Πώς να ενεργοποιήσετε το GameDVR στα Windows 10 σε μη υποστηριζόμενο σύστημα


Η εφαρμογή Xbox στα Windows 10 έχει μια πολύ εκπληκτική μικρή δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη οθόνης από παιχνίδια ή να καταγράφουν το παιχνίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για την εγγραφή της οθόνης σας, αλλά παραδόξως, η δυνατότητα είναι συνδεδεμένη με το υλικό, δηλαδή την κάρτα γραφικών που είναι εγκατεστημένη στο σύστημά σας. Εάν η κάρτα δεν είναι η σωστή σειρά, το GameDVR απλά δεν θα λειτουργήσει. Αυτό είναι περίεργο, καθώς η εγγραφή της οθόνης σας είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι εδώ και χρόνια και υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Εάν έχετε ένα σύστημα που δεν έχει υποστηριζόμενη κάρτα γραφικών ή η κάρτα γραφικών υποστηρίζεται αλλά τα Windows 10 εξακολουθούν να σας λένε ότι το GameDVR δεν θα λειτουργεί στο σύστημά σας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε το GameDVR_Config. Είναι ένα μικρό αρχείο ρυθμίσεων που το κάνει έτσι ώστε το GameDVR να λειτουργεί στα Windows 10 ακόμα κι αν η κάρτα γραφικών δεν είναι συμβατή.

  Πώς να κλειδώσετε αυτόματα τα Windows 10 όταν το σύστημά σας είναι ανενεργό

Κατεβάστε και εκτελέστε το GameDVR_Config. Είναι βασικά ένα πρόγραμμα διαμόρφωσης που γράφτηκε αρχικά από τον προγραμματιστή για να ενεργοποιήσει έναν ρυθμό μετάδοσης bit κωδικοποίησης έως και 30000, αλλά έχει ενημερωθεί για να περιλαμβάνει δύο νέες επιλογές που επιτρέπουν στο GameDVR να εκτελείται σε μη υποστηριζόμενα συστήματα.

Απλώς εκτελέστε την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι τα “Force Software MFT (16 FPS + VBR)” και “Disable Cursor Blending” είναι επιλεγμένα και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+G. Η γραμμή παιχνιδιού θα εμφανιστεί και όταν κάνετε κλικ στο κουμπί εγγραφής, θα ξεκινήσει η εγγραφή της τρέχουσας εφαρμογής.

Το δοκιμάσαμε για να δούμε αν θα ηχογραφούσε τον Microsoft Edge και σίγουρα, μόλις ο Edge αναγνωρίστηκε ως παιχνίδι, κατέγραψε όλες τις δραστηριότητες άψογα.

  Πώς να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP

Το εν λόγω σύστημα αρνήθηκε να τρέξει το GameDVR από την ημέρα που τα Windows 10 έριξαν την πρώτη έκδοση προεπισκόπησης με τη δυνατότητα που υποστηρίζεται. Η σταθερή έκδοση, η ενημέρωση Νοεμβρίου 2015 και πολλές επακόλουθες εκδόσεις προεπισκόπησης απέδωσαν όλα τα ίδια αποτελέσματα, αλλά αυτή η εφαρμογή έκανε το κόλπο.

Ένα άλλο πρόβλημα που είχαν τα Windows 10 εδώ και αρκετό καιρό είναι ότι παρά την ύπαρξη μιας υποστηριζόμενης κάρτας γραφικών σε ένα σύστημα, απέτυχε να καταγράψει το παιχνίδι λέγοντας ότι η δυνατότητα δεν υποστηρίζονταν στο σύστημα. Δεν υπήρξε λύση στο πρόβλημα από τότε, αλλά το GameDVR_Config το διορθώνει. Το δοκιμάσαμε σε ένα σύστημα με αυτό ακριβώς το πρόβλημα και έκανε θαύματα, οπότε ελπίζουμε να λειτουργήσει και για όλους τους άλλους. Κάποιος πρέπει να στείλει την τούρτα προγραμματιστή.

  Πώς να σταματήσετε τις εταιρείες να ακούν τις εγγραφές του Voice Assistant σας

Κατεβάστε το GameDVR_Config