Πώς να προσθέσετε φωτογραφίες, βίντεο και GIF στην κατάσταση Whatsapp σας

Το Facebook αγόρασε το Whatsapp πριν από μερικά χρόνια. Η μόνη αξιοσημείωτη αλλαγή που έγινε στο Whatsapp από την εξαγορά ήταν η υποστήριξη για GIF. Ως επί το πλείστον, το Facebook άφησε το Whatsapp όπως το έβρισκε μέχρι τώρα. Το Facebook αντιγράφει εδώ και καιρό λειτουργίες από το Snapchat και τις συμπεριλαμβάνει στις εφαρμογές Facebook, Messenger και Instagram. Μετά από αυτό, το Whatsapp έχει έναν νέο τρόπο για να μοιράζεται ενημερώσεις κατάστασης και αυτές οι ενημερώσεις μοιάζουν πολύ με ιστορίες που μοιράζεστε στο Snapchat. Μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες, βίντεο και GIF στην κατάσταση Whatsapp σας με αυτήν τη νέα δυνατότητα. Παραμένει ορατό για είκοσι τέσσερις ώρες και μπορείτε να ελέγξετε σε ποιον είναι ορατό. Ετσι δουλευει.

Πώς να αποκτήσετε τη δυνατότητα νέας κατάστασης

Αυτή η δυνατότητα κυκλοφορεί σιγά σιγά στους χρήστες. Αν δεν το βλέπετε ακόμα, περιμένετε. Δεν θα χρειαστεί να ενημερώσετε τη συσκευή Whatsapp στο τηλέφωνό σας με την προϋπόθεση ότι εκτελείτε ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση αυτή τη στιγμή. Η καρτέλα “Αγαπημένα” θα αντικατασταθεί με μια καρτέλα “Κατάσταση” όταν η δυνατότητα διατεθεί σε εσάς.

  Το κλείδωμα συνομιλίας εμποδίζει την πρόσβαση στο Facebook, το Messenger και το Whatsapp [Android]

Προσθέστε φωτογραφίες, βίντεο και GIF στην κατάστασή σας

Ανοίξτε το Whatsapp και μεταβείτε στην καρτέλα Κατάσταση. Πατήστε το κουμπί που μοιάζει με κύκλο με κουμπί συν για να ενημερώσετε την κατάστασή σας. Θα ανοίξει στο πρόγραμμα εύρεσης προβολής κάμερας. Εάν θέλετε να εγγράψετε ένα βίντεο ή να τραβήξετε μια φωτογραφία, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Για να μοιραστείτε βίντεο ή φωτογραφίες από το ρολό της κάμερας ή για να προσθέσετε GIF, πατήστε το κουμπί φωτογραφίας κάτω αριστερά. Μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το ρολό της κάμερας ή να πατήσετε GIF κάτω αριστερά για να αναζητήσετε και να προσθέσετε GIF.

  Πώς να στείλετε ασυμπίεστες φωτογραφίες μέσω Whatsapp

Μπορείτε να σχεδιάσετε και να προσθέσετε κείμενο στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα GIF που μοιράζεστε στην κατάστασή σας στο Whatsapp. Πατήστε το κουμπί “Αποστολή” για να το μοιραστείτε με όλους. Χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να γίνει κοινή χρήση της κατάστασης.

Εάν πατήσετε τη δική σας κατάσταση, μπορείτε να δείτε πόσα άτομα την έχουν δει.

Διαγράψτε την τρέχουσα κατάσταση Whatsapp σας

Μεταβείτε στην καρτέλα Κατάσταση και σύρετε προς τα αριστερά στην κατάστασή σας. Θα εμφανιστεί ένα κουμπί Διαγραφή. Πατήστε Διαγραφή και η τρέχουσα κατάστασή σας θα καταργηθεί.

Απόρρητο κατάστασης ελέγχου

Το Whatsapp είχε πάντα στοιχεία ελέγχου απορρήτου για την ορατότητα της κατάστασής σας. Τότε που μπορούσατε να μοιραστείτε μόνο μια κατάσταση κειμένου, είχατε την επιλογή να τη μοιραστείτε με όλους, μόνο με τις επαφές σας ή με κανέναν. Οι ρυθμίσεις απορρήτου έχουν ενημερωθεί ελαφρώς. Τώρα μπορείτε να μοιραστείτε την κατάστασή σας μόνο με τις επαφές σας, όλες τις επαφές με ορισμένες εξαιρέσεις ή με επιλεγμένες επαφές.

  Πώς να μορφοποιήσετε τα μηνύματά σας στο WhatsApp

Για να αλλάξετε το απόρρητο της κατάστασής σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις στο Whatsapp και επιλέξτε το απόρρητο κατάστασής σας στην περιοχή Λογαριασμός> Απόρρητο> Κατάσταση.

Προβολή κατάστασης Whatsapp

Μπορείτε να δείτε τη δική σας κατάσταση Whatsapp από την καρτέλα Κατάσταση. Εδώ θα δείτε επίσης μια λίστα με όλες τις ενημερώσεις κατάστασης από τις επαφές σας. Πατήστε μια ενημέρωση για να την δείτε. Η ενημέρωση κινείται αυτόματα, αλλά, εάν αγγίξετε την οθόνη σας στη δεξιά πλευρά κατά την προβολή μιας ενημέρωσης, θα μεταβεί στην επόμενη εικόνα. Εάν αγγίξετε την οθόνη σας στην αριστερή πλευρά, θα μεταβεί στην προηγούμενη εικόνα. Σύρετε προς τα δεξιά για να επιστρέψετε στην οθόνη Κατάσταση.

Μπορείτε να απαντήσετε σε μια κατάσταση με μια εικόνα. Πατήστε «Απάντηση» στο κάτω μέρος μιας κατάστασης που έχει κοινοποιηθεί.