Πώς να διορθώσετε την κενή οθόνη κατά την εκκίνηση στα Windows 10

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερώσεις αυτόν τον μήνα για τα Windows 10 σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το κάνει τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα. Οι ενημερώσεις είναι ενημερώσεις ασφαλείας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαλάσουν τίποτα. Ο πρόσφατος Σεπτέμβριος του 2017 έχει τα προβλήματά του, αν και αυτή τη φορά δεν φταίει αποκλειστικά η Microsoft. Φαίνεται ότι οι συσκευές Windows 10 που συνοδεύουν μια εργοστασιακή εικόνα OEM εκκινούνται σε μια κενή οθόνη μετά την ενημέρωση. Η Microsoft γνωρίζει αυτό το πρόβλημα και έχει ήδη κυκλοφορήσει μια επιδιόρθωση για αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να διορθώσετε μια κενή οθόνη κατά την εκκίνηση στα Windows 10.

Η κενή οθόνη εμφανίζεται και παραμένει στην οθόνη σας για 5-15 λεπτά. Πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι μοναδικό. Πολλοί χρήστες στο παρελθόν έκαναν εκκίνηση σε κενή οθόνη. Είναι ένα κοινό σύμπτωμα σε μια ποικιλία προβλημάτων. Αυτή η συγκεκριμένη επιδιόρθωση ισχύει μόνο εάν έχετε αρχίσει να βλέπετε μια κενή οθόνη μετά την εγκατάσταση των ενημερώσεων του Σεπτεμβρίου 2017.

  Πώς να κρύψετε ένα κοντινό δίκτυο WiFi στα Windows 10

ο Η προβληματική ενημέρωση είναι η ενημέρωση των Windows KB4038788.

Διορθώστε την κενή οθόνη κατά την εκκίνηση

Υπάρχουν δύο τρόποι για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα. μέσω αυτόματων ενημερώσεων των Windows ή πραγματοποιώντας λήψη της ενημέρωσης KB4043292 των Windows και εγκαθιστώντας την με μη αυτόματο τρόπο.

Ενημερώσεις των Windows

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην Ενημέρωση και ασφάλεια. Στην καρτέλα Ενημερώσεις των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις. Στην ιδανική περίπτωση, τα Windows 10 θα πρέπει να εντοπίσουν την ενημέρωση KB4038788 και να την εγκαταστήσουν ξανά. Αυτή τη φορά αυτή η ενημέρωση συνοδεύεται από μια επιδιόρθωση για το πρόβλημα. Εάν η ενημέρωση δεν εντοπιστεί ή δεν εγκατασταθεί, πρέπει να απευθυνθείτε στη μη αυτόματη επιδιόρθωση.

  Πώς να αποθηκεύσετε και να προβάλετε αυτοκόλλητες σημειώσεις με το Windows Ink στα Windows 10

Μη αυτόματη λήψη του KB4043292

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να διορθώσετε την κενή οθόνη κατά την εκκίνηση είναι εγκαταστήστε αυτήν την ενημέρωση από τη Microsoft. Αυτή η ενημέρωση ονομάζεται KB4043292 και θα διορθώσει το πρόβλημα που δημιούργησε το KB4038788. Κάντε λήψη του σωστού αρχείου, π.χ. εάν έχετε Windows 32-bit, κάντε λήψη του αρχείου Ενημέρωση για Windows 10 Έκδοση 1703 (KB4043292). Εάν διαθέτετε Windows 64-bit, πραγματοποιήστε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης για Windows 10 έκδοση 1703 για συστήματα που βασίζονται σε x64 (KB4043292).

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, είναι καλύτερο να εκκινήσετε το σύστημά σας και να περιμένετε τουλάχιστον 15 λεπτά. Αυτό φαίνεται να είναι το όριο για το πόσο διαρκεί η κενή οθόνη, αλλά, για να είστε ασφαλείς, περιμένετε άλλα 10 λεπτά. Θα πρέπει τελικά να δείτε την επιφάνεια εργασίας σας. Δοκιμάστε πρώτα να ακολουθήσετε τη διαδρομή αυτόματης ενημέρωσης.

  Πώς να κρύψετε μια μονάδα δίσκου από την Εξερεύνηση αρχείων χωρίς να την αποσυναρμολογήσετε στα Windows 10

Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε ή απενεργοποιείτε οποιεσδήποτε εφαρμογές τροποποιούν την επιφάνεια εργασίας σας. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε δέρματα Rainmeter, ίσως θέλετε να τα απενεργοποιήσετε κατά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης. Εφαρμογές όπως αυτή είναι γνωστό ότι δημιουργούν προβλήματα με σημαντικές ενημερώσεις όπως η Ενημέρωση δημιουργών στο παρελθόν. Αν και αυτή η ενημέρωση δεν είναι σημαντική, είναι καλύτερα να είστε ασφαλείς. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις εφαρμογές αργότερα.