Το κλείδωμα συνομιλίας εμποδίζει την πρόσβαση στο Facebook, το Messenger και το Whatsapp [Android]

Οι εφαρμογές συνομιλίας σάς ειδοποιούν για νέα μηνύματα με πολλούς τρόπους, όπως στην περιοχή ειδοποιήσεων ή ένα μήνυμα push. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχετε ασφαλίσει την οθόνη κλειδώματος ή τη συσκευή σας, αυτές οι ειδοποιήσεις μηνυμάτων μπορεί να είναι ή να μην είναι εύκολα προσβάσιμες. Το Chat Lock (Facebook Chat Heads) είναι μια εφαρμογή που προστατεύει αυτές τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων με κωδικό πρόσβασης. Η εφαρμογή θα αποτρέψει την πρόσβαση στην εφαρμογή Facebook, την εφαρμογή Facebook Messenger και το Whatsapp. Κάθε φορά που πατάτε σε μια νέα ειδοποίηση μηνύματος, πρέπει να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης για να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας, ανεξάρτητα από τον τύπο ειδοποίησης που έχετε πατήσει.

  Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Android TV

Για να εκτελεστεί η εφαρμογή, πρέπει να της επιτρέψετε να παρακολουθεί τις κεφαλές συνομιλίας στο Facebook καθώς και να ορίζει έναν κωδικό πρόσβασης. Η επιλογή Self Protection δεν είναι υποχρεωτική για την εκτέλεση της εφαρμογής, αλλά είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που θα συζητήσουμε λίγο αργότερα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο τύπους κωδικών πρόσβασης. ένα απλό PIN ή ένα μοτίβο σχεδιασμένο σε πλέγμα 3×3 κουκκίδων. Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε μια ερώτηση ασφαλείας για να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε περίπτωση που τον ξεχάσετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θέλετε να κλειδώσετε. Οι εφαρμογές Facebook και Facebook Messenger είναι κλειδωμένες μαζί και δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη μία αλλά να κρατήσετε την άλλη κλειδωμένη. Μπορείτε να διαχειριστείτε πόσο σύντομα θα κλειδωθεί ξανά η εφαρμογή και επίσης να ενεργοποιήσετε ένα ψεύτικο κάλυμμα που ξεγελάει οποιονδήποτε εισβάλλει στη συσκευή σας και πιστεύει ότι έχει ένα πολύ διαφορετικό είδος κλειδαριάς για να το ξεπεράσει.

  Πώς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας Android απλά κοιτάζοντας το

Οι ρυθμίσεις του Chat Lock σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να επαναφέρετε την ερώτηση ασφαλείας σας. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την προστασία απεγκατάστασης (Αυτοπροστασία που αναφέρθηκε προηγουμένως) η οποία αποτρέπει την απεγκατάσταση της εφαρμογής εάν δεν έχει εισαχθεί ο σωστός κωδικός πρόσβασης. Τέλος, ως ένα επιπλέον μέσο απόκρυψης της ίδιας της εφαρμογής, το εικονίδιο μπορεί να αλλάξει ώστε να μοιάζει με μια δυσδιάκριτη αριθμομηχανή.

Η εφαρμογή εμποδίζει ουσιαστικά την πρόσβαση στην κλειδωμένη εφαρμογή από την περιοχή ειδοποιήσεων, την κεφαλή συνομιλίας ή το ίδιο το εικονίδιο της εφαρμογής, αλλά αυτό που δεν κάνει, και αυτό είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά της κατά τη γνώμη μου, είναι ότι δεν κρύβει μηνύματα το κέντρο ειδοποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος εμφανιζόταν το κέντρο ειδοποιήσεων στην αρχική σας οθόνη, θα μπορούσε εύκολα να διαβάσει τις πρώτες 5-6 γραμμές ενός μηνύματος στο Facebook. Εάν η οθόνη κλειδώματος δεν προστατεύεται από PIN ή άλλο τύπο κωδικού πρόσβασης, ενέχει τον ίδιο κίνδυνο. Το Chat Lock δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας και θα πρέπει να προστατεύσετε το κέντρο ειδοποιήσεων και την οθόνη κλειδώματος ξεχωριστά.

  Πώς να αλλάξετε από Android σε iPhone

Εγκαταστήστε το Chat Lock από το Google Play Store