Πώς να λάβετε τις χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου Pixel σε οποιαδήποτε συσκευή [No Root]

Τα τηλέφωνα Pixel της Google έχουν μια μοναδική δυνατότητα που δεν θα έχουν άλλα τηλέφωνα Android με Android 7.1. χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η χειρονομία δακτυλικού αποτυπώματος σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε ένα τηλέφωνο Pixel ως συσκευή εισόδου αντί απλώς για κλείδωμα ασφαλείας. Τώρα, τα τηλέφωνα Pixel δεν είναι τα μόνα τηλέφωνα Android στην αγορά που διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Nexus 6P που έχουν ενσωματωμένο τον σαρωτή. Η Google ουσιαστικά τους αποκλείει από τη δυνατότητα χρήσης αυτής της συγκεκριμένης λειτουργίας. Τα Fingerprint Quick Action και Fingerprint Gestures (Beta) είναι δύο εφαρμογές Android που διορθώνουν το πρόβλημα. προσθέτουν χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλα τα τηλέφωνα που διαθέτουν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν απαιτείται τηλέφωνο με ρίζες για να λειτουργήσει. Και οι δύο βρίσκονται ακόμα σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης, αλλά διαπιστώσαμε ότι οι χειρονομίες δακτυλικών αποτυπωμάτων (Beta) είναι πολύ πιο ανώτερες. Ανάλογα με το τηλέφωνο που έχετε, ίσως θέλετε να τα δοκιμάσετε και τα δύο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε γρήγορα το AssistiveTouch σε iPhone και iPad

Εγκαταστήστε το Fingerprint Quick Action και ανοίξτε την εφαρμογή. Πατήστε «Ενεργοποίηση γρήγορης δράσης δακτυλικών αποτυπωμάτων» και επιτρέψτε του πρόσβαση στα απαραίτητα δικαιώματα που απαιτούνται για τη λειτουργία της εφαρμογής.

Μόλις εκχωρήσετε την άδεια της εφαρμογής, επιστρέψτε σε αυτήν και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να διαμορφώσετε τις χειρονομίες. Προς το παρόν μπορείτε να διαμορφώσετε δύο χειρονομίες. Γρήγορο πάτημα και γρήγορο σάρωση. Και οι δύο χειρονομίες μπορούν να συσχετιστούν με μια λίστα σταθερών ενεργειών. Πατήστε τη χειρονομία και επιλέξτε τη δράση από το μενού που εμφανίζεται.

Το Fingerprint Quick Action έχει τα σφάλματα του. Το δοκιμάσαμε σε ένα Nexus 6P και ενώ έκανε εγγραφή και εκτέλεση της χειρονομίας σωστά, το ποσοστό επαναλαμβανόμενων χειρονομιών ήταν χαμηλό. Η εφαρμογή έχει ένα χαρακτηριστικό που απαιτεί πρόσβαση root, αλλά συνολικά, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτήν.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρετε το PS4 Save Data

Πρέπει να έχετε Android 6.0 ή νεότερη έκδοση στο τηλέφωνό σας για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Κατεβάστε το Fingerprint Quick Action

μέσω Lifehacker

Το Fingerprint Gestures (Beta) έχει λίγο πολύ την ίδια διεπαφή με το Fingerprint Quick Action, αλλά λειτουργεί πολύ καλύτερα. Έχει επίσης υποστήριξη για τρεις διαφορετικές χειρονομίες. απλό πάτημα, διπλό πάτημα και σάρωση. Έχετε μια πιο πλούσια λίστα ενεργειών που μπορείτε να συσχετίσετε με μια χειρονομία, αν και ορισμένες απαιτούν πρόσβαση root. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης διαφημίσεις.

Οι εφαρμογές μας λένε μερικά πράγματα σχετικά με τη λειτουργία χειρονομιών δακτυλικών αποτυπωμάτων. Πρώτον, η Google προσπαθεί να το κρατήσει αποκλειστικό χωρίς πραγματικό λόγο και δύο, σχεδόν οποιοδήποτε τηλέφωνο με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να το υποστηρίξει.

  Είναι ασφαλές να αντιγράψετε/επικολλήσετε κωδικούς πρόσβασης από το πρόχειρό σας;

Κατεβάστε το Fingerprint Gestures (Beta) από το Google Play Store

Τα iPhone 7 και 7 Plus έχουν κάτι παρόμοιο και πάλι, η Apple πιέζει την προγραμματισμένη απαξίωση των συσκευών με το να μην το επιτρέπει σε παλαιότερα μοντέλα. Βασικά, τόσο η Apple όσο και η Google κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

Τα καλά νέα για τους χρήστες Android είναι φυσικά το γεγονός ότι το Android είναι ένα πιο ανοιχτό λειτουργικό σύστημα. Η Γρήγορη δράση δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να είναι άβολη μόλις τώρα, αλλά θα βελτιωθεί. Ήδη, υπάρχει μια άλλη εφαρμογή που κάνει το ίδιο πράγμα αλλά καλύτερα. Το μόνο πραγματικό εμπόδιο εδώ είναι που βρίσκεται ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο τηλέφωνό σας. Εάν είναι άβολα τοποθετημένο στη συσκευή, π.χ. στο πίσω μέρος όπως στο Nexus 6P, οι χειρονομίες είναι δύσκολο να εκτελεστούν.