Πώς να προσδιορίσετε τη μουσική και τα τραγούδια στα βίντεο YouTube: 5 τρόποι

Βλέπετε κάτι στο YouTube και έχει μια συναρπαστική μελωδία που παίζει στο παρασκήνιο. Θέλετε να βρείτε το τραγούδι από αυτό το βίντεο, αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε ποια μουσική είναι;

MUO VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΥΛΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Η αναγνώριση ορισμένων μουσικών κομματιών σε βίντεο είναι εύκολη, ενώ άλλα απαιτούν λίγη περισσότερη επιμονή. Ακολουθήστε την αναλυτική πορεία μας για να βρείτε τη μουσική σε οποιοδήποτε βίντεο YouTube (ή άλλα διαδικτυακά βίντεο) που παρακολουθείτε.

1. Ελέγξτε την περιγραφή του βίντεο για να βρείτε τη μουσική του

Το πρώτο βήμα είναι μια εύκολη μέθοδος για να βρείτε τραγούδια που χρησιμοποιούνται στο YouTube, αλλά είναι μια μέθοδος που πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν. Θα βλέπετε συχνά τίτλους για μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στις περιγραφές βίντεο. Το YouTube προσθέτει αυτές τις πληροφορίες αυτόματα όταν εντοπίζει αδειοδοτημένη μουσική. Αυτό είναι μέρος του συστήματος Content ID που επιτρέπει στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να διεκδικούν τα βίντεό τους στο YouTube.

Επομένως, η πρώτη σας στάση για να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι σε ένα βίντεο YouTube θα πρέπει να είναι το πλαίσιο περιγραφής του βίντεο. Κάντε κλικ μέσα στο πλαίσιο για να δείτε ολόκληρη την περιγραφή. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω και μπορείτε να βρείτε μια ενότητα με τίτλο Μουσική.

Αυτό θα δείξει το όνομα του τραγουδιού, τον καλλιτέχνη και κάποιες άλλες πληροφορίες. Εάν το κομμάτι είναι διαθέσιμο στο YouTube, θα παρέχει επίσης έναν σύνδεσμο προς το επίσημο βίντεο. Τα βίντεο που χρησιμοποιούν πολλά τραγούδια θα εμφανίζουν πολλά κομμάτια εδώ. Ωστόσο, δεν εμφανίζονται πάντα με τη σωστή σειρά, επομένως θα πρέπει να τα ακούσετε για να καταλάβετε ποιο σας άρεσε.

Εάν δεν βλέπετε αυτές τις πληροφορίες, το YouTube δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει αυτόματα το κομμάτι. Μερικές φορές ο χρήστης προσθέτει μια λίστα με τη μουσική που χρησιμοποίησε στο βίντεο στην περιγραφή, ειδικά εάν τα τραγούδια που χρησιμοποιούνται δεν είναι κομμάτια που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα (όπως μουσική βιντεοπαιχνιδιών). Εάν δεν παρείχαν τις πληροφορίες, θα πρέπει να συνεχίσετε να ψάχνετε για να αναγνωρίσετε το κομμάτι από το βίντεο.

2. Αναζητήστε τους στίχους του τραγουδιού στο Google

Εάν η μουσική που θέλετε να αναγνωρίσετε από ένα βίντεο έχει στίχους, δεν χρειάζεστε ακόμα το Shazam για το YouTube. Απλώς ακούστε προσεκτικά τις λέξεις του τραγουδιού και, στη συνέχεια, αναζητήστε μια ή δύο από τους στίχους στο Google.

Τις περισσότερες φορές, αυτό θα προσδιορίσει εύκολα το όνομα και τον καλλιτέχνη του τραγουδιού και ακόμη και να εμφανίσει ένα βίντεο ή περισσότερες πληροφορίες. Αν δεν βρει τίποτα, δοκιμάστε την ίδια αναζήτηση Βρείτε μουσική ανά στίχους. Αυτή η μηχανή τροφοδοτείται από την Google, αλλά τροποποιεί ορισμένες ρυθμίσεις για να επικεντρωθεί στο μουσικό περιεχόμενο. Αυτό το καθιστά καλύτερο ανιχνευτή τραγουδιών YouTube για αυτόν τον σκοπό.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το New Creator Studio του YouTube

Το κύριο πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο εύρεσης τραγουδιών είναι ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις διασκευές. Πολλά τρέιλερ ταινιών, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν διασκευές γνωστών τραγουδιών. Αν ακούσετε λίγο το αποτέλεσμα και δεν ακούγεται σαν αυτό που ακούσατε στο βίντεο, μην ανησυχείτε. Μόλις μάθετε τον τίτλο του τραγουδιού, δοκιμάστε να τον αναζητήσετε καθώς και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες, όπως ο τίτλος της ταινίας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε την ακριβή έκδοση που ακούσατε.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε τον τίτλο του τραγουδιού συν “εξώφυλλο” και να δείτε τι εμφανίζεται. Αν είστε τυχεροί, θα υπάρχουν μόνο μερικές διασκευές του τραγουδιού, ώστε να είναι εύκολο να διαλέξετε αυτό που ακούσατε στο βίντεο.

3. Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής για να ελέγξετε τα τραγούδια σε βίντεο

Εάν καμία από τις παραπάνω γρήγορες μεθόδους δεν βρήκε το τραγούδι, ίσως αναρωτιέστε πώς να κάνετε Shazam ένα βίντεο για να αναγνωρίσετε τη μουσική μέσα. Όπως αποδεικνύεται, το Shazam προσφέρει τώρα μια επέκταση προγράμματος περιήγησης που θα ανιχνεύει τη μουσική σε ένα βίντεο YouTube. Υπάρχουν επίσης άλλες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που ειδικεύονται στην αναγνώριση τραγουδιών που χρησιμοποιούνται σε βίντεο YouTube, σε περίπτωση που το Shazam δεν εντοπίσει τα δικά σας.

1. Shazam (Chrome)

Με την επίσημη δωρεάν επέκταση Chrome, μπορείτε να κάνετε Shazam ένα βίντεο YouTube ή οποιονδήποτε άλλο ήχο που αναπαράγεται από μια καρτέλα στο Chrome. Απλώς εγκαταστήστε την επέκταση, ανοίξτε το βίντεο YouTube με το τραγούδι που θέλετε να αναγνωρίσετε και παίξτε το βίντεο στο σημείο όπου ακούγεται το τραγούδι. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Shazam στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων.

Θα δείτε ένα μήνυμα καθώς ο Shazam προσπαθεί να αναγνωρίσει το τραγούδι. Αυτό το κάνει μέσω της καρτέλας του Chrome, επομένως δεν χρειάζεται πρόσβαση στο μικρόφωνό σας. Μόλις βρείτε ένα ταίριασμα, θα δείτε ένα μήνυμα για να εγγραφείτε στο Apple Music (ή να συνδέσετε τον υπάρχοντα λογαριασμό σας) για να ακούσετε το κομμάτι εκεί, αν θέλετε.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης ανά πάσα στιγμή και αναπτύξτε την κεφαλίδα του Shazams για να δείτε τραγούδια που έχετε ελέγξει στο παρελθόν. Αυτό σας επιτρέπει να ακούσετε μια προεπισκόπηση ή να τις διαγράψετε από το ιστορικό σας.

Εάν διαθέτετε Mac και δεν χρησιμοποιείτε το Chrome, η εφαρμογή Shazam για Mac σάς επιτρέπει να αναγνωρίζετε τη μουσική που παίζει στον υπολογιστή σας με παρόμοιο τρόπο.

Λήψη: Shazam για Χρώμιο | macOS (Ελεύθερος)

2. AHA Music (Chrome)

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την επίσημη επέκταση Shazam ή αν δεν εντοπίσει το τραγούδι σας, δοκιμάστε το AHA Music ως εναλλακτική.

Το ACRCloud προσφέρει μερικά εργαλεία αναγνώρισης μουσικής στον ιστότοπό του. Το πιο εύκολο για να βρείτε ένα τραγούδι σε ένα βίντεο YouTube είναι η δωρεάν επέκταση Chrome, η οποία λειτουργεί σχεδόν ακριβώς όπως η προσφορά του Shazam.

Ξεκινήστε την αναπαραγωγή του βίντεο με το τραγούδι που θέλετε να αναγνωρίσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο της επέκτασης του Chrome. Θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει το τραγούδι που χρησιμοποιείται στο βίντεο. Μόλις εμφανίσει το τραγούδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις που παρέχει για να ανοίξετε το κομμάτι σε διάφορες υπηρεσίες μουσικής, κάτι που είναι μια ωραία επιλογή σε σύγκριση με την εστίαση στο Apple Music στο Shazam.

  Πώς να αποκρύψετε την προτεινόμενη επικάλυψη βίντεο σε βίντεο YouTube

Το AHA Music διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής όλων των τραγουδιών που έχει αναγνωρίσει, ώστε να μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε ξανά παλαιότερες μελωδίες. Δεν περιορίζεται μόνο στο YouTube. δοκιμάστε το για αναγνώριση μουσικής σε ροές Twitch, ταινίες Netflix και πολλά άλλα.

Λήψη: AHA Music for Χρώμιο (Ελεύθερος)

3. Shazam (Android και iPhone)

Εάν δεν χρησιμοποιείτε το Chrome ή δεν θέλετε να εγκαταστήσετε μια επέκταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Shazam στο τηλέφωνό σας για να βρείτε το τραγούδι σε ένα βίντεο. Το Shazam παραμένει μια από τις καλύτερες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής και μπορεί να αναλύσει μουσική από τα ηχεία του υπολογιστή σας.

Όταν παρακολουθείτε ένα βίντεο στον υπολογιστή σας, ενεργοποιήστε το Shazam στο τηλέφωνό σας. Κρατήστε το τηλέφωνο κοντά στα ηχεία σας όταν αρχίσει να παίζει το τραγούδι και το Shazam θα το αναγνωρίσει σε ελάχιστο χρόνο αφού του πείτε να κάνει αναζήτηση. Σε περίπτωση που δεν έχετε τηλέφωνο, δοκιμάστε Αναγνωριστικό τραγουδιού στο διαδίκτυο της AHA Musicτο οποίο θα κάνει το ίδιο στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

Εάν θέλετε να βρείτε ένα τραγούδι από ένα βίντεο που παίζει στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Pop-Up στο Android ή τη λειτουργία Shazam που είναι ενσωματωμένη στο iPhone. Στο Android, μεταβείτε στο Shazam > Library > Settings και ενεργοποιήστε το Shazam από το Pop-Up. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να επιτρέψετε στο Shazam να εμφανίζεται σε άλλες εφαρμογές.

Μόλις γίνει αυτό, επιστρέψτε στο βίντεό σας και ξεκινήστε την αναπαραγωγή του. Όταν ξεκινήσει το τραγούδι που θέλετε να αναγνωρίσετε, πατήστε το αιωρούμενο κουμπί Shazam. Οι Shazam θα αναγνωρίσουν το τραγούδι και θα μάθετε επιτέλους τι είναι.

Εάν είστε κάτοχος iPhone, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Shazam στο Κέντρο Ελέγχου για να αναγνωρίσετε τη μουσική που αναπαράγεται από το τηλέφωνό σας. Δείτε πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε τη μουσική που παίζει στο iPhone σας για πλήρεις οδηγίες.

Λήψη: Shazam για Android | iOS (Ελεύθερος)

Στους περισσότερους αρέσει να βρίσκουν νέα μουσική, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην είστε ο πρώτος θεατής που αναρωτιέται ποιο τραγούδι είναι σε αυτό το βίντεο, αν ο Shazam δεν μπορούσε να το βρει. Διαβάστε ή ψάξτε στα σχόλια του YouTube και μπορεί απλώς να συναντήσετε την ερώτηση και την απάντησή της.

Μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα τον παλιομοδίτικο τρόπο. Ξεκινήστε κάνοντας κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα για λίγο, ώστε να φορτωθούν περισσότερα σχόλια. Στη συνέχεια, πατήστε Ctrl + F (ή Cmd + F σε Mac) για να ανοίξετε το πλαίσιο Εύρεση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Πληκτρολογήστε τραγούδι και μετακινηθείτε στα σχόλια που χρησιμοποιούν τη λέξη.

Το αν αυτό σας βοηθά να βρείτε το τραγούδι σε ένα βίντεο YouTube εξαρτάται από τον αριθμό και την ποιότητα των σχολίων, επομένως μπορεί να μην λειτουργεί πάντα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα με το τραγούδι, δοκιμάστε να αναζητήσετε μουσική ή κομμάτι επίσης. Σκεφτείτε τυχόν λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να ρωτήσουν τι είναι ένα τραγούδι.

  Πώς να παρακάμψετε 10 δευτερόλεπτα πίσω και εμπρός στο YouTube και σε άλλες εφαρμογές

Ένας καλύτερος τρόπος αναζήτησης στα σχόλια για το όνομα της μουσικής είναι η αφιερωμένη YTComment Finder ιστοσελίδα. Αν και είναι απλή, η σελίδα σάς επιτρέπει να αναζητάτε εύκολα τα σχόλια οποιουδήποτε βίντεο στο YouTube. Απλώς πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο που θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση, ακολουθούμενη από το κουμπί Αναζήτηση.

Από εκεί, πληκτρολογήστε τραγούδι (ή άλλη παρόμοια λέξη-κλειδί) και θα δείτε όλα τα αντίστοιχα σχόλια. Εάν κανένα από τα σχόλια δεν αναφέρει το όνομα του κομματιού, αλλά κάποιος άλλος ζήτησε τον τίτλο, κάντε κλικ στο Απαντήσεις στο σχόλιο κάποιου για να βρείτε την απάντηση σε μια απάντηση.

Εάν δεν βρείτε τίποτα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφήσετε το δικό σας σχόλιο ζητώντας βοήθεια για την αναγνώριση της μουσικής. Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλάβετε μια χρονική σήμανση στο τραγούδι, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν ποια εννοείτε. Οι χρονικές σημάνσεις στα σχόλια του YouTube γίνονται σύνδεσμοι, οπότε εισάγετε “Ποιο είναι το τραγούδι στο 3:51;” επιτρέπει σε κάποιον να κάνει κλικ σε αυτό για να μεταβεί σε αυτό το σημείο του βίντεο.

Απλώς μην εκπλαγείτε αν λάβετε μερικές απαντήσεις “Darude-Sandstorm” όταν το ρωτάτε. Αυτό είναι ένα κοινό μιμίδιο YouTube που δεν φαίνεται να πεθαίνει ποτέ.

5. Ζητήστε από ειδικούς της μουσικής σε ένα φόρουμ να αναγνωρίσουν ένα τραγούδι

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι απέτυχαν να εντοπίσουν το τραγούδι από ένα βίντεο YouTube, έχετε μόνο μία επιλογή. Πρέπει να ρωτήσεις κάποιον άλλον και να ελπίζεις ότι ξέρει τι είναι. Ευτυχώς, το Διαδίκτυο έχει φόρουμ και κοινότητες που επικεντρώνονται στην εξεύρεση τραγουδιών που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Αυτά είναι τρία εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε:

Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Reddit ή Facebook για να δημοσιεύσετε σε αυτές τις ομάδες. Εάν αυτό είναι ένα πρόβλημα για εσάς, ελέγξτε άλλους τρόπους για να αναγνωρίσετε τη μουσική στο μυαλό σας όπως π.χ WatZatSong αντι αυτου.

Κάθε ένα από αυτά τα φόρουμ προϋποθέτει ότι έχετε ήδη δοκιμάσει τις παραπάνω επιλογές και απέτυχε, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει πρώτα τη δέουσα επιμέλειά σας. Για να διευκολύνετε τα άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το τέχνασμα URL του YouTube που σας επιτρέπει να συνδέσετε το μέρος του βίντεο από το οποίο ξεκινά η μουσική. Κάντε παύση του βίντεο στο σωστό σημείο και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Αντιγραφή διεύθυνσης URL βίντεο την τρέχουσα ώρα.

Όσο πιο ξεκάθαρη είναι η ερώτησή σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να λάβετε μια γρήγορη και ακριβή απάντηση. Είναι καλύτερο να σημειώσετε εάν έχετε ήδη αποκλείσει ορισμένα κομμάτια και να συμπεριλάβετε τυχόν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το από πού πιστεύετε ότι μπορεί να προέρχεται το τραγούδι.

Μάθετε ποιο είναι το τραγούδι σε αυτό το βίντεο YouTube

Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να βρείτε τη μουσική σε οποιοδήποτε βίντεο YouTube. Με τον πλούτο των πληροφοριών στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι ότι θα τις βρείτε πριν από πολύ καιρό.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δεν είναι κακή ιδέα να επικοινωνήσετε με τον χρήστη που ανέβασε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω email. Ίσως θα είναι πρόθυμοι να απαντήσουν στην ερώτησή σας. Εξάλλου, αυτός που πρόσθεσε το τραγούδι πρέπει να ξέρει τι είναι.