Πώς να κάνετε αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube στο Chrome

Τα βίντεο στο YouTube, τα καλά και τα κακά, δεν φτάνουν πάντα στο σημείο από την αρχή. Συχνά, θα υπάρχει μια εισαγωγή που είναι συνήθως μικρή. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν μακροσκελείς εξηγήσεις σχετικά με το γιατί δημιουργήθηκε το βίντεο και μια αδικαιολόγητα μεγάλη συζήτηση για το θέμα πριν φτάσει στην ουσία. Εάν παρακολουθήσατε ένα βίντεο στο YouTube και ψάχνετε για ένα συγκεκριμένο μέρος, μπορεί να είναι δύσκολο να το βρείτε. Ίσως χρειαστεί να το ξεπεράσετε, να το παίξετε με διπλάσια ταχύτητα ή να το παρακολουθήσετε ξανά για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Το Invideo for Youtube είναι μια επέκταση του Chrome που σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση μέσα σε ένα βίντεο YouTube.

  Απενεργοποιήστε τη Λειτουργία κάτω σελίδας του The Space Bar στο YouTube

Όπως κάθε δυνατότητα αναζήτησης, εισάγετε λέξεις-κλειδιά για αναζήτηση μέσα σε ένα βίντεο YouTube. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, οι λέξεις-κλειδιά πρέπει να είναι μια γραμμή από τον ήχο του βίντεο. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ψάξετε “Save Martha” για να βρείτε πού ακριβώς μετατράπηκε σε αστείο ο Batman v Superman.

Αναζήτηση σε ένα βίντεο YouTube

Εγκαθιστώ Βίντεο για το Youtube και επισκεφτείτε ένα βίντεο στο YouTube. Θα δείτε ένα κουμπί “Άνοιγμα βίντεο” ακριβώς κάτω από το βίντεο. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε την ενότητα αναζήτησης.

Στην ενότητα αναζήτησης, πληκτρολογήστε μια γραμμή που εκφωνήθηκε στο βίντεο και πατήστε enter. Η επέκταση δεν θα βρει ολόκληρη τη φράση, αλλά θα βρει μέρος της. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο αποτέλεσμα αναζήτησης και να μεταβείτε κατευθείαν στο τμήμα που αναζητούσατε.

  Πώς να αλλάξετε την ταπετσαρία και το θέμα στο Google Chromebook σας

Πως λειτουργεί αυτό?

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο εύκολη είναι η αναζήτηση μέσα σε ένα βίντεο YouTube, ίσως αναρωτηθείτε γιατί αυτό δεν είναι εγγενές χαρακτηριστικό στο YouTube. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε. Η επέκταση χρησιμοποιεί υπότιτλους για να βρει αυτό που ψάχνετε. Αυτό σημαίνει ότι η επέκταση, αν και είναι μεγάλη στο σύνολό της, έχει δύο μειονεκτήματα.

Πρώτον, οι υπότιτλοι που δημιουργούνται αυτόματα σε ένα βίντεο YouTube δεν είναι πάντα ακριβείς. Το Invideo για το YouTube μπορεί να τα αναζητήσει, αλλά δεν θα μπορέσει να διορθώσει τυχόν λάθη σε αυτό. Δεύτερον, για βίντεο που δεν έχουν φωνή και αντ’ αυτού παίζει μουσική από πάνω τους, η επέκταση είναι άχρηστη. Δυστυχώς, πολλά βίντεο YouTube, ειδικά αυτά που είναι σεμινάρια ακολουθούν αυτήν τη μορφή. δηλαδή μουσική πάνω από εγγραφή οθόνης.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Chrome OS Flex σε υπολογιστή Windows, φορητό υπολογιστή και MacBook

Παρά αυτές τις ελλείψεις, το Invideo για Youtube εξακολουθεί να είναι μια εύχρηστη επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Ακόμα κι αν οι υπότιτλοι ενός βίντεο είναι ελαφρώς απενεργοποιημένοι, μπορεί να βρει κάτι που θα σας βοηθήσει να μεταβείτε στη σωστή θέση σε ένα βίντεο. Προφανώς θα έχετε καλύτερη τύχη με βίντεο που παρέχουν τις δικές τους λεζάντες.