Όχι, οι έξυπνοι μετρητές δεν είναι επικίνδυνοι για την υγεία σας

Πριν ξεκινήσετε να αναζητήσετε τι είναι οι έξυπνοι μετρητές, πρέπει να ακούσετε κάτι πολύ σημαντικό: οι έξυπνοι μετρητές, όπως κάθε άλλη συσκευή που εκπέμπει ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία σας.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μεγάλος θόρυβος στο διαδίκτυο σχετικά με τους κινδύνους των έξυπνων μετρητών. Οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι, επειδή οι έξυπνοι μετρητές χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, άγχος, αϋπνία και άλλες επιπλοκές. Δεν πρόκειται απλώς για αβλαβείς διαδικτυακές συνωμοσίες. υπάρχουν πραγματικές διαμαρτυρίες ενάντια στην υιοθέτηση έξυπνων μετρητών σε όλη την πολιτεία και οι διαδηλωτές αναφέρουν την υγεία τους ως κύριο μέλημά τους. Τι είναι όμως οι έξυπνοι μετρητές, πώς λειτουργούν και γιατί η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων είναι αβλαβής;

Οι έξυπνοι μετρητές είναι Walkie-Talkies που μετρούν την κατανάλωση ενέργειας

Οι έξυπνοι μετρητές είναι ψηφιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της κατανάλωσης ενέργειας του σπιτιού σας. Μετρούν με ακρίβεια την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε κιλοβατώρα και χρησιμοποιούν τεχνολογία ασύρματης ραδιοσυχνότητας (RF) για να επικοινωνούν την κατανάλωση ενέργειας στην εταιρεία κοινής ωφέλειας σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι το κομμάτι που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι επικίνδυνο—οι ραδιοσυχνότητες. Αλλά θα φτάσουμε σε αυτό σε ένα δευτερόλεπτο.

Οι ηλεκτρικοί μετρητές, τόσο έξυπνοι όσο και χαζοί, μετρούν την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείτε σε κιλοβατώρες. Συνήθως εγκαθίστανται έξω από το σπίτι σας, αλλά όπως πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε, είναι ενσύρματα στο κύκλωμα του κτιρίου σας.

Οι παλιοί μηχανικοί μετρητές μετρούν την κατανάλωση ενέργειας χρησιμοποιώντας δύο μεταλλικούς αγωγούς και μια πλάκα αλουμινίου. Οι δύο αγωγοί χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια που κυκλώνει στο σπίτι σας για να σχηματίσουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (μια μορφή ακτινοβολίας), το οποίο προκαλεί την περιστροφή της πλάκας αλουμινίου. Η πλάκα περιστρέφεται πιο γρήγορα καθώς καταναλώνετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια και πιο αργά καθώς χρησιμοποιείτε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Καθώς η πλάκα περιστρέφεται, γυρίζει τα γρανάζια σε μια οθόνη πέντε πλαισίων που ονομάζεται δείκτης, η οποία σας λέει την κατανάλωση ενέργειας σε κιλοβατώρες.

Οι έξυπνοι μετρητές χρησιμοποιούν αισθητήρες AC για τη μέτρηση της τάσης και της έντασης στο κύκλωμα του σπιτιού σας. Είναι ακριβείς ψηφιακοί αισθητήρες χωρίς κινούμενα μέρη και δεν διατρέχουν κίνδυνο βλάβης λόγω μηχανικών ελαττωμάτων ή φθοράς. Σε αντίθεση με τους μηχανικούς μετρητές, οι έξυπνοι μετρητές επικοινωνούν την κατανάλωση ενέργειας με την εταιρεία κοινής ωφέλειας μέσω ραδιοσυχνότητας, η οποία περιορίζει την ανάγκη για παράγοντες ελέγχου μετρητών και επιτρέπει στην εταιρεία κοινής ωφέλειας να βλέπει την κατανάλωση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο.

  Τι είναι το Bokeh στη φωτογραφία και πώς το δημιουργείτε;

Μην συγχέετε τους έξυπνους μετρητές με προϊόντα παρακολούθησης ενέργειας όπως το Εννοια ή το Smappee. Αυτές είναι συσκευές που συνδέονται στον ηλεκτρικό σας πίνακα και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την κατανάλωση ενέργειας στο τηλέφωνο ή το tablet σας και σας λένε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στον λογαριασμό του ηλεκτρικού σας.

Τι είναι το Big Deal;

Πολλοί άνθρωποι διαδίδουν τον μύθο ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από έξυπνους μετρητές προκαλεί καρκίνο, αϋπνία, άγχος και μια σειρά από άλλα προβλήματα υγείας. Όμως, έξυπνοι μετρητές έχουν εγκατασταθεί στα σπίτια των ΗΠΑ από το 2006και σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, σχεδόν το μισό από όλα τα αμερικανικά σπίτια έχουν έξυπνο μετρητή. Από πού προέρχεται αυτή η παραπληροφόρηση και γιατί είναι τόσο ξαφνική;

Λοιπόν, κάποιοι Αμερικανοί ανησυχούσαν για τους έξυπνους μετρητές όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2006, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, αυτές οι ανησυχίες άρχισαν να εξαφανίζονται. Αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε πρόσφατα μια εθνική μετάβαση από τους μηχανικούς μετρητές σε έξυπνους μετρητές (που είναι προ-συσκευασμένοι με ενεργειακές οθόνες, τυχεροί Βρετανοί) και έχει προκαλέσει μια μικρή διαμάχη.

Αρχικά, μόνο ένα κλάσμα του Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχούσε για το πώς οι έξυπνοι μετρητές επηρεάζουν την υγεία τους. Αλλά αφού οι εταιρείες κοινής ωφέλειας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξαν στις ειδήσεις για φουσκώνοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των ανθρώπων και αγνοώντας τα κατασκευαστικά ελαττώματα σε χιλιάδες έξυπνους μετρητές, η «ανησυχία για την υγεία» των έξυπνων μετρητών έγινε ένα κοινό παράπονο και ένα καυτό θέμα για ιστοσελίδες ειδήσεων δεύτερης κατηγορίας στο Διαδίκτυο που ήθελαν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα. Οι άνθρωποι ήθελαν έναν λόγο για να μισούν τους έξυπνους μετρητές, έτσι οι μισοψημένοι ιστότοποι του Διαδικτύου άρχισαν να ισχυρίζονται ότι οι έξυπνοι μετρητές προκαλούν καρκίνο. Και δεδομένου ότι το Διαδίκτυο είναι παγκόσμιο, αυτές οι ανόητες ανησυχίες έχουν βρει το δρόμο τους πέρα ​​από τον Ατλαντικό.

Αλλά αυτές οι ανησυχίες είναι εντελώς ανοησίες. Η ακτινοβολία RF είναι αβλαβής.

  Τα καλύτερα εργαλεία DNS για να βοηθήσουν τους διαχειριστές δικτύου

Η ακτινοβολία χαμηλής συχνότητας είναι αβλαβής

Έχουμε ήδη εξηγήσει γιατί το Wi-Fi και άλλες εφαρμογές ραδιοσυχνοτήτων δεν είναι επικίνδυνες, αλλά θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να εξηγήσουμε ξανά τα πράγματα. Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά αν το ξέρεις ιοντίζουσα ακτινοβολία είναι επικίνδυνο και αυτό μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι ακίνδυνο, τότε θα είσαι εντάξει.

Η επικίνδυνη ακτινοβολία για την οποία ακούτε στα ντοκιμαντέρ του Τσερνομπίλ και τις ταινίες Godzilla είναι η ιονίζουσα ακτινοβολία. Αυτές οι μορφές ακτινοβολίας υψηλής συχνότητας καταλαμβάνουν το μακρινό άκρο του φάσματος ακτινοβολίας και είναι αρκετά ισχυρές ώστε να απογυμνώνουν τα άτομα και τα μόρια από τα ηλεκτρόνια τους. Οι πιο ισχυρές μορφές ιονίζουσας ακτινοβολίας είναι οι ακτίνες γάμμα και οι ακτίνες Χ, και προκαλούνται από διαπυρηνική και ενδοπυρηνική διάσπαση.

Θα προκαλέσει ο έξυπνος μετρητής σας οποιαδήποτε μορφή πυρηνικής αποσύνθεσης; Φυσικά και όχι. Το σπίτι σας θα εξατμιζόταν.

Οι έξυπνοι μετρητές λειτουργούν μεταξύ των Ζώνες 902 MHz και 2,4 GHz, επομένως ταξινομούνται ως ραδιοσυχνότητες, που καταλαμβάνουν το χαμηλότερο άκρο του φάσματος ακτινοβολίας. Οι ραδιοσυχνότητες είναι μη ιονίζουσες και εντελώς ακίνδυνες. Είναι λιγότερο ισχυρά από το φως υπερύθρων που βρίσκεται στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ή από τις συχνότητες UV που ρουφάτε στην παραλία για να μαυρίσετε απαλά.

Δεν με πιστεύεις; Οι πιο ισχυροί δρομολογητές Wi-Fi λειτουργούν σε α Ζώνη 5,8 GHz, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από οποιοδήποτε έξυπνο μετρητή. Κολλήστε το χέρι σας δίπλα σε έναν δρομολογητή Wi-Fi και ενημερώστε με αν ζεσταθεί.

Αυτή η επιστήμη δεν είναι ασαφής. είναι γεγονός. Κάθε Αμερικανός που ζει τα τελευταία 100 χρόνια έχει περάσει κάθε μέρα της ζωής του βομβαρδισμένος από ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, ωστόσο το προσδόκιμο ζωής συνεχίζει να αυξάνεται. Περισσότερες δοκιμές έχουν γίνει για την ασφάλεια των ραδιοσυχνοτήτων παρά για τα χημικά στο χαλί ή την οδοντόκρεμα σας.

Πώς να κερδίσετε χρήματα με μια διαδικτυακή συνωμοσία

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι ανησυχίες για την υγεία είναι μια από τις κύριες αιτίες ακύρωσης έξυπνου μετρητή ή αναβολής εγκατάστασης. Αυτό είναι ένα αβλαβές σύμπτωμα ενός πολύ σοβαρού προβλήματος. Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με παραπληροφόρηση και επηρεάζει τον πραγματικό κόσμο.

Στον τομέα της συγγραφής, έχουμε κάτι που ονομάζεται “θέση”. Μια θέση είναι αυτό που κάνει έναν ιστότοπο ή έναν συγγραφέα να ξεχωρίζει από το πλήθος, είναι αυτό που δίνει εξουσία φωνής σε μια διαδικτυακή κοινότητα και είναι αυτό που φέρνει χρήματα. Δυστυχώς, ακόμη και όταν ένας ιστότοπος παράγει ποιοτικό περιεχόμενο μέσα σε μια θέση, είναι δύσκολο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

  Πώς να αγοράσετε με ασφάλεια φωτογραφικό εξοπλισμό στο διαδίκτυο

Αλλά αν χτίζετε την επιχείρησή σας γύρω από συνωμοσίες, τότε είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε μια θέση και να κερδίσετε. Ο γραπτός λόγος έχει ένα ορισμένο βαθμό εξουσίας, και αν κάνετε μεγάλη φασαρία για κάτι για το οποίο ο μέσος άνθρωπος δεν γνωρίζει πολλά (όπως η ακτινοβολία χαμηλής συχνότητας), τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι άνθρωποι να πιστέψουν ό,τι πείτε , ειδικά αν τους πείτε ότι κινδυνεύει η υγεία τους.

Θέλετε να κερδίσετε χρήματα από μια διαδικτυακή συνωμοσία; Εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός:

Βρείτε κάτι που είναι κοινό, αλλά μυστηριώδες, και προσποιηθείτε ότι είναι θανατηφόρο. Δεν έχει σημασία αν η επιστήμη είναι εναντίον σου, γιατί οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην επιστήμη.
Δημιουργήστε μια αίσθηση κοινότητας. Οι άνθρωποι θα τρέφονται μεταξύ τους για να κάνουν τις πεποιθήσεις τους να αισθάνονται πιο έγκυρες.
Οι ευανάγνωστες μαρτυρίες αξίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο επιστημονικές εργασίες. Αλλά αν μπορείτε να βρείτε ένα μισοψημένο επιστημονικό άρθρο ή μια ξεπερασμένη μελέτη, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.
Προσπαθήστε να ενημερώνεστε για τις ειδήσεις. Θέλουν να βγάλουν και χρήματα.
Επινοήστε μια κλήση στα όπλα. Όταν οι άνθρωποι διαμαρτύρονται δημόσια για κάτι, είναι λιγότερο πιθανό να ακούσουν αντίθετες απόψεις.
Πείστε τους ανθρώπους ότι βρίσκονται σε μια κοινότητα «αλήθειας» και ότι πολεμούν ενάντια σε μια ισχυρή συνωμοσία.
Κατηγορήστε την κυβέρνηση. Ο κόσμος μισεί την κυβέρνηση.
Αγνοήστε βολικά τη λογική ισοδυναμία. Στην περίπτωση των έξυπνων μετρητών, θα πρέπει να προτείνετε στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν μηχανικούς μετρητές, παρόλο που οι μηχανικοί μετρητές παράγουν ακτινοβολία ΗΜ.
Ενώστε τα χέρια με άλλες κοινότητες συνωμοσίας. Οι ακόλουθοί σας μπορεί να επικαλύπτονται.

Οποιοσδήποτε ιστότοπος ή μαρτυρική ανάρτηση ιστολογίου που ισχυρίζεται για την υγεία σας το κάνει για κέρδος. Δεν το κάνουν επειδή νοιάζονται για εσάς και δεν το κάνουν επειδή θέλουν να σώσουν τα παιδιά. το κάνουν επειδή κάθε κλικ στον ιστότοπό τους παράγει κάποια μορφή εσόδων από διαφημίσεις.

Οι ραδιοσυχνότητες από έναν έξυπνο μετρητή δεν πρόκειται να σας σκοτώσουν, αλλά το να πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο μπορεί να σας κάνει να πάρετε κάποιες ανόητες αποφάσεις σχετικά με την υγεία σας. Πάντα να κοιτάτε πού λαμβάνει τις πληροφορίες του ένας ιστότοπος και προσπαθήστε να σταθμίσετε τα πράγματα με βάση στοιχεία και όχι εικασίες.

Πηγές: FPL