Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant με το Roku σας

Καθώς περισσότερες συσκευές μας συνδέονται μεταξύ τους, είναι πάντα ωραίο να γνωρίζουμε ότι διαφορετικά προϊόντα από διαφορετικές εταιρείες συνεργάζονται. Ένα Chromecast δεν είναι ακριβό, αλλά είναι καλύτερο να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τηλεόρασή σας απευθείας με τον Βοηθό Google.

Το Roku υποστηρίζει εδώ και καιρό υπηρεσίες Google όπως το YouTube και το Play Movies, αλλά μια πρόσφατη ενημέρωση το πήγε ένα βήμα παραπέρα: μπορείτε πλέον να χρησιμοποιήσετε το Roku σας με τις φωνητικές εντολές του Βοηθού Google. Αυτή η δυνατότητα περιορίζεται προς το παρόν στις Ηνωμένες Πολιτείες και η υποστήριξη Netflix δεν είναι διαθέσιμη.

Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό του Roku σας είναι ενημερωμένο

Το Roku σας θα πρέπει να εκτελεί Roku OS 8.1 ή νεότερο για να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant. Ξεκινήστε ενεργοποιώντας την έξυπνη τηλεόραση Roku, το stick ροής ή το κουτί ροής. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» στα αριστερά.

  Πώς να διορθώσετε την καθυστέρηση του Youtube στα Windows 11

Στη συνέχεια, επιλέξτε “Σύστημα” και στη συνέχεια «Ενημέρωση συστήματος».

Επιλέξτε «Έλεγχος τώρα».

Το Roku σας θα λέει “Όλο το λογισμικό είναι ενημερωμένο” εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού.

Διαφορετικά, θα ξεκινήσει η λήψη και η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου λογισμικού. Όταν τελειώσει, είστε έτοιμοι να συνδέσετε το Roku σας με τον Βοηθό Google!

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant με το Roku σας

Τώρα που το Roku σας διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό, μπορείτε να το ρυθμίσετε στην εφαρμογή Google Home. Ξεκινήστε κάνοντας λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Google Home στο Android smartphone σας ή το iPhone σας.

  Πώς να διαχειριστείτε και να διαγράψετε επαφές στο iPhone ή το iPad σας

Επιλέξτε «Προσθήκη στην αρχική οθόνη του Google.

Επιλέξτε “Ρύθμιση συσκευής”.

Πατήστε “Έχετε ήδη ρυθμίσει κάτι;”

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε “Roku”.

Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Roku στην ιστοσελίδα που ανοίγει και, στη συνέχεια, πατήστε «Σύνδεση». Επιλέξτε «Αποδοχή και Συνέχεια».

Επιλέξτε το Roku που θέλετε να συνδέσετε με τον Βοηθό Google. Ακόμα κι αν έχετε πολλές συσκευές Roku στον λογαριασμό σας, μπορείτε να έχετε μόνο μία συνδεδεμένη με τον Βοηθό Google. Όταν κάνετε την επιλογή σας, πατήστε “Συνέχεια στην εφαρμογή Google”.

Θα επιστρέψετε στην εφαρμογή Google Home, όπου μπορείτε να ελέγξετε τη συσκευή που μόλις προσθέσατε. Επιλέξτε «Τέλος».

  Πώς να ελέγξετε πότε λήγει η έκδοση των Windows 10

Μίλα!

Τώρα που η συσκευή σας Roku και ο Βοηθός Google έχουν συνδεθεί, μπορείτε να αρχίσετε να την εντολώνετε με το άλλο τηλέφωνο ή το έξυπνο ηχείο σας. Μπορείτε να πείτε, “Hey Google, εκκινήστε το Hulu στο my Roku” για να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις αγαπημένες σας εκπομπές και να πείτε “Hey Google, ακούστε Pandora on my Roku” για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.