Πώς να ρυθμίσετε το Haptic Touch σε ένα iPhone XR

Το iPhone XR δεν έχει 3D Touch, αντίθετα βασίζεται σε κάτι που ονομάζεται Haptic Touch. Προσφέρει σχεδόν τις ίδιες δυνατότητες και από αυτή τη στιγμή, είναι αποκλειστικό iPhone XR. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Εάν είστε νέος στο iPhone XR, μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε ότι έχετε Haptic Touch και δεν θα ήσασταν ούτε οι πρώτοι. Το Haptic Touch είναι η αντικατάσταση του iPhone XR για το 3D Touch, κάτι με το οποίο έπαιξαν οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone και μετά το ξέχασαν.

Τι είναι το Haptic Touch;

Το Haptic Touch λειτουργεί ως ένα είδος δεξί κλικ, επιτρέποντας στους κατόχους iPhone XR να ενεργοποιούν μενού και κουμπιά που κανονικά δεν θα ήταν διαθέσιμα. Η ενεργοποίηση του Haptic Touch σε μια ειδοποίηση, για παράδειγμα, παρουσιάζει πρόσθετες επιλογές για τη διαχείριση ειδοποιήσεων. Ένα άλλο παράδειγμα όπου το Haptic Touch μπορεί να είναι χρήσιμο είναι το Κέντρο Ελέγχου, όπου οι χρήστες μπορούν να πατήσουν και να κρατήσουν πατημένο ένα εικονίδιο για να αποκτήσουν πιο αναλυτικό έλεγχο μιας λειτουργίας.

  Πώς να αγοράσετε με ασφάλεια φωτογραφικό εξοπλισμό στο διαδίκτυο

Για να ειδοποιήσει τους χρήστες ότι το Haptic Touch έχει ενεργοποιηθεί, το iOS δημιουργεί μια μικρή δόνηση για να μιμηθεί ένα κλικ.

Πώς διαφέρουν το 3D Touch και το Haptic Touch

Οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι αρκετά μικρές, με την εφαρμογή των δύο χαρακτηριστικών να είναι η κύρια διαφορά. Ενώ το 3D Touch απαιτεί σταθερό πάτημα στην οθόνη του iPhone, το Haptic Touch αντ’αυτού τους κάνει να πατούν και να κρατούν πατημένο μέχρι να αισθανθούν μια απτική απόκριση.

Οι διαφορές συνεχίζονται στο τι μπορείτε να κάνετε με το Haptic Touch. Ως επί το πλείστον, οτιδήποτε λειτουργεί μέσω 3D Touch είναι επίσης δυνατό με το Haptic Touch, δύο αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Πρώτον, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συντομεύσεις που βασίζονται σε εφαρμογές από την Αρχική οθόνη. Δεύτερον, το Haptic Touch δεν υποστηρίζει το “peek & pop”, μια δυνατότητα που προσφέρει προεπισκοπήσεις οτιδήποτε, από εικόνες έως διευθύνσεις URL. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χάσιμο από τα δύο, αλλά πληρώνεις τα χρήματά σου, παίρνεις την επιλογή σου.

  10 μαύρες ταπετσαρίες φόντου επιφάνειας εργασίας για Windows 10

Με όλα αυτά που λέγονται, αν είστε κάτοχος iPhone XR, θα πρέπει τουλάχιστον να πάρετε το Haptic Touch για μια περιστροφή.

Πώς να ρυθμίσετε το Haptic Touch

Είτε είστε νέος στο Haptic Touch είτε είστε βετεράνος του 3D Touch, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις για να ρίξετε τη μπάλα και μετά πατήστε “Γενικά”.

Στη συνέχεια, πατήστε «Προσβασιμότητα». Μπορεί να μην είναι το πιο προφανές μέρος για μια τέτοια επιλογή διαμονής, αλλά είναι αλήθεια.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές απτικής αφής, πατήστε την καταχώριση με το ίδιο όνομα.

Η τελική οθόνη σάς επιτρέπει να αλλάξετε το χρόνο που χρειάζεται για να ενεργοποιήσετε το Haptic Touch, ενώ προσφέρει επίσης ένα κουμπί δοκιμής για να δοκιμάσετε την αλλαγή χωρίς να φύγετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  Πώς να δημιουργήσετε στήλες τύπου Newsletter στο Word

Παραδόξως, η Apple επέλεξε να μην επιτρέψει την απενεργοποίηση του Haptic Touch (κάτι που έκανε με το 3D Touch). Εάν διαπιστώσετε ότι ενεργοποιείτε κατά λάθος το Haptic Touch, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη Διάρκεια αφής σε “Αργό” και δείτε εάν αυτό βελτιώνει τα πράγματα.