Πώς να προσθέσετε και να αφαιρέσετε θέματα στο Chrome

Το Google Chrome σάς επιτρέπει να εξατομικεύσετε την εμπειρία σας με τα θέματα για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο διασκεδαστικά και με την πρόσφατη κυκλοφορία των εσωτερικά σχεδιασμένων εμφανίσεων της Google, προσπαθεί να μας υπενθυμίσει ότι τα θέματα εξακολουθούν να υπάρχουν. Δείτε πώς να τα εγκαταστήσετε και να τα αφαιρέσετε.

Πώς να εγκαταστήσετε θέματα

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα μια δέσμη νέων θεμάτων—για την ακρίβεια 14—που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν και αυτά δεν είναι τα μόνα θέματα που μπορείτε να κατεβάσετε, μας υπενθύμισε πόσο χρήσιμη είναι η λειτουργία θεμάτων του Chrome που συχνά ξεχνιόμαστε.

  Υπερβολικά μεγάλη, δεν διαβάστηκε η επέκταση για το Chrome συνοψίζει μεγάλα άρθρα

Ξεκινήστε ενεργοποιώντας το Chrome και πηγαίνοντας στο Chrome Web Store για θέματα. Μπορείτε να αναζητήσετε θέματα χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης, τον επιλογέα κατηγορίας (αν και οι μόνες δύο επιλογές είναι το Google και οι καλλιτέχνες) ή με βαθμολογία.

Αφού βρείτε ένα θέμα που ταιριάζει στη διάθεσή σας, κάντε κλικ σε αυτό για να μεταβείτε στη σελίδα του θέματος.

Κάντε κλικ στο “Προσθήκη στο Chrome” για να το προσθέσετε στο Chrome.

Λάβετε υπόψη ότι όταν προσθέτετε ένα θέμα στο Chrome, αυτό συγχρονίζεται με τον Λογαριασμό σας Google—αν ρυθμίσετε τον συγχρονισμό του Chrome με τον λογαριασμό σας Google—άρα, εάν συνδεθείτε στο Chrome σε άλλη συσκευή, το θέμα συγχρονίζεται και σε αυτήν τη συσκευή. Μπορείτε να το αποτρέψετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Συγχρονισμός και απενεργοποιώντας την εναλλαγή “Θέματα” εκεί.

  Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία και το θέμα στο Google Chromebook σας

Μόλις εγκατασταθεί το θέμα, το εικονίδιο “Προσθήκη στο Chrome” μετατρέπεται σε ένα γκρι εικονίδιο “Προστέθηκε στο Chrome”.

Το θέμα εφαρμόζεται απρόσκοπτα στο πρόγραμμα περιήγησής σας χωρίς να χρειάζεται να το επανεκκινήσετε.

Πώς να αφαιρέσετε ένα θέμα

Όταν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα νέο θέμα, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως περιγράφεται παραπάνω. Αλλά αν θέλετε απλώς να επιστρέψετε στο κλασικό, θα χρειαστεί να επαναφέρετε το Chrome στο προεπιλεγμένο θέμα.

Ενεργοποιήστε το Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού και κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” ή πληκτρολογήστε chrome://settings/ στη γραμμή διευθύνσεών σας για να μεταβείτε απευθείας εκεί.

  Το SHINE For Reddit είναι ένα δέρμα που εστιάζει αποκλειστικά στο περιεχόμενο [Chrome]

Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα Εμφάνιση και, στη συνέχεια, στην ενότητα Θέματα κάντε κλικ στην επιλογή “Επαναφορά στην προεπιλογή”.

Επειδή το Chrome παρακολουθεί μόνο το πιο πρόσφατο θέμα που έχετε εγκαταστήσει, δεν χρειάζεται να καταργήσετε άλλα θέματα. Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί, όλα επιστρέφουν όπως ήταν στην αρχή: γκρι και λευκό.