Πώς να προσθέσετε μορφοποίηση υπό όρους σε κελιά στα φύλλα Google


Η Google κυκλοφόρησε τη μορφοποίηση υπό όρους για την εφαρμογή υπολογιστικών φύλλων στο διαδίκτυο Φύλλα Google. Είναι ένας λόγος για να χαρούμε γιατί αυτό το χαρακτηριστικό δεν αφορά φανταχτερά ή εντυπωσιακά κελιά. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την ομώνυμη δυνατότητα στο Microsoft Excel, γνωρίζετε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαφοροποίηση των κελιών με βάση την τιμή τους. Η δυνατότητα Μορφοποίησης υπό όρους στα Φύλλα Google σάς επιτρέπει να εισαγάγετε κριτήρια διαφοροποίησης με βάση το κείμενο, την αριθμητική τιμή ή την τιμή ημερομηνίας. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε μια προσαρμοσμένη διαφοροποιητική τιμή. Εάν η εφαρμογή εντοπίσει ένα κελί που πληροί τα κριτήρια, π.χ. τους κανόνες που εφαρμόσατε, θα μορφοποιήσει το κελί διαφορετικά. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε πολλούς κανόνες και να επιλέξετε τη σειρά με την οποία θα εκτελεστούν. Ακολουθεί μια γρήγορη ανάλυση της δυνατότητας. Κυκλοφόρησε, εν μέρει στην έκδοση Android.

  8 τρόποι για να κάνετε ταχύτερη εκκίνηση του Mac σας

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο πλαίσιο διαλόγου Μορφοποίηση υπό όρους, μεταβείτε στην καρτέλα Μορφοποίηση και επιλέξτε «Μορφοποίηση υπό όρους».

Μπορείτε να μορφοποιήσετε κελιά με βάση τα ακόλουθα κριτήρια.

Το κελί είναι άδειο
Το κελί δεν είναι άδειο
Το κείμενο περιέχει
Το κείμενο δεν περιέχει
Το κείμενο είναι ακριβώς
Ημερομηνία είναι
Ημερομηνία αν ήταν πριν
Η ημερομηνία είναι μετά
Μεγαλύτερος από
Μεγαλύτερο ή ίσο με
Λιγότερο από
Μικρότερο ή ίσο με
Είναι ίσο με
Δεν είναι ίσο με
Είναι μεταξύ
Δεν είναι μεταξύ

Μόλις κάνετε κλικ στο «Τέλος», μπορείτε να προσθέσετε έναν δεύτερο κανόνα και, στη συνέχεια, να σύρετε και να αποθέσετε έναν κανόνα πάνω στον άλλο για να επιλέξετε τη σειρά με την οποία θα εκτελεστούν οι κανόνες.

  Λάβετε το νόημα για οποιαδήποτε λέξη στους υπότιτλους κάνοντας κλικ σε αυτήν

Η επιλογή προσαρμοσμένης μορφοποίησης σάς επιτρέπει να ορίσετε μια τιμή ή έναν τύπο ως διαφοροποιητή. Για όλους τους κανόνες που εφαρμόζονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προεπιλεγμένα στυλ μορφοποίησης που μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας. Η δυνατότητα είναι αρκετά καλή, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κανόνας για τη μορφοποίηση κελιών με βάση το εύρος ημερομηνιών.

Επισκεφτείτε τα Φύλλα Google