Πώς να ρυθμίσετε την προσαρμοσμένη ώρα “Auto-Lock” & “Require Passcode” στο iOS

Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ ασφάλειας και ευκολίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η υψηλότερη ασφάλεια έχει το κόστος της ευκολίας. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων σε υπηρεσίες όπως το Gmail, το Twitter και το Facebook απαιτεί να εισαγάγετε δύο κωδικούς για να αποκτήσετε πρόσβαση στον δικό σας λογαριασμό – υψηλότερη ασφάλεια με το κόστος της μειωμένης ευκολίας. Οι κωδικοί πρόσβασης οθόνης κλειδώματος στα smartphone μπορεί να κυμαίνονται από απλούς τετραψήφιους κωδικούς έως μεγάλους αλφαριθμητικούς κωδικούς πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση, προσθέτετε ένα επιπλέον βήμα στην πρόσβαση στη δική σας συσκευή. Καλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο προαναφερθέντων ιδιοτήτων, αλλά απέχει πολύ από το τέλειο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ομαδικές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή στο iOS 12

Το iOS διαθέτει δύο χρήσιμες ρυθμίσεις για τη μείωση του χρόνου ή των βημάτων που απαιτούνται για να φτάσετε στην αρχική οθόνη: «Αυτόματο κλείδωμα» και «Απαιτείται κωδικός πρόσβασης». Η Apple έχει συμπεριλάβει 4-5 προκαθορισμένες επιλογές για αυτές στις Ρυθμίσεις > Γενικά, αλλά αν θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχό τους, δεν έχετε τύχη… εκτός και αν έχετε κάνει jailbreak στη συσκευή σας iOS. Το ‘insanj’ έχει δημιουργήσει δύο τροποποιήσεις – LongerAutoLock και PassTime – που σας επιτρέπουν να ορίσετε μια προσαρμοσμένη ώρα για τις επιλογές Auto Lock και Require Passcode, αντίστοιχα.

Με το LongerAutoLock, μπορείτε να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα σε λεπτά μετά την οποία το τηλέφωνό σας θα απενεργοποιήσει την οθόνη και θα κλειδώσει μόνο του. Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να περάσετε από το βήμα ‘Slide to Unlock’ – με ή χωρίς κωδικό πρόσβασης. Το tweak προσθέτει ένα εικονίδιο επεξεργασίας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης Auto-Lock (Ρυθμίσεις > Γενικά > Αυτόματο κλείδωμα) που μπορείτε να πατήσετε για να προσθέσετε προσαρμοσμένους χρόνους στην υπάρχουσα λίστα.

  Πώς να συνδεθείτε και να αποσυνδεθείτε από το Game Center στο iOS 10

Το PassTime κάνει το ίδιο, αλλά για τη ρύθμιση Require Passcode. Για τους μη μυημένους, η ρύθμιση των X λεπτών για το «Απαιτείται κωδικός πρόσβασης» διασφαλίζει ότι δεν χρειάζεται να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας εάν χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας έστω και μία φορά εντός αυτής της διάρκειας. Εάν το τηλέφωνό σας παραμείνει αχρησιμοποίητο κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, θα πρέπει να επικυρώσετε τον εαυτό σας όταν περάσετε από την οθόνη κλειδώματος.

Το έχω ρυθμίσει στα 15 λεπτά, προσωπικά, και είμαι μια χαρά με αυτό. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι περισσότερο, έχετε μόνο «1 ώρα» από την προκαθορισμένη λίστα της Apple. Δύσκολα ιδανικό.

  Δείτε θέσεις συναυλίας και γηπέδου σε VR πριν αγοράσετε εισιτήρια [iOS]

Το PassTime και το LongerAutoLock είναι και τα δύο διαθέσιμα για 0,99 $ στο ρεπο του BigBoss στο Cydia. Ωστόσο, αν αγοράσετε το ένα, παίρνετε το άλλο δωρεάν. Είναι μια καλή συμφωνία για όποιον θέλει να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και άνεσης.

Φροντίστε να μας ενημερώσετε για τη γνώμη σας για τις δύο τροποποιήσεις αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.