέρασμα

Οι γραμματοσειρές σε πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα ήταν πάντα μια πρόκληση, λόγω του εταιρικού ελέγχου ορισμένων τεχνικών απόδοσης και των γραμματοσειρών που προστατεύονται από δικαιώματα αντιγραφής. Τούτου λεχθέντος, η κοινότητα του Linux κάνει πολύ καλή δουλειά μαζεύοντας τα κομμάτια και φροντίζοντας να φαίνονται όλα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για τους περισσότερους χρήστες, οι γραμματοσειρές στο Linux φαίνονται εντάξει. Αφού ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό, θα φαίνονται ακόμα καλύτερα!