Πώς να προσθέσετε σημειώσεις σε αρχεία Photoshop

Τα αρχεία Photoshop περνούν από πολλές επαναλήψεις πριν οτιδήποτε είναι οριστικό. Ο μόνος τρόπος για να κρατήσετε τα πράγματα οργανωμένα είναι να ονομάσετε τα επίπεδα σας, να τα ομαδοποιήσετε σωστά και να ονομάσετε τα ομαδοποιημένα επίπεδα. Φαίνεται αρκετά απλό, αλλά η δημιουργική διαδικασία και οι προθεσμίες δεν σταματούν, ώστε να μπορείτε να μετονομάσετε ένα επίπεδο. Συχνά, απλώς προσθέτετε περισσότερα επίπεδα για να δοκιμάσετε κάτι νέο και προτού το καταλάβετε, βρίσκεστε στο επίπεδο 100 που δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε ή να θυμηθείτε γιατί προσθέσατε κάτι. Ενώ μπορεί, ή μπορεί να μην έχετε την τάση να ονομάζετε επίπεδα, ίσως εξακολουθείτε να θέλετε έναν τρόπο να παρακολουθείτε ιδέες και σημειώσεις στο Photoshop είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε.

  Πώς να λάβετε τις χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου Pixel σε οποιαδήποτε συσκευή [No Root]

Το Photoshop διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο σημειώσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε με πρόσθετα ή εφαρμογές τρίτων που μπορεί να μην λειτουργούν καλά με το Photoshop ή που έρχονται σε σύγκρουση με τη ροή εργασίας. Βρίσκεται εκεί για αρκετό καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστο, πιθανώς επειδή έχει τοποθετηθεί πολύ άσχημα.

Σημειώσεις στο Photoshop

Το εργαλείο Notes ζει μέσα στο σετ εργαλείων σταγονόμετρου. Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο σταγονόμετρου και κοιτάξτε το μενού που ανοίγει με όλα τα εργαλεία σε αυτό. Εκεί θα δείτε ένα εργαλείο Σημείωσης. Επιλέξτε το για να ενεργοποιήσετε το εργαλείο.

Μπορείτε να προσθέσετε μια σημείωση στο Photoshop κάνοντας κλικ οπουδήποτε μέσα στον καμβά. Οι σημειώσεις δεν μπορούν να αγκυρωθούν σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, επομένως δεν έχει σημασία ποιο επίπεδο ή ομάδα ή διαδρομή έχετε επιλέξει. Κάντε κλικ όπου θέλετε να τοποθετήσετε τη σημείωση και θα εμφανιστεί ένα μικρό εικονίδιο που υποδεικνύει ότι έχει προστεθεί μια σημείωση.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να κατεβάσετε τα αγαπημένα σας Vines ως αρχεία MP4

Όταν κάνετε κλικ στο εσωτερικό του καμβά, το παράθυρο Σημειώσεις ενεργοποιείται αυτόματα. Το κρύβετε/εμφανίζετε από τα Windows>Notes στη γραμμή τίτλου του Photoshop. Δεν υπάρχουν όρια χαρακτήρων για το πόσο μπορεί να είναι μια νότα. Απλώς αρχίστε να πληκτρολογείτε στο μικρό παράθυρο και πατήστε το πλήκτρο Enter όταν τελειώσετε.

Κάθε σημείωση που προσθέτετε θα έχει το δικό της μικρό εικονίδιο στον καμβά. Μπορείτε να διαγράψετε μια μεμονωμένη σημείωση κάνοντας δεξί κλικ σε αυτήν και επιλέγοντας την επιλογή διαγραφής και μπορείτε να διαγράψετε όλες τις σημειώσεις κάνοντας δεξί κλικ σε οποιαδήποτε σημείωση και επιλέγοντας την επιλογή διαγραφή όλων.

Τα εικονίδια των σημειώσεων μπορεί να δυσκολεύουν την εργασία. Αν διαπιστώσετε ότι είναι ενοχλητικές αλλά δεν θέλετε να τις διαγράψετε, μεταβείτε στην επιλογή Προβολή>Εμφάνιση και καταργήστε την επιλογή Σημειώσεις. Αυτό θα κρύψει όλα τα εικονίδια για τις σημειώσεις που έχετε προσθέσει, αλλά δεν θα τα διαγράψει.

  Πώς να κλειδώσετε τα κελιά του Excel με τύπους για να αποτρέψετε την επεξεργασία

Αγκύρωση στρώσης

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η αγκύρωση σημειώσεων σε επίπεδα απλά δεν είναι μια δυνατότητα στο Photoshop. Οι σημειώσεις είναι σαν σχόλια που αφήνετε στον καμβά σας και δεν προορίζονται να σας βοηθήσουν να εξηγήσετε γιατί προσθέσατε ένα εφέ σε ένα επίπεδο ή ποια ήταν η διαδικασία σκέψης σας όταν το προσθέσατε. Η επόμενη έκδοση του Photoshop πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η Adobe έκανε μερικά από τα εργαλεία της λίγο πιο χρήσιμα.