Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο iPhone X

Το iPhone X δεν είναι σε καμία περίπτωση μια μικρή συσκευή. Όσον αφορά το μέγεθος, είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το iPhone 8 αλλά μικρότερο από το iPhone 8 Plus. Αυτό σημαίνει ότι, για άτομα με μικρά χέρια, η άνετη χρήση του δεν είναι εύκολη. Ευτυχώς, όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά μεγαλύτερες οθόνες για το iPhone, πρόσθεσε μια δυνατότητα που βοήθησε τους χρήστες να χρησιμοποιούν τη συσκευή πιο άνετα. Ονομάζεται προσβασιμότητα και επιτρέπει στους χρήστες να σπρώχνουν τα περιεχόμενα της οθόνης προς τα κάτω προς το κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτά. Δυστυχώς, η Apple δεν πίστευε ότι οι χρήστες του iPhone X θα το χρειάζονταν και γι’ αυτό απουσίαζε στη συσκευή με την αρχική κυκλοφορία του iOS 11. Η δυνατότητα πρόσβασης στο iPhone X προστέθηκε ξανά στο iOS 11.1. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να ενημερώσετε το iPad σας στην πιο πρόσφατη έκδοση του iPadOS

Ενεργοποίηση δυνατότητας πρόσβασης στο iPhone X

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην επιλογή Γενικά> Προσβασιμότητα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Αλληλεπίδραση και ενεργοποιήστε τη δυνατότητα πρόσβασης.

Χρήση δυνατότητας πρόσβασης στο iPhone X

Σε μοντέλα iPhone που διαθέτουν κουμπί αρχικής οθόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσβασιμότητα πατώντας το δύο φορές. Ωστόσο, το iPhone X δεν έχει κουμπί αρχικής οθόνης, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που εκτελείται διαφορετικά στη συσκευή. Για να χρησιμοποιήσετε την προσβασιμότητα στο iPhone X, πρέπει να σύρετε προς τα κάτω στη γραμμή αρχικής οθόνης. Η αρχική γραμμή είναι η βάση για το κουμπί αρχικής οθόνης, αλλά αντί να την πατήσετε, πρέπει να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να μετακινήσετε τα περιεχόμενα προς τα κάτω.

  Πώς να καλέσετε διακριτικά έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης από το iPhone σας

Η δυνατότητα πρόσβασης λειτουργεί σε όλες τις εφαρμογές και λειτουργεί επίσης στην αρχική οθόνη. Στην αρχική σας οθόνη, θα πιέσει τα εικονίδια της εφαρμογής προς τα κάτω, ώστε να είναι πιο εύκολο να τα πατήσετε. Υπάρχει προφανώς μια πιθανότητα όταν ενεργοποιηθεί, να ενεργοποιήσετε κατά λάθος την προσβασιμότητα όταν δεν τη χρειάζεστε. Αυτό θα είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι θα απορριφθεί αυτόματα μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Είναι περίεργο το γεγονός ότι η Apple άφησε αυτήν τη δυνατότητα από το iPhone X όταν κυκλοφόρησε το iOS 11. Η δυνατότητα ήταν μέρος του iOS από το iOS 8 και υπήρχε σε άλλα μοντέλα iPhone. Όσο υπέροχο κι αν είναι το iPhone X, δεν διευκολύνει αυτόματα τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ένα μεγαλύτερο τηλέφωνο. Ίσως η δυνατότητα να μην είχε τροποποιηθεί για μια συσκευή που δεν είχε κουμπί αρχικής οθόνης. Ανεξάρτητα, επειδή το iPhone X αρχικά δεν είχε αυτή τη δυνατότητα, οι περισσότεροι χρήστες πιστεύουν ότι έχει αφαιρεθεί εντελώς, κάτι που δεν ισχύει. Εφόσον έχετε iOS 11.1+, έχετε προσβασιμότητα.

  Πώς να στείλετε ένα email με διαφορετική διεύθυνση "Από" στο Outlook

Μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση iOS από την εφαρμογή ρυθμίσεων στην ενότητα Γενικά> Σχετικά. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ενημερώστε την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS, το iOS 11.2.2 που είναι μια σημαντική ενημέρωση ασφαλείας για τα σφάλματα Meltdown και Spectre.