Πού βρίσκεται η γραμμή Charms στα Windows 10;

Τα Windows 8 επικρίθηκαν έντονα για την αφαίρεση του κουμπιού έναρξης. Ήταν τόσο δυνατή η διχόνοια που η Microsoft έπρεπε να υποκύψει σε αυτήν και το κουμπί έναρξης επανήλθε στα Windows 8.1. Τα Windows 10 επαναφέρουν το μενού Έναρξη με πολύ μοντέρνα εμφάνιση, οπότε φαίνεται ότι τα πράγματα θα επανέλθουν σε μια νέα κανονικότητα με την επόμενη έκδοση, σωστά; Οχι. Μόλις ολοκληρώσετε την εξερεύνηση του νέου Μενού Έναρξης στα Windows 10, ίσως αρχίσετε να αναρωτιέστε πού βρίσκεται η γραμμή Charms (που εισήχθη στα Windows 8 και είναι πολύ αγαπητή). Η πολύ σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ότι έχει φύγει αλλά δεν λείπει. Εδώ είναι τι έχει συμβεί σε αυτό.

  Παίξτε παιχνίδια των Windows στο iPad ή στο Android Tablet σας

Η μπάρα Charms ενσωμάτωσε πέντε κύριες λειτουργίες. Αναζήτηση, κοινή χρήση, συσκευές, ρυθμίσεις και μετάβαση στην οθόνη έναρξης του Modern UI. Με την επιστροφή του κουμπιού Έναρξη και του μενού Έναρξη, τα Windows 10 δεν χρειάζονται πλέον το κουμπί Έναρξη. Η προσθήκη της Cortana και της γραμμής αναζήτησης αναιρεί την ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης και στη γραμμή Charms. Έχουμε μείνει με επιλογές κοινής χρήσης, σύνδεση σε συσκευές και γρήγορη μετάβαση στις Ρυθμίσεις.

Όλα αυτά, και πολλά άλλα, αναλαμβάνονται πλέον εξ ολοκλήρου από το νέο Κέντρο ειδοποιήσεων στα Windows 10. Ρίξτε μια ματιά στο κάτω μέρος του πίνακα του Κέντρου ειδοποιήσεων και θα δείτε τις περισσότερες εναλλαγές που βρίσκονταν προηγουμένως στη γραμμή Charms, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Airport, του διακόπτη Wi-Fi , έναν σύνδεσμο προς την εφαρμογή Ρυθμίσεις και ακόμη και έναν απευθείας στις ρυθμίσεις τοποθεσίας. Επιπλέον, οι επιλογές Κοινή χρήση και Συσκευές έχουν μετακινηθεί εδώ. Κάντε κλικ στο Expand για να τα δείτε όλα.

  Τι είναι τα Windows 10X και σε τι διαφέρει;

Η γραμμή αναζήτησης των Windows 10 και η Cortana έχουν πράγματι αρνηθεί την ανάγκη για μια δυνατότητα αναζήτησης στη γραμμή Charms, αλλά αυτή η συγκεκριμένη αναζήτηση δεν ήταν απλώς μια δυνατότητα αναζήτησης σε όλο το σύστημα. Ήταν επίσης αναζήτηση με ευαισθησία περιβάλλοντος και αυτό είναι που λείπει ακόμη και από το Κέντρο ειδοποιήσεων. Η αναζήτηση περιβάλλοντος για εφαρμογές δεν έχει εξαφανιστεί, απλώς μετακινήθηκε. Ανοίξτε μια εφαρμογή και κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Επιλέξτε την επιλογή Αναζήτηση για να εμφανιστεί ένας πίνακας αναζήτησης στα δεξιά.

Αυτή η αναζήτηση έχει οριστεί από προεπιλογή σε “Παντού”, αλλά μπορείτε να ανοίξετε το αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξετε μόνο την τρέχουσα εφαρμογή για αναζήτηση.

  Πώς να κλείσετε το Slide To Shutdown στα Windows 10

Τέλος, η γοητεία Ρυθμίσεις είχε μια πολύ σημαντική λειτουργία. τερματισμός λειτουργίας του υπολογιστή σας. Και αυτό έχει μετακινηθεί στο μενού Έναρξη. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και να επιλέξετε Τερματισμός από το μενού περιβάλλοντος.

Ορίστε το έχετε? μια έκδοση των Windows που στερείται τη γραμμή Charms, αλλά εξακολουθεί να σας προσφέρει όλες τις λειτουργίες που υπήρχαν σε αυτήν.