Πώς να πληκτρολογήσετε για να μιλήσετε κατά τη διάρκεια κλήσεων FaceTime και iPhone

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Ζωντανή Ομιλία για επικοινωνία κατά τη διάρκεια FaceTime και τηλεφωνικών κλήσεων πληκτρολογώντας. Λειτουργεί επίσης σε επιλεγμένες εφαρμογές τρίτων όπως το WhatsApp.
  • Για να χρησιμοποιήσετε τη Ζωντανή ομιλία σε iPhone, iPad ή Mac, η συσκευή σας πρέπει να ενημερωθεί σε iOS/iPadOS 17, macOS Sonoma ή νεότερη έκδοση.
  • Όταν είναι ενεργοποιημένη, οι λέξεις που πληκτρολογείτε θα εκφωνούνται δυνατά στον παραλήπτη σας μέσω των ηχείων της συσκευής του.

Είτε είστε άτομο με προβλήματα ομιλίας είτε θέλετε να είστε διακριτικοί κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, η λειτουργία Live Speech της Apple σάς επιτρέπει να επικοινωνείτε πληκτρολογώντας κατά τη διάρκεια μιας κλήσης FaceTime ή κανονικής τηλεφωνικής κλήσης. Θα σας δείξουμε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή ομιλία στο iPhone ή το iPad σας

Η ζωντανή ομιλία είναι μία από τις πολλές δυνατότητες προσβασιμότητας της Apple σε iPhone και iPad που στοχεύουν άτομα με προβλήματα ομιλίας, επιτρέποντάς σας να επικοινωνείτε πληκτρολογώντας ό,τι θέλετε να μεταφέρετε. Οτιδήποτε πληκτρολογείτε ακούγεται απρόσκοπτα δυνατά στην άκρη του παραλήπτη.

Για να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή ομιλία στο iPhone ή το iPad σας, η συσκευή σας πρέπει να εκτελεί iOS/iPadOS 17 ή μεταγενέστερη έκδοση. Εάν χρειάζεται, ενημερώστε τη συσκευή σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Εάν είστε κάτοχος παλαιότερης συσκευής, ελέγξτε ξανά εάν το iPhone ή το iPad σας είναι συμβατό με iOS 17 ή iPadOS 17. Μόλις είστε έτοιμοι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ρυθμίσετε τη Ζωντανή ομιλία:

  Κατανόηση της διεύθυνσης IP: Ένας εισαγωγικός οδηγός
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Ζωντανή ομιλία.
  • Ενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Ζωντανή ομιλία.
  • Τώρα, επιλέξτε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να εκφωνούνται τα μηνύματά σας και επιλέξτε τη φωνή που θέλετε. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση μιας φωνής πατώντας το κουμπί αναπαραγωγής.
  • Όταν βρείτε μια φωνή που σας αρέσει, πατήστε το εικονίδιο λήψης δίπλα της.
  • Περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη και, στη συνέχεια, επιλέξτε τη φωνή.
  • Μόλις είστε έτοιμοι, ξεκινήστε μια κλήση και κάντε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί του iPhone σας (ή στο επάνω κουμπί του iPad σας) για να ενεργοποιήσετε τη Ζωντανή Ομιλία. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το μήνυμα που θέλετε να έχετε εκφωνήσει στο πλαίσιο κειμένου που εμφανίζεται. Μόλις πατήσετε αποστολή, το πληκτρολογημένο μήνυμά σας θα διαβαστεί δυνατά στο τέλος του παραλήπτη.

    Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή ομιλία στο Mac σας

    Για να χρησιμοποιήσετε το Live Speech στο Mac σας, βεβαιωθείτε ότι εκτελεί macOS Sonoma ή νεότερη έκδοση. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ελέγξετε για την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση macOS, εάν δεν είστε ακόμη ενημερωμένοι. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να χρησιμοποιήσετε τη Ζωντανή Ομιλία:

      Πώς (και γιατί) να συμμετέχετε στο Google Recording Storage
  • Κάντε κλικ στο λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της γραμμής μενού και επιλέξτε Ρυθμίσεις συστήματος από το αναπτυσσόμενο μενού.
  • Επιλέξτε Προσβασιμότητα από την πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Live Speech κάτω από την κεφαλίδα Speech.
  • Μόλις κάνετε εναλλαγή στη Ζωντανή ομιλία εδώ, θα δείτε ένα πλαίσιο κειμένου Τύπος για ομιλία στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Εάν θέλετε να το αποκρύψετε, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο Ζωντανή ομιλία στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής μενού.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση γλώσσας συστήματος δίπλα στην επιλογή Προτιμώμενη γλώσσα στο μενού ρυθμίσεων ζωντανής ομιλίας για να αλλάξετε τη γλώσσα που προτιμάτε.
  • Ομοίως, κάντε κλικ στο Use System Voice δίπλα στο Voice για να επιλέξετε τη φωνή στην οποία θέλετε να εκφωνείται το κείμενό σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τη φωνή που σας αρέσει και χρειάζεστε περισσότερες επιλογές, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Manage Voices.
  • Τώρα, κάντε προεπισκόπηση μιας φωνής κάνοντας κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής και εγκαταστήστε την κάνοντας κλικ στο εικονίδιο λήψης δίπλα της.
  •   Τι είναι το GitLab και πού να το φιλοξενήσει;

    Όταν είστε έτοιμοι, ξεκινήστε ή πραγματοποιήστε μια κλήση και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ζωντανή ομιλία στη γραμμή μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και πατήστε το πλήκτρο Επιστροφή για να το στείλετε.

    Δημιουργήστε μια προσωπική φωνή για να πληκτρολογείτε για να μιλάτε κατά τη διάρκεια των κλήσεων

    Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια φωνή που σας αρέσει ή θα θέλατε η ομιλία να ακούγεται πιο ρεαλιστική, μπορείτε να δημιουργήσετε μια Προσωπική φωνή. Αυτή είναι μια συνθετική φωνή που ακούγεται παρόμοια με τη δική σας.

    Μπορείτε να δημιουργήσετε μια προσωπική φωνή σε iPhone ή iPad μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Προσωπική φωνή. Τώρα, πατήστε Δημιουργία προσωπικής φωνής, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

    Για να δημιουργήσετε μια προσωπική φωνή στο Mac σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Προσβασιμότητα > Προσωπική φωνή. Τώρα, κάντε κλικ στο Create a Personal Voice, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή του Mac σας και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

    Ενώ η χρήση του Personal Voice για τη δημιουργία ενός αντιγράφου της πραγματικής φωνής σας είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, σας συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να το ρυθμίσετε για ζωντανή ομιλία. Με αυτόν τον τρόπο, οτιδήποτε πληκτρολογείτε θα λέγεται με τη δική σας φωνή, επιτρέποντάς σας να επικοινωνείτε καλύτερα με τους αγαπημένους σας!

    Η ζωντανή ομιλία δεν περιορίζεται στο FaceTime και στις τακτικές τηλεφωνικές κλήσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε υποστηριζόμενες εφαρμογές τρίτων. Για παράδειγμα, δοκίμασα αυτή τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης WhatsApp και λειτούργησε τέλεια.