Πώς να ανακαλύψετε νέα μουσική στο Spotify

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του Spotify είναι το σύστημα συστάσεων του, το οποίο σας επιτρέπει να βρείτε υπέροχα τραγούδια που μπορεί να μην έχετε ακούσει ακόμα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακαλύψετε νέα μουσική στην υπηρεσία ροής.

Χαρακτηριστικά Discovery του Spotify

Εκτός από την ύπαρξη λιστών αναπαραγωγής με δυνατότητα κοινής χρήσης που δημιουργούνται τόσο από την κοινότητα όσο και από την εταιρεία, το Spotify έχει πολλούς τρόπους να σας προτείνει άμεσα νέα μουσική. Δεδομένου ότι είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ροής μουσικής, διαθέτει εκτεταμένα δεδομένα για όλη τη μουσική που έχετε ακούσει καθώς και για το τι ακούνε άλλοι χρήστες. Γι’ αυτό έχει ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων ανακάλυψης που σας επιτρέπουν να βρείτε νέα τραγούδια ή είδη που μπορεί να απολαύσετε.

Οι δυνατότητες ανακάλυψης του Spotify περιλαμβάνουν εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής όπως το Discover Weekly και το Release Radar, προτάσεις για τραγούδια που μπορείτε να προσθέσετε στις υπάρχουσες λίστες αναπαραγωγής σας και ραδιοφωνικούς σταθμούς που βασίζονται σε κομμάτια, καλλιτέχνες και άλμπουμ. Αυτά αλλάζουν δυναμικά με βάση τις συνήθειες ακρόασης ή τα επιλεγμένα τραγούδια.

  Πώς να περιορίσετε ποιος μπορεί να απαντήσει στα tweet σας

Discover Weekly

Ο πιο απλός τρόπος για να ανακαλύψετε μουσική στο Spotify είναι μέσω της εξαιρετικά εξατομικευμένης λίστας αναπαραγωγής “Discover Weekly”. Κάθε αρχή της εβδομάδας, θα λαμβάνετε μια λίστα αναπαραγωγής γεμάτη με 30 κομμάτια που δεν έχετε ακούσει ποτέ στην πλατφόρμα. Αυτά τα κομμάτια επιλέγονται με βάση αυτά που ακούγατε την περασμένη εβδομάδα και είναι προσαρμοσμένα για κάθε χρήστη. Υπάρχουν συχνά πολλοί μικρότεροι καλλιτέχνες που εμφανίζονται σε αυτές τις λίστες αναπαραγωγής για τους οποίους μπορεί να μην έχετε ακούσει.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη λίστα αναπαραγωγής Discover Weekly, μεταβείτε στην ενότητα “Discover” στο Spotify. Θα πρέπει να είναι η πρώτη λίστα αναπαραγωγής και θα εμφανίζεται η φωτογραφία του προφίλ σας στο Spotify στο εξώφυλλο.

Ενώ ακούτε το Discover Weekly, μπορείτε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια στη βιβλιοθήκη τραγουδιών σας κάνοντας κλικ στο κουμπί καρδιάς δίπλα τους. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τη λίστα αναπαραγωγής σας, ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν ανά πάσα στιγμή ή να ρυθμίσετε την εναλλαγή σε “λήψη”, ώστε να είναι διαθέσιμη για ακρόαση εκτός σύνδεσης στη συσκευή σας όποτε ανανεώνεται.

Ραντάρ απελευθέρωσης

Παρόμοια με το Discover Weekly, το Release Radar είναι μια δυναμική λίστα αναπαραγωγής που συμπληρώνεται με βάση τις συνήθειες ακρόασης και τη βιβλιοθήκη σας.

  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη Kik Display

Κάθε Παρασκευή, η λίστα αναπαραγωγής ενημερώνεται με 30 ολοκαίνουργια τραγούδια από καλλιτέχνες που παρακολουθείτε αυτήν τη στιγμή, καθώς και νέα μουσική από καλλιτέχνες που μπορεί να μην έχετε ακούσει. Αυτή η λίστα αναπαραγωγής περιλαμβάνει αποκλειστικά κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες επτά ημέρες.

Εάν είστε κάποιος που παρακολουθεί συχνά τις νέες κυκλοφορίες, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες. Συχνά διαθέτει ειδικές εκδόσεις, ζωντανές ηχογραφήσεις και b-sides που δεν εμφανίζονται τόσο ευδιάκριτα στη σελίδα ενός καλλιτέχνη.

Προτάσεις λίστας αναπαραγωγής

Το Spotify μπορεί να δημιουργήσει δυναμικές προτάσεις για τα κομμάτια που θα προσθέσετε σε μια λίστα αναπαραγωγής με βάση τον τίτλο της λίστας αναπαραγωγής και τα τραγούδια που υπάρχουν ήδη σε αυτήν. Για παράδειγμα, αν δημιουργήσετε ένα άλμπουμ που ονομάζεται «Disco Music» και προσθέσετε κυρίως τραγούδια funk, disco και soul, θα σας προτείνει αμέσως παρόμοια τραγούδια από άλλους καλλιτέχνες της εποχής.

Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε μια λίστα αναπαραγωγής Spotify και δώστε της έναν περιγραφικό τίτλο. Προσθέστε πολλά τραγούδια στη λίστα αναπαραγωγής που έχουν να κάνουν με το είδος, τη διάθεση ή την περίοδο που προσπαθείτε να καταγράψετε.

  Τι σημαίνει «IDK» και πώς το χρησιμοποιείτε;

Στο κάτω μέρος της οθόνης της λίστας αναπαραγωγής τόσο για κινητά όσο και για επιτραπέζιους υπολογιστές, θα δείτε μια λίστα με πολλά τραγούδια που μπορείτε να προσθέσετε αμέσως. Απλώς πατήστε το κουμπί «+» για να τα προσθέσετε ή μπορείτε επίσης να επιλέξετε το τραγούδι για να ακούσετε το κομμάτι πριν το προσθέσετε.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί “ανανέωση” στο κάτω μέρος της οθόνης για να λάβετε ένα άλλο σύνολο προτάσεων. Οι προτάσεις τείνουν να αλλάζουν κάθε φορά που προσθέτετε νέα κομμάτια, επομένως θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να περιηγηθείτε έξω από τη λίστα αναπαραγωγής και να επιστρέψετε σε αυτήν για να δείτε ένα εντελώς νέο σύνολο.

Spotify “Ραδιόφωνο”

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα μουσική είναι χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα ραδιοφώνου του Spotify. Σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε τραγούδι, άλμπουμ ή καλλιτέχνη και να δημιουργήσετε μια σειρά κομματιών που είναι παρόμοια σε είδος, θέμα ή θέμα που μπορείτε να ακούτε συνεχώς για ώρες.

Μπορείτε να βρείτε το ραδιόφωνο μέσω του κουμπιού πρόσθετων επιλογών σε κάθε τραγούδι, άλμπουμ ή καλλιτέχνη. Κατά την αναπαραγωγή του ραδιοφώνου, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τραγούδια που απολαμβάνετε πατώντας το κουμπί καρδιάς δίπλα σε κάθε κομμάτι.