Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ομαδικές ειδοποιήσεις από την εφαρμογή στο iOS 12

Η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις στο κλείδωμα στο iOS σχεδόν σε κάθε σημαντική ενημέρωση iOS. Το κατάλαβαν σωστά στο iOS 9, όπου υπήρχε μια επιλογή ταξινόμησης των ειδοποιήσεων με χρονολογική σειρά, αλλά αυτή η επιλογή καταργήθηκε σε νεότερη έκδοση. Στο iOS 12, οι ειδοποιήσεις ομαδοποιούνται ανά εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε δέκα νέα μηνύματα κειμένου, όλα θα ομαδοποιηθούν σε μία ειδοποίηση. Αυτό μπορεί να σας αρέσει, μπορεί και όχι. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ομαδικές ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή στο iOS 12.

Ομαδικές ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή

Αυτή η ρύθμιση είναι προσαρμόσιμη ανά εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε να ομαδοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή για εφαρμογές όπως το Instagram ή το Facebook, αλλά να τις διατηρήσετε ξεχωριστές για εφαρμογές όπως τα Μηνύματα ή το τηλέφωνο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Ειδοποιήσεις. Επιλέξτε την εφαρμογή για την οποία θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ομαδικές ειδοποιήσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ομαδοποίηση ειδοποιήσεων. Στην οθόνη Ομαδοποίηση ειδοποιήσεων, επιλέξτε «Ανά εφαρμογή» για να ομαδοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή ή πατήστε «Απενεργοποίηση» για να απενεργοποιήσετε την ομαδοποίηση ειδοποιήσεων.

Εάν χρησιμοποιείτε την προεπιλεγμένη επιλογή ή με την επιλογή By App, θα λαμβάνετε μόνο μία ειδοποίηση ανά εφαρμογή. Θα είναι μια στοίβα ειδοποιήσεων από την ίδια εφαρμογή. Για παράδειγμα, εάν έχετε ενεργοποιήσει τις ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις για την εφαρμογή Μηνύματα και έχετε τρία νέα μηνύματα από τρία διαφορετικά άτομα, όλα θα ομαδοποιηθούν ως ένα μήνυμα.

  Ελέγξτε την καταλληλότητα του Jailbreak και βρείτε Εργαλεία Jailbreak για τη συσκευή σας iOS

Με απενεργοποιημένες τις ομαδοποιημένες ειδοποιήσεις, κάθε μήνυμα θα έχει τη δική του ειδοποίηση, δηλαδή, θα έχετε μία ειδοποίηση από κάθε αποστολέα στην οθόνη κλειδώματος.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι η χρονολογική ταξινόμηση των ειδοποιήσεων δεν θα επανέλθει σύντομα. Εάν αφήσετε το σύνολο ειδοποιήσεων στην προεπιλεγμένη επιλογή του, π.χ. Αυτόματη, οι ειδοποιήσεις μπορεί να καταλήξουν ομαδοποιημένες κατά τύπο εφαρμογής. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια ειδοποίηση από το Twitter, το Instagram και το Facebook, ενδέχεται να ομαδοποιηθούν όλες σε μία επειδή είναι όλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο ομαδοποίησης των ειδοποιήσεων ανά εφαρμογή. Η ομαδοποίηση ειδοποιήσεων από μια συγκεκριμένη εφαρμογή όπως το Twitter ή το Facebook δεν είναι κακή ιδέα, αλλά η ομαδοποίηση τους για εφαρμογές όπως το τηλέφωνο, τα μηνύματα ή άλλες εφαρμογές προσανατολισμένες στην παραγωγικότητα όπως το Slack μπορεί να κάνει τις ειδοποιήσεις πολύ λιγότερο χρήσιμες.

  Αποκτήστε το δημοφιλές Κέντρο ελέγχου iOS σε Mac OS X [Paid]

Αυτή η νέα μέθοδος εμφάνισης ειδοποιήσεων έχει ως στόχο να κάνει την οθόνη κλειδώματος πολύ λιγότερο αποσπώντας την προσοχή και να την κάνει έτσι ώστε οι ειδοποιήσεις, ειδικά αυτές που δεν είναι σημαντικές, να μην σας κατακλύζουν.