Πώς να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube

Το YouTube είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ροής βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν, να κάνουν like, να μοιραστούν, να σχολιάσουν και να ανεβάσουν βίντεο χωρίς οποιαδήποτε χρέωση. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την εφαρμογή καθημερινά. Ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τα περισσότερα από τα βίντεο χωρίς διακοπές, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ορισμένα βίντεο έχουν περιοριστεί ή αποκλειστεί. Είναι επειδή οι δημιουργοί του βίντεο τα έχουν αποκλείσει σε ορισμένες χώρες, γεγονός που περιορίζει τη διαθεσιμότητα του βίντεο σε κάποια γεωγραφική τοποθεσία. Ωστόσο, έχουμε λύσεις που μπορούν να είναι η απάντηση στο πώς να παρακολουθείτε αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Σε αυτό το άρθρο, θα διαβάσετε επίσης πώς να παρακολουθείτε αποκλεισμένα βίντεο YouTube στη χώρα σας, καθώς υπάρχουν χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Ιράν και πολλές άλλες όπου το YouTube είναι απαγορευμένο.

Πώς να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη λίστα των μεθόδων που αναφέρονται παρακάτω για να παρακολουθήσετε αποκλεισμένους ιστότοπους βίντεο YouTube.

Μέθοδος 1: Χρησιμοποιήστε VPN και διακομιστή μεσολάβησης

Η χρήση ενός VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) είναι μία από τις ασφαλέστερες και ευκολότερες μεθόδους για να παρακολουθήσετε ένα αποκλεισμένο βίντεο YouTube. Ένα VPN μπορεί πολύ εύκολα να κρύψει τη διεύθυνση IP σας και να σας δώσει πρόσβαση σε διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες όπου το απαιτούμενο βίντεο δεν είναι αποκλεισμένο. Ως εκ τούτου, μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιορισμένο βίντεο ως τοπικό, επειδή η χρήση VPN θα κρυπτογραφήσει τη σύνδεσή σας για να γίνει ιδιωτική και ασφαλής.

Ο διακομιστής μεσολάβησης λειτουργεί το ίδιο με το VPN. Επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν μπλοκαρισμένα βίντεο από διαφορετική διεύθυνση IP. Ωστόσο, δεν μπορείτε να περιμένετε να είναι ασφαλείς ενώ παρακολουθείτε περιορισμένο περιεχόμενο.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το καλύτερο δωρεάν VPN για Windows 10 και τα καλύτερα δωρεάν VPN για Windows 11. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό VPN και να αλλάξετε τη θέση του διακομιστή για να παρακολουθήσετε τα αποκλεισμένα βίντεο.

Μέθοδος 2: Παράκαμψη του τοπικού φίλτρου YouTube

Η παράκαμψη του περιφερειακού φίλτρου YouTube μπορεί να γίνει με δύο τρόπους για να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Και οι δύο τρόποι αναφέρονται παρακάτω:

Επιλογή I: Αλλαγή της διεύθυνσης URL του βίντεο YouTube

Η αλλαγή της διεύθυνσης URL του βίντεο YouTube είναι μία από τις ευκολότερες μεθόδους που μπορεί κανείς να ακολουθήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επεξεργαστείτε τη διεύθυνση URL του βίντεο. Για παράδειγμα, αυτή είναι η διεύθυνση URL του αποκλεισμένου βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=P9ZaXT5LuML

Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το watch?v= με v/, τώρα η διεύθυνση URL γίνεται,

https://www.youtube.com/v/ P9ZaXT5LuML

Αυτός είναι ο τρόπος παρακολούθησης αποκλεισμένων βίντεο YouTube στη χώρα σας.

  Πώς να διαγράψετε σχόλια στο Facebook, το Twitter, το YouTube και άλλα

Σημείωση: Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να παρακολουθήσετε το περιορισμένο βίντεο, μπορείτε να ακολουθήσετε την επόμενη μέθοδο που αναφέρεται παρακάτω.

Επιλογή II: Χρήση Hooktube

Το Hooktube είναι ένας ιστότοπος/εφαρμογή που είναι γνωστή για την κοινή χρήση βίντεο στο YouTube χωρίς να τους δίνει προβολές. Σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε τον ιστότοπο αποκλεισμένων βίντεο YouTube παρακάμπτοντας τους περιορισμούς ηλικίας και γεωγραφικής τοποθεσίας. Είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις για το YouTube και ονομάζεται επίσης ιστότοπος καθρέφτη του YouTube. Φορτώνει τα βίντεο πιο γρήγορα από το YouTube και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τα βίντεο χωρίς φασαρία. Το Hooktube επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κατεβάζουν αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε το όνομα του βίντεο στη γραμμή αναζήτησης της εφαρμογής είτε να ανακατευθύνετε τον σύνδεσμο από το YouTube στο Hooktube.

Σημείωση: Ο ιστότοπος Hooktube δεν υπάρχει πλέον. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής από ιστότοπους τρίτων με δική σας ευθύνη.

Μέθοδος 3: Χρησιμοποιήστε το Smart DNS

Ένας από τους τρόπους παρακολούθησης αποκλεισμένου περιεχομένου στο YouTube είναι η χρήση ενός έξυπνου DNS. Συνδυάζει διακομιστές DNS και Proxy. Το τμήμα DNS του συστήματος αναλαμβάνει τη χρέωση όταν ένας χρήστης θέλει να παρακολουθήσει αποκλεισμένο ή περιορισμένο περιεχόμενο και στη συνέχεια δρομολογεί το αίτημα μέσω του διακομιστή μεσολάβησης. Παραπλανά την τοποθεσία σας στον ιστό ανακατευθύνοντας την επισκεψιμότητά σας μέσω διαφορετικών διακομιστών. Λειτουργεί πιο γρήγορα από τους διακομιστές Proxy καθώς οι συνδέσεις μέσω του έξυπνου DNS δεν είναι κρυπτογραφημένες. Διαβάστε τον οδηγό μας για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις DNS στα Windows 10.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Βραχώδης κορυφή είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε περιορισμένο περιεχόμενο. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στο να παρέχει στους χρήστες μια ιδιωτική εμπειρία περιήγησης, επιτρέποντάς τους να παραμένουν ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Το Tor είναι η συντομογραφία του The Onion Router. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προγράμματος περιήγησης είναι ότι το ιστορικό περιήγησης διαγράφεται αυτόματα μετά από κάθε συνεδρία. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor βοηθά τους χρήστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς. Κρυπτογραφεί πληροφορίες μεταξύ του χρήστη και του διακομιστή. Συνιστάται ένα VPN για τη λήψη του προγράμματος περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι επίσης συμβατό με Windows, Mac και Linux. Ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν μια αδιάκοπη εμπειρία περιήγησης. Το πρόγραμμα περιήγησης είναι επίσης συμβατό με πρόσθετα Firefox. Επομένως, αυτή μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας για να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube στον ιστότοπο.

  Πώς να μεταβείτε από τη Μουσική Google Play στη Μουσική YouTube

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε την επέκταση προγράμματος περιήγησης Hola

Χόλα είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN που επιτρέπει την πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά σας και τις δραστηριότητές σας στον ιστό. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθήσετε αποκλεισμένους ιστότοπους βίντεο YouTube. Ωστόσο, η επέκταση αποσύρθηκε το 2021 λόγω ισχυρισμών ότι είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό. Τώρα όμως είναι πίσω. Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε με δική σας ευθύνη.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε το Google Translate

Η χρήση του Google Translate σάς βοηθά να παρακολουθείτε περιορισμένο περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το ως διακομιστή μεσολάβησης για να παρακάμψετε το τείχος προστασίας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να μάθετε πώς να παρακολουθείτε αποκλεισμένα βίντεο YouTube στη χώρα σας χρησιμοποιώντας τη Μετάφραση Google.

1. Ανοίξτε Μετάφραση Google στην επιφάνεια εργασίας σας.

2. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL του αποκλεισμένου βίντεο στο αριστερό πλαίσιο της οθόνης.

3. Κάντε κλικ στα Ισπανικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στη δεξιά πλευρά του πίνακα.

4. Κάντε κλικ στη διεύθυνση URL στη δεξιά πλευρά του πίνακα.

5. Η διεύθυνση URL θα σας ανακατευθύνει στο YouTube και θα μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο.

Μέθοδος 7: Χρησιμοποιήστε τη λήψη εκτός σύνδεσης

Η χρήση της λήψης εκτός σύνδεσης στο YouTube είναι μια τέτοια δυνατότητα που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη αποκλεισμένων βίντεο YouTube. Με αυτό εννοούμε ότι εάν ταξιδεύετε κάπου αλλού εκτός από την περιοχή σας όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αποκλεισμένο περιεχόμενο, μπορείτε απλώς να κάνετε λήψη του βίντεο εκτός σύνδεσης για να το παρακολουθήσετε αργότερα. Μερικά βίντεο μπορούν να ληφθούν μόνο εάν έχετε συνδρομή στο YouTube. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει εάν ζείτε σε χώρα όπου το YouTube είναι απαγορευμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω και παρακάτω μεθόδους για να κατανοήσετε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube στη χώρα σας.

Μέθοδος 8: Χρησιμοποιήστε προγράμματα λήψης βίντεο YouTube

Εάν οι προαναφερθείσες μέθοδοι δεν λειτουργούν προς όφελός σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα λήψης YouTube για να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Μπορείτε να κατεβάσετε οποιοδήποτε από τα προγράμματα λήψης YouTube που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και να τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Αντιγράψτε και επικολλήστε τη διεύθυνση URL του βίντεο και στη συνέχεια κατεβάστε το. Αυτές οι εφαρμογές είναι δωρεάν και εύχρηστες. Μπορείτε να επιλέξετε την ποιότητα και την ανάλυση στην οποία θέλετε να γίνει λήψη του βίντεο. Αναφέραμε μερικά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα λήψης βίντεο από το YouTube που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη λήψη περιορισμένου περιεχομένου:

  • SaveFrom.Net
  • MiniTool uTube Downloader
  • iTubeGo
  • Y2Mate.com
  • SnapDownloader
  • Κάνοντας κλικ στο πρόγραμμα λήψης
  • Online πρόγραμμα λήψης βίντεο
  • SaveTheVideo.com
  • GiveFastLink
  • ssyoutube
  • deturl.com
  YouTube TV – Πώς να ηχογραφήσετε μια εκπομπή

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα 22 καλύτερα δωρεάν προγράμματα λήψης βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λήψη βίντεο από το YouTube.

Τα προγράμματα λήψης βίντεο στο διαδίκτυο είναι ιστότοποι που επιτρέπουν τη λήψη βίντεο YouTube. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν θέλετε να παρακολουθήσετε περιορισμένο ή αποκλεισμένο περιεχόμενο στο YouTube. Αυτά είναι δωρεάν και σας επιτρέπουν να κάνετε λήψη των απαιτούμενων βίντεο με λίγα μόνο κλικ. Εκτός από τη λήψη αυτών των ιστότοπων, έχουν επίσης πολλές δυνατότητες, όπως μετατροπή μορφών αρχείων βίντεο, συμπίεση βίντεο και πολλά άλλα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του βίντεο και να κάνετε κλικ στη λήψη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την ποιότητα και την ανάλυση του βίντεο πριν το κατεβάσετε.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει το YouTube;

Απ.: Το YouTube είναι απαγορευμένο στις ακόλουθες χώρες:

  • Αρμενία
  • Κίνα
  • Ερυθραία
  • Φινλανδία
  • Ιράν
  • Ινδονησία
  • Βόρεια Κορέα
  • Νότιο Σουδάν
  • Συρία
  • Σουδάν
  • Τουρκμενιστάν
  • Τατζικιστάν
  • Τουρκία
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ε2. Πώς να ξεμπλοκάρετε το YouTube σε ένα τηλέφωνο;

Απάντηση: Μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε από τα δημοφιλή VPN όπως NordVPN, ExpressVPN κ.λπ. από το Google Play store. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και αλλάξτε την τοποθεσία σας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Αυτό θα ξεμπλοκάρει το YouTube στο τηλέφωνό σας και θα μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο.

Ε3. Πώς να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο;

Απ.: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες από τις προαναφερθείσες μεθόδους για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μεθόδους για να ξεμπλοκάρετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας:

  • VPN
  • Διακομιστής μεσολάβησης
  • Το πρόγραμμα περιήγησης Tor
  • Έξυπνο DNS
  • Μετάφραση Google

Ε4. Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο που είναι μπλοκαρισμένα παντού;

Απ.: Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN. Μπορείτε να κάνετε λήψη οποιουδήποτε από τα ευρέως χρησιμοποιούμενα VPN όπως το Nord, το Surfshark, το IPVanish, το Private VPN και το Express VPN και να τα εγκαταστήσετε. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό και επιλέξτε την τοποθεσία σας σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης TOR.

Q5. Είναι παράνομη η παρακολούθηση αποκλεισμένων βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας VPN;

Απάντηση: Η χρήση VPN είναι νόμιμη στα περισσότερα μέρη εκτός από χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν που έχουν αποκλείσει το YouTube για διάφορους ηθικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους. Επομένως, ελέγξτε τους κανόνες και τους κανονισμούς της χώρας προτού χρησιμοποιήσετε ένα VPN για πρόσβαση σε περιορισμένο περιεχόμενο.

***

Η παρακολούθηση περιορισμένου περιεχομένου στο YouTube δεν είναι καθόλου υπόθεση, καθώς έχουμε τις προαναφερθείσες μεθόδους που σας έχουν εξηγήσει πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε αποκλεισμένα βίντεο YouTube στη χώρα σας. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε. Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να μάθετε πώς να παρακολουθείτε αποκλεισμένα βίντεο YouTube. Μοιραστείτε τις ερωτήσεις ή τις προτάσεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.