Το Tomi File Manager σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία και να απεγκαθιστάτε ομαδικές εφαρμογές [Android]

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το Android έναντι των ανταγωνιστών του είναι η δυνατότητα να έχει πλήρη ευελιξία και έλεγχο των αρχείων και των φακέλων σας αντί να χρειάζεται να συγχρονίζετε δεδομένα μεταξύ υπολογιστή και κινητού ή να έχετε πρόσβαση σε αυτά χρησιμοποιώντας κάποιες άλλες περίπλοκες μεθόδους. Ευτυχώς, δεν υπάρχει έλλειψη επιλογών όσον αφορά τους διαχειριστές αρχείων στο Google Play Store και έχουμε καλύψει αρκετές από αυτές εδώ στο wdzwdz, από τον εξαιρετικά ισχυρό Solid Explorer έως το Total Commander με δυνατότητα διπλού παραθύρου, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Ωστόσο, μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται Tomi File Manager έγινε πρόσφατα η νέα μου αγαπημένη, συγχαρητήρια για την απλή διεπαφή της. Η εφαρμογή παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε μουσική, εικόνες, βίντεο, έγγραφα και εφαρμογές και σας επιτρέπει να αφαιρείτε πολλές εφαρμογές με μία κίνηση.

Το Tomi File Manager έχει αναπτυχθεί από το μέλος του φόρουμ XDA-Developers uuOuu που έχει φιλοξενήσει το αρχείο APK στο Dropbox. Μετά τη λήψη του αρχείου (σύνδεσμος που παρέχεται παρακάτω) μπορείτε να το εγκαταστήσετε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Σε περίπτωση που το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το φορτώσετε στο τηλέφωνό σας και να το εγκαταστήσετε από εκεί.

  Πώς να μοιραστείτε τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi από το Android σε οποιοδήποτε smartphone

Η εφαρμογή προσφέρει ωραίο και καθαρό σχεδιασμό. Και ενώ δεν αισθάνεται ότι είναι μέρος του Android, έχει αξιοπρεπή και ευέλικτη διεπαφή χρήστη. Όταν εκκινείτε την εφαρμογή, εμφανίζει αμέσως τη συνολική χρήση του δίσκου σας. Στα δεξιά, υπάρχουν κουμπιά γρήγορης πρόσβασης για πλοήγηση σε μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και εφαρμογές στο τηλέφωνο ή το tablet σας. Στο κάτω μέρος της διεπαφής υπάρχει ένα κουμπί «Κατάλογος» που ανοίγει την κύρια εξερεύνηση αρχείων.

Το Tomi File Manager διαθέτει επίσης ένα πραγματικά εύχρηστο ενσωματωμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε γρήγορα εγκατεστημένες εφαρμογές χωρίς να φύγετε πρώτα από την εφαρμογή ή να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο εργαλείο για το σκοπό αυτό. Ένα από τα κύρια προβλήματα που είχα πάντα με το Android είναι η αδυναμία απεγκατάστασης πολλών εφαρμογών. Ευτυχώς, το Tomi File Manager φροντίζει επίσης για αυτό, επιτρέποντάς σας να αφαιρείτε εφαρμογές μαζικά. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην οθόνη εφαρμογών και σημειώστε αυτές που πρέπει να αφαιρέσετε. Τώρα πατήστε το κουμπί επιλογής επάνω αριστερά για να ξεκινήσει η διαδικασία απεγκατάστασης.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια Sega Forever εκτός ΗΠΑ [Android]

Φτάνοντας στον κύριο εξερευνητή αρχείων – στον οποίο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, γίνεται πρόσβαση πατώντας Κατάλογος – η προεπιλεγμένη προβολή του είναι αρκετά παρόμοια με πολλούς άλλους διαχειριστές αρχείων που μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, μια γραμμή διαδρομής στο επάνω μέρος, γραμμή ενεργειών στο κάτω μέρος με μερικά κουμπιά σε αυτό και ένα κύριο παράθυρο με τα περιεχόμενα του φακέλου που προβάλλετε αυτήν τη στιγμή. Το Tomi σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να κάνετε εναλλαγή της λειτουργίας προβολής μεταξύ πλέγματος και λίστας πατώντας Εμφάνιση. Καθώς και ταξινόμηση στοιχείων ως όνομα, μέγεθος, τύπο και τελευταία τροποποίηση.

  Πώς να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα αργής φόρτισης τηλεφώνου Android

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την “Εμφάνιση κρυφών αρχείων” στην οθόνη “Ρυθμίσεις” για να προβάλετε περιεχόμενο που είναι γενικά αόρατο στους χρήστες, όπως αρχεία συστήματος, κάτι που σας επιτρέπει να εκτελέσετε βασικές ενέργειες μετακίνησης και αντιγραφής. Μιλώντας για ενέργειες, το Tomi σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε νέους φακέλους, να μετονομάσετε, να αντιγράψετε, να διαγράψετε και να επικολλήσετε αρχεία, καθώς και να εκτελέσετε πολλαπλές επιλογές.

Αν και δεν είναι η πιο πλούσια σε χαρακτηριστικά εφαρμογή του είδους της, ο γρήγορος έλεγχος πρόσβασης στα βασικά μέσα και η δυνατότητα μαζικής απεγκατάστασης εφαρμογών κάνουν το Tomi File Manager να αξίζει μια ευκαιρία.

Κατεβάστε το Tomi File Manager για Android