Πώς να προσαρμόσετε τις κορυφαίες τοποθεσίες στο Microsoft Edge

Ο Microsoft Edge σάς παρέχει τρεις επιλογές περιεχομένου για τη σελίδα της νέας καρτέλας. μια ροή ειδήσεων, κορυφαίοι ιστότοποι ή μια κενή σελίδα. Οι κορυφαίοι ιστότοποι έχουν ήδη οριστεί όταν ανοίγετε το Edge. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί του οδοντωτού τροχού στην επάνω δεξιά γωνία αυτού του ιστότοπου, δεν θα σας μεταφέρει σε μια επιλογή επεξεργασίας. Αντίθετα, σας ζητά να επιλέξετε πώς θα μοιάζει η σελίδα της νέας καρτέλας. Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε ή να προσαρμόσετε κορυφαίους ιστότοπους στον Microsoft Edge. Εάν επιμείνετε στις προεπιλογές, τότε βασικά έχετε ένα άχρηστο χαρακτηριστικό στα χέρια σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε κορυφαίους ιστότοπους στον Microsoft Edge. Η φαινομενική αδυναμία να γίνει αυτό είναι απλώς μια αποτυχία σχεδιασμού.

  Πώς να ταξινομήσετε κατά ημερομηνία στο Microsoft Excel

Προσαρμογή κορυφαίων τοποθεσιών στο Microsoft Edge

Ανοίξτε τον Microsoft Edge. Εάν έχετε ρυθμίσει τη σελίδα της νέας καρτέλας να εμφανίζει τη ροή ειδήσεων σας, αλλάξτε την πρώτα για να εμφανίζονται οι Κορυφαίοι ιστότοποι. Στη συνέχεια, από τους οκτώ κορυφαίους ιστότοπους που εμφανίζονται, επιλέξτε ποιος είναι ο πιο άχρηστος. Είναι μια χαρά αν τους μισείς όλους.

Τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από έναν κορυφαίο ιστότοπο και θα δείτε ένα κουμπί καρφίτσας και κλεισίματος να εμφανίζεται πάνω του. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο για να καταργήσετε τον ιστότοπο.

Τώρα έχετε μια κενή θέση για να προσθέσετε τον αγαπημένο σας ιστότοπο. Κάντε κλικ στο κουμπί συν και προσθέστε τη διεύθυνση URL για τον ιστότοπο που θέλετε να προσθέσετε στους Κορυφαίους ιστότοπους. Μόλις προστεθεί, και αυτό είναι απίστευτα σημαντικό, φροντίστε να καρφιτσώσετε τον ιστότοπο.

  Τρόπος προβολής πρόσφατων εκδόσεων αρχείων στα Έγγραφα Google

Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το πλακίδιο και κάντε κλικ στο κουμπί καρφίτσας. Εάν δεν καρφιτσώσετε τον ιστότοπο, θα εξαφανιστεί την επόμενη φορά που θα ανοίξετε μια νέα σελίδα καρτέλας. Θα αντικατασταθεί από τον προεπιλεγμένο ιστότοπο που καταργήσατε.

Αντικατάσταση κακής ταχείας κλήσης

Οι κορυφαίοι ιστότοποι στο Microsoft Edge είναι βασικά η δυνατότητα γρήγορης κλήσης που βλέπετε στο Chrome, τον Firefox και την Opera. Δυστυχώς, αυτή είναι η χειρότερη απόδοση της ταχείας κλήσης που έχουμε δει ποτέ. Η ταχεία κλήση στον κύριο υποτίθεται ότι γεμίζει με τους αγαπημένους σας και/ή ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά. Η Microsoft αποκαλεί τη δυνατότητα “Κορυφαίοι ιστότοποι”, αλλά αποφασίζει μόνη της ποιοι είναι αυτοί οι κορυφαίοι ιστότοποι. Οι επιλογές επεξεργασίας δεν είναι απλώς κακώς τοποθετημένες, αλλά και αντικαθίστανται εύκολα, εκτός εάν καρφιτσωθεί ένας προσαρμοσμένος κορυφαίος ιστότοπος.

  Όχι, το 5G δεν προκαλεί κορονοϊό

Όλα αυτά δίνουν την ευδιάκριτη εντύπωση ότι δεν μπορείτε να προσαρμόσετε κορυφαίους ιστότοπους στον Microsoft Edge. Το πρόγραμμα περιήγησης πιθανώς το κάνει αυτό για να προωθήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο στους χρήστες του, αλλά αντίθετα δίνει την εντύπωση ότι δεν μπορεί να προσαρμοστεί και ότι δεν είναι φιλικό προς τον χρήστη. Σπρώχνει τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν το Edge. Ακόμη και με αυτές τις δυνατότητες επεξεργασίας, η Top Site υστερεί σε σχέση με τη γρήγορη κλήση στα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης απλώς και μόνο επειδή δεν ενημερώνεται αυτόματα καθώς αλλάζουν οι συνήθειες περιήγησης του χρήστη.