Πώς να ρυθμίσετε το Face Unlock στο Google Pixel 4 και στο Pixel 4 XL

Η Google εγκατέλειψε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και αντ’ αυτού χρησιμοποίησε την αναγνώριση προσώπου Pixel 4 και Pixel 4 XL. Εάν δεν ενεργοποιήσατε το Face Unlock κατά τη διαδικασία ρύθμισης του τηλεφώνου, δείτε πώς μπορείτε να το διαμορφώσετε από το μενού Ρυθμίσεις.

Για να ξεκινήσετε, σύρετε δύο φορές προς τα κάτω στην αρχική οθόνη για να εμφανίσετε τα πλακίδια γρήγορων ρυθμίσεων. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι για να μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε σάρωση προς τα επάνω στην αρχική οθόνη για να προβάλετε το συρτάρι της εφαρμογής. Από εκεί, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την εφαρμογή “Ρυθμίσεις”.

  Πώς να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD στα Windows 10

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στην επιλογή “Ασφάλεια”.

Πριν προχωρήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το κλείδωμα οθόνης. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει κωδικό πρόσβασης, PIN ή μοτίβο για να ξεκλειδώσετε το Pixel 4 ή το Pixel 4 XL, θα χρειαστεί να πατήσετε «Κλείδωμα οθόνης» και να ακολουθήσετε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Με το ακουστικό σας τώρα ασφαλές, πατήστε την επιλογή «Ξεκλείδωμα προσώπου» για να ρυθμίσετε τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου.

Το τηλέφωνό σας θα εξηγήσει τώρα πώς λειτουργεί το Face Unlock μαζί με μια προειδοποίηση ότι η λειτουργία λειτουργεί ακόμα κι αν δεν κοιτάτε απευθείας τη συσκευή. Πατήστε το κουμπί «Επόμενο» για να προχωρήσετε.

  Ρύθμιση του Mac σας για παραγωγικότητα χωρίς εφαρμογές τρίτων

Το Pixel 4 θα σας καθοδηγήσει τώρα στο πώς να κρατάτε το τηλέφωνο και να περιστρέφετε το κεφάλι σας κατά τη ρύθμιση του Face Unlock. Επιλέξτε το κουμπί “Έναρξη” για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

Επιλέξτε την επιλογή «Ρύθμιση περιορισμένης όρασης ή κίνησης κεφαλιού» εάν κάποιο από αυτά τα πράγματα σας αφορά. Αν το κάνετε αυτό, θα έχετε πιο προσιτές οδηγίες για τη ρύθμιση του Face Unlock.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για τη ρύθμιση του Face Unlock. Συνεχίστε να περιστρέφετε το κεφάλι σας μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα μπλε πλαίσια.

  Πώς να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων εφαρμογών στην SmartScreen στα Windows 10

Μόλις ολοκληρωθεί, το Face Unlock θα πρέπει να ρυθμιστεί και να είναι έτοιμο. Πατήστε το κουμπί «Τέλος» για να βγείτε από τη διαδικασία εγκατάστασης.

Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε το Face Unlock πατώντας το κουμπί λειτουργίας και κλειδώνοντας το Google Pixel 4 ή το Pixel 4 XL. Πατήστε την οθόνη ή πατήστε ξανά το κουμπί λειτουργίας και παρακολουθήστε το ακουστικό να ξεκλειδώνει σχεδόν αμέσως.