Πώς να περιορίσετε το μέγεθος του κάδου ανακύκλωσης στα Windows 10

Είναι σπάνιο ο κάδος ανακύκλωσης να εξαντληθεί ποτέ. Ο χώρος για τον Κάδο Ανακύκλωσης εκχωρείται δυναμικά, δηλαδή, ο Κάδος Ανακύκλωσης μεγαλώνει για να χωρέσει οποιοδήποτε αρχείο είναι που μόλις διαγράψατε. Ο Κάδος Ανακύκλωσης είναι αρκετά μεγάλος από προεπιλογή, γι’ αυτό δεν θα λάβετε ποτέ σφάλμα κατά τη διαγραφή αρχείων. Δοκιμάστε να διαγράψετε μερικά αρχεία που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 20 GB και θα συνειδητοποιήσετε ότι ο Κάδος Ανακύκλωσης μπορεί και καταλαμβάνει πολύ χώρο, αν χρειαστεί.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Μπορείτε να αλλάξετε, ή πιο συγκεκριμένα, να περιορίσετε το μέγεθος του Κάδου Ανακύκλωσης. Υπάρχει μια ενσωματωμένη ρύθμιση που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβώς αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε να αυξήσετε ή να μειώσετε το μέγεθος του κάδου ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις ανάγκες αποθήκευσης.

  Πώς να αλλάξετε ένα έγγραφο του Microsoft Word σε αρχείο CSV

Μέγεθος κάδου ανακύκλωσης

Κάντε δεξί κλικ στον Κάδο Ανακύκλωσης στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού περιβάλλοντος. Από προεπιλογή, ο Κάδος Ανακύκλωσης αποθηκεύει τα διαγραμμένα αρχεία στη μονάδα δίσκου C όπου είναι εγκατεστημένα τα Windows και εκεί καταναλώνει χώρο όσο μπορεί και θα χρησιμοποιήσει άλλες μονάδες δίσκου, αν χρειαστεί.

Στο παράθυρο Ιδιότητες, θα δείτε μια ενότητα «Ρυθμίσεις για επιλεγμένη τοποθεσία» όπου θα δοθεί το προεπιλεγμένο μέγεθος του κάδου. Θέλετε να το περικόψετε έτσι ώστε ο Κάδος Ανακύκλωσης να μην γίνει απλώς ένα άλλο μέρος όπου τα αρχεία θα ζουν για πάντα.

  Πώς να αποτρέψετε τον ύπνο στα Windows 10

Κόψτε το σε μέγεθος που σας ταιριάζει. Για παράδειγμα, εάν συνήθως ασχολείστε με αρχεία μικρού μεγέθους, π.χ. εικόνες ή έγγραφα, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να έχετε έναν αρκετά μικρό Κάδο Ανακύκλωσης. Από την άλλη πλευρά, εάν συχνά διαγράφετε μεγάλα αρχεία όπως ταινίες ή αρχεία Photoshop, τότε χρειάζεστε έναν αρκετά μεγάλο Κάδο Ανακύκλωσης. Επαναλάβετε αυτό για όλες τις τοποθεσίες όπου ο Κάδος Ανακύκλωσης αποθηκεύει τα διαγραμμένα αρχεία.

Το μέγεθος του κάδου ανακύκλωσης ορίζεται δυναμικά. θα είναι πάντα το 5% του διαθέσιμου ελεύθερου χώρου. Αυτό σημαίνει ότι εκτός και αν διαγράψετε ένα αρχείο, ο χώρος για αυτό δεν καταναλώνεται ακόμα. Ο περιορισμός του μεγέθους δεν θα προσθέσει περισσότερο ελεύθερο χώρο στον σκληρό σας δίσκο.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το GameDVR στα Windows 10 σε μη υποστηριζόμενο σύστημα

Εάν δεν συνηθίζετε να αδειάζετε τον Κάδο Ανακύκλωσης, αλλά δεν θέλετε να είναι φουσκωμένος με διαγραμμένα αρχεία για πολύ καιρό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το Storage Sense στα Windows 10. Επιπλέον, εάν δεν έχετε πολύ μεγάλο σκληρό δίσκο , ή μάλλον έχετε έναν SSD που δεν είναι προσιτός σε μεγαλύτερα μεγέθη, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ποιοι φάκελοι καταναλώνουν τον περισσότερο χώρο και να διαγράψετε αυτούς που μπορείτε.