Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί προσαρμοσμένης ενέργειας στις γρήγορες ρυθμίσεις στο Android 6.0

Οι γρήγορες ρυθμίσεις που προστέθηκαν στον Πίνακα ειδοποιήσεων στο Android 5.0 ήταν πολύ δημοφιλείς, αλλά δεν είχαν επιλογές προσαρμογής. Από το Android 6.0, έχει προστεθεί μια πειραματική επιλογή προσαρμογής που σας επιτρέπει να προσθέσετε προσαρμοσμένα πλακίδια σε αυτό καθώς και να αφαιρέσετε και να αναδιατάξετε τα προεπιλεγμένα. Για τον μέσο χρήστη που θέλει να προσθέσει μια προσαρμοσμένη ρύθμιση χρησιμοποιώντας την πειραματική επιλογή απαιτεί μια εφαρμογή. Γνωρίστε τις Προσαρμοσμένες Γρήγορες Ρυθμίσεις, μια δωρεάν εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να προσθέσετε μια επιλογή προσαρμοσμένων γρήγορων ρυθμίσεων στον πίνακα Ειδοποιήσεων στο Android 6.0. Δεδομένου ότι η εφαρμογή είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλους και έχει ως στόχο να κάνει τη διαδικασία προσθήκης μιας προσαρμοσμένης ρύθμισης όσο το δυνατόν πιο απλή, είναι περιορισμένη. Η ρύθμιση που προσθέτετε μπορεί να εκκινήσει μια εφαρμογή, να ανοίξει μια διεύθυνση URL και να προσθέσει διακόπτες για σύνδεση δεδομένων, τον πίνακα έντασης ήχου και τον συγχρονισμό.

  Η δημοφιλής εφαρμογή μεταφοράς περιεχομένου Android Pushbullet έρχεται στα Windows

Για να χρησιμοποιήσετε τις προσαρμοσμένες γρήγορες ρυθμίσεις, πρέπει να χρησιμοποιείτε Android 6.0 για να το κάνετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε root τη συσκευή σας, ωστόσο, πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή System UI Tuner.

Αφού ενεργοποιήσετε το System UI Tuner, ανοίξτε το και πατήστε Γρήγορες ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και προσθέστε ένα προσαρμοσμένο πλακίδιο. Ονομάστε το CUSTOMTILE0. Εκκινήστε τις Προσαρμοσμένες Γρήγορες Ρυθμίσεις και επιλέξτε την επιλογή «Έχω κάνει αυτό» και πατήστε «Συνέχεια».

Στη συνέχεια, ξεκινήστε την προσαρμογή του πλακιδίου. Πατήστε το κουμπί συν στην κύρια οθόνη στις Προσαρμοσμένες γρήγορες ρυθμίσεις και εκχωρήστε στο νέο κουμπί δράσης ένα όνομα και μια ενέργεια. Μπορείτε επίσης να της αντιστοιχίσετε ένα εικονίδιο και η εφαρμογή συνοδεύεται από μια πλούσια βιβλιοθήκη με διαφορετικά εικονίδια για να διαλέξετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ Instagram σε iPhone και Android

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε δύο ενέργειες σε ένα μόνο κουμπί. μια ενέργεια κλικ (μονό πάτημα) και μια ενέργεια παρατεταμένου κλικ (πατήστε και κρατήστε πατημένο). Με την ενέργεια Εκκίνηση εφαρμογής, μπορείτε να επιλέξετε να εκκινήσετε μια εφαρμογή από μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τις εφαρμογές συστήματος. Με την επιλογή Εκκίνηση URL, μπορείτε να εισαγάγετε μια διεύθυνση URL που πρέπει να ανοίξει το κουμπί και με την επιλογή Προσαρμοσμένη εναλλαγή, μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα των υποστηριζόμενων εναλλαγών ποια θέλετε να συσχετίσετε με το κουμπί.

Οι προσαρμοσμένες γρήγορες ρυθμίσεις βασίζονται σε μια πειραματική λειτουργία Android, επομένως υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσει την απόδοση της συσκευής. Δοκιμάστε το με δική σας ευθύνη.

  Το Tomi File Manager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία και να απεγκαθιστάτε ομαδικές εφαρμογές [Android]

Εγκαταστήστε προσαρμοσμένες γρήγορες ρυθμίσεις από το Google Play Store

Μέσω Lifehacker