Πώς να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο MP4 στο Ubuntu

Είστε νέος στο Ubuntu; Προσπαθείτε να καταλάβετε πώς να αναπαράγετε ένα βίντεο MP4 στην επιφάνεια εργασίας του Ubuntu, αλλά δεν ξέρετε ποιο πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο να χρησιμοποιήσετε ή πώς να το κάνετε; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Ακολουθήστε καθώς σας δείχνουμε πώς να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο MP4 στο Ubuntu!

MP4 πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο στο Ubuntu

Επιλογή αναπαραγωγής βίντεο MP4 1 – VLC

Ο καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής ενός αρχείου βίντεο MP4 στο Ubuntu είναι με το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC. Γιατί; Το VLC χειρίζεται μια μεγάλη ποικιλία μορφών βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του MP4, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κωδικοποιητές.

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC στο Ubuntu. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε αυτό στο Ubuntu. Ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω της εφαρμογής Λογισμικό Ubuntu. Για να λειτουργήσει, κάντε τα εξής.

Πρώτα, πατήστε το πλήκτρο Win στο πληκτρολόγιο για να ανοίξετε το πλαίσιο αναζήτησης. Από εκεί, πληκτρολογήστε “Λογισμικό Ubuntu” και ξεκινήστε την εφαρμογή. Μόλις ανοίξει, βρείτε το κουμπί αναζήτησης στην επάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ σε αυτό.

Αφού κάνετε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε “VLC” και πατήστε το πλήκτρο Enter. Βρείτε το κουμπί “INSTALL” και κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης για το VLC. Εναλλακτικά, εισαγάγετε την εντολή apt install παρακάτω σε ένα τερματικό εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το VLC μέσω της γραμμής εντολών.

sudo apt install vlc

Τώρα που το πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων VLC είναι έτοιμο, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να αναπαράγετε ένα αρχείο βίντεο MP4 στο Ubuntu.

  Τι είναι το Gig Economy και γιατί είναι τόσο αμφιλεγόμενο;

Βήμα 1: Εκκινήστε το VLC αναζητώντας το στο μενού της εφαρμογής. Μόλις ανοίξει, εντοπίστε το μενού “Μέσα” στο επάνω μέρος του παραθύρου και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το μενού, θα σας αποκαλυφθούν πολλές επιλογές.

Βήμα 2: Εντοπίστε το κουμπί “Άνοιγμα αρχείου” και κάντε κλικ σε αυτό. Αφού κάνετε κλικ στο “Άνοιγμα αρχείου”, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου ανοιχτού αρχείου. Χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου, αναζητήστε το αρχείο MP4 που θέλετε να παίξετε σε VLC.

Βήμα 3: Αφού ανοίξετε το αρχείο MP4 σε VLC, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως η αναπαραγωγή του βίντεό σας. Για παύση της αναπαραγωγής, πατήστε το κουμπί παύσης (ή πατήστε το πλήκτρο διαστήματος), σταματήστε την αναπαραγωγή, πατήστε το κουμπί διακοπής και για να ρυθμίσετε την ένταση, κάντε κλικ στο μενού έντασης ήχου.

Επιλογή αναπαραγωγής βίντεο MP4 2 – MPV Media Player

Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος αναπαραγωγής αρχείων βίντεο MP4 στο Ubuntu είναι με το MPV Media Player. Είναι εξίσου φανταχτερό με το VLC και εξίσου ισχυρό και είναι γεμάτο με κωδικοποιητές. Για να ξεκινήσετε με MPV, πρέπει να το εγκαταστήσετε.

  Επαναφέρετε την εφαρμογή WP8 Music στο Windows Phone 8.1

Για εγκατάσταση, πατήστε το πλήκτρο Win στο πληκτρολόγιο και ξεκινήστε την εφαρμογή Λογισμικό Ubuntu αναζητώντας “Λογισμικό Ubuntu”. Μόλις ανοίξει, βρείτε το πλαίσιο αναζήτησης και κάντε κλικ σε αυτό για πρόσβαση στη δυνατότητα αναζήτησης.

Πληκτρολογήστε “MPV” στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε το πλήκτρο Enter. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στα αποτελέσματα αναζήτησης για το “mpv media player”. Κάντε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στη σελίδα καταστήματός του στο Λογισμικό Ubuntu.

Μόλις μεταβείτε στη σελίδα καταστήματος, κάντε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε τη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων MPV στο σύστημά σας. Ή, αν προτιμάτε το παράθυρο τερματικού, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή apt install παρακάτω για να λειτουργήσει.

sudo apt install mpv

Με εγκατεστημένο το πρόγραμμα MPV, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να αναπαράγετε βίντεο MP4 με MPV στο Ubuntu.

Βήμα 1: Πατήστε το κουμπί Win στο πληκτρολόγιο για να ανοίξετε το παράθυρο αναζήτησης του Ubuntu. Στο παράθυρο αναζήτησης, πληκτρολογήστε “mpv” και ξεκινήστε την εφαρμογή που λέει “mpv Media Player”.

Βήμα 2: Μόλις ανοίξει το MPV, εκκινήστε τη διαχείριση αρχείων Ubuntu. Χρησιμοποιώντας τη διαχείριση αρχείων Ubuntu, αναζητήστε το αρχείο MP4 που θέλετε να παίξετε στον υπολογιστή σας Ubuntu. Μόλις βρείτε το αρχείο, κάντε κλικ πάνω του με το ποντίκι για να το επιλέξετε.

  Πώς να μετονομάσετε τα στοιχεία της λίστας εφαρμογών στο μενού "Έναρξη" στα Windows 10

Βήμα 3: Σύρετε το αρχείο που επιλέξατε με το ποντίκι στο Mpv player. Σύροντας το αρχείο στη συσκευή αναπαραγωγής, θα μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε το αρχείο.

Για να ελέγξετε την αναπαραγωγή στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων MPV, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το βίντεο. Όταν το ποντίκι σας είναι πάνω από το βίντεο, θα μπορείτε να θέσετε σε παύση την αναπαραγωγή, να αυξήσετε την ένταση του ήχου και άλλα στοιχεία ελέγχου. Για να σταματήσετε την αναπαραγωγή, απλώς κλείστε το MPV.

Άλλοι τρόποι αναπαραγωγής αρχείων βίντεο MP4 στο Ubuntu

Τα δύο προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο που καλύψαμε σε αυτόν τον οδηγό είναι τα καλύτερα για αναπαραγωγή βίντεο MP4 και σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα δύο προγράμματα. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν περισσότερα από δύο προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο στο Ubuntu.

Εάν δεν είστε λάτρης των δύο προγραμμάτων αναπαραγωγής βίντεο που καλύψαμε σε αυτόν τον οδηγό, ελέγξτε τη λίστα με τα τέσσερα καλύτερα προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο για Linux. Ενώ το VLC βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα, έχει επίσης τρία άλλα εξαιρετικά προγράμματα αναπαραγωγής βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αναπαραγωγή βίντεο MP4 στο Ubuntu.