Πώς να παίξετε το Overwatch στο Linux

Το Overwatch της Blizzard είναι ένα από τα πιο μαζικά shooter πρώτου προσώπου για πολλούς παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Έχει μια τεράστια κοινότητα και δεκάδες αφοσιωμένους θαυμαστές σε Xbox, PS4 και Windows. Ωστόσο, με το λογισμικό συμβατότητας, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το παιχνίδι και στο Linux.

Σημείωση: Το Overwatch είναι ένα βιντεοπαιχνίδι των Windows. Όταν το εκτελείτε σε Linux, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς. Φροντίστε να ανατρέξετε στη σελίδα Overwatch WineHQ για βοήθεια στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Πριν ξεκινήσουμε

Σύμφωνα με τη δημοφιλή συναίνεση μεταξύ των χρηστών Linux, η έκδοση του Wine που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στις περισσότερες διανομές Linux δεν είναι αρκετά καλή. Δεν αποδίδει σωστά το BattleNet ή το Overwatch και δεν θα μπορείτε να παίξετε σωστά το παιχνίδι αν συνεχίσετε με αυτό το σεμινάριο χωρίς να ενημερώσετε το Wine.

Στο wdzwdz, έχουμε ένα σεμινάριο που περιγράφει τον τρόπο εγκατάστασης του Wine-Staging. την έκδοση του Wine που λειτουργεί καλύτερα με το Overwatch στο Linux. Με αυτά τα λόγια, το σεμινάριο είναι από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Από τότε, το Wine-Staging έχει αλλάξει, οι εντολές μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς, τα αποθετήρια μπορεί να έχουν αλλάξει διευθύνσεις URL, κ.λπ. Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και ακολουθήστε τις οδηγίες που ταιριάζουν με το λειτουργικό σας σύστημα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Kodi Media Center σε Linux

Ubuntu 18.04

wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key
sudo apt-key add Release.key
sudo apt-add-repository https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/
sudo apt-get install --install-recommends winehq-staging

Ubuntu 18.10

wget -nc https://download.opensuse.org/repositories/Emulators:/Wine:/Debian/Ubuntu_18.10_standard/Release.key
sudo apt-key add Release.key
sudo apt-add-repository 'deb https://download.opensuse.org/repositories/Emulators:/Wine:/Debian/Ubuntu_18.10_standard ./'
sudo apt-get install --install-recommends winehq-staging

Debian

wget -nc https://dl.winehq.org/wine-builds/Release.key
sudo apt-key add Release.key
sudo echo '#Wine-Staging' >> /etc/apt/sources.list
sudo echo 'deb https://dl.winehq.org/wine-builds/debian/ DISTRO main' >> /etc/apt/sources.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install --install-recommends winehq-staging

Arch Linux

sudo pacman -S wine-staging

Fedora 28

sudo dnf config-manager --add-repo https://dl.winehq.org/wine-builds/fedora/28/winehq.repo

sudo dnf install winehq-staging

Fedora 29

sudo dnf config-manager --add-repo https://download.opensuse.org/repositories/Emulators:/Wine:/Fedora/Fedora_29_standard/Emulators:Wine:Fedora.repo

sudo dnf install winehq-staging

OpenSUSE Tumbleweed

wget https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Factory/standard/x86_64/wine-staging-3.19-1.1.x86_64.rpm

sudo zypper install wine-staging-3.19-1.1.x86_64.rpm

OpenSUSE LEAP 15.0

wget https://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Leap:/15.0/standard/x86_64/wine-staging-3.7-lp150.1.8.x86_64.rpm

sudo zypper install wine-staging-3.7-lp150.1.8.x86_64.rpm

Γενικό Linux

Σε μια διανομή Linux που δεν έχει Wine-Staging; Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε το λογισμικό από την πηγή, μέσω του GitHub. Κατευθυνθείτε προς το Σελίδα Wine-Stagingδιαβάστε τις οδηγίες και μάθετε πώς να δημιουργείτε τα πιο πρόσφατα πακέτα Wine-Staging για το λειτουργικό σας σύστημα Linux.

Προσαρμογή κρασιού

Τώρα που η έκδοση του Wine είναι ο κλάδος Staging, μπορούμε να την τροποποιήσουμε έτσι ώστε το OverWatch να εκτελείται σωστά. Για να τροποποιήσετε το Wine, πατήστε Ctrl + F2 στο πληκτρολόγιο και ανοίξτε το πρόγραμμα εκκίνησης εντολών της επιφάνειας εργασίας σας. Στη συνέχεια, στο πρόγραμμα εκκίνησης, γράψτε:

  Πώς να βελτιώσετε το πρόχειρο του Linux με το CopyQ

winecfg

Πατήστε Enter στο πληκτρολόγιο για να εκκινήσετε την εφαρμογή διαμόρφωσης Wine στο Linux. Στη συνέχεια, κοιτάξτε στην “Έκδοση των Windows”, αλλάξτε την σε “Windows 10” και κάντε κλικ στο κουμπί εφαρμογής.

Αφού ρυθμίσετε την έκδοση των Windows στο Wine σε Windows 10, κάντε κλικ στην καρτέλα «Staging» στο WineCFG. Επιλέξτε τα πλαίσια δίπλα στα “Ενεργοποίηση VAAPI” και “Ενεργοποίηση CSMT”. Επιλέξτε «Εφαρμογή» για να ορίσετε τις αλλαγές σε Wine.

Εγκαταστήστε το BattleNet

Το παιχνίδι Overwatch της Blizzard θα εγκατασταθεί σε υπολογιστή μόνο μέσω του προγράμματος-πελάτη παιχνιδιών υπολογιστή BattleNet. Ευτυχώς, το BattleNet λειτουργεί αρκετά καλά στο Linux.

Για να δουλέψει το BattleNet σε Linux, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο λήψης που βασίζεται σε τερματικά όπως το Wget ή το cURL. Αντίθετα, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του προγράμματος με μη αυτόματο τρόπο, μεταβαίνοντας στο Ιστοσελίδα BattleNet.

Καθώς βρίσκεστε σε Linux, το BattleNet EXE δεν ανοίγει αυτόματα. Για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα, ανοίξτε τον διαχειριστή αρχείων Linux και κάντε κλικ στο «Λήψεις». Στη συνέχεια, βρείτε το αρχείο BattleNet EXE και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να το εκτελέσετε με το Wine. Εναλλακτικά, ανοίξτε ένα τερματικό, CD στον κατάλογο ~/Downloads και ξεκινήστε το μέσω της γραμμής εντολών.

cd ~/Downloads

wine Battle.net-Setup.exe

Περάστε από τη διαδικασία εγκατάστασης και ξεκινήστε το BattleNet στον υπολογιστή σας Linux. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κλείστε τον οδηγό εγκατάστασης, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής σας

  Πώς να παίξετε το House Flipper στο Linux

Εγκαταστήστε το Overwatch σε Linux

Η ρύθμιση του BattleNet σε Linux δεν ρυθμίζει το Overwatch. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ληφθεί και να εγκατασταθεί ξεχωριστά μέσω του προγράμματος-πελάτη του παιχνιδιού. Για να εγκαταστήσετε το Overwatch στο Linux μέσω Wine, ανοίξτε την εφαρμογή BattleNet και συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σημείωση: εάν η εγκατάσταση του Overwatch μέσω του Wine δεν λειτουργεί, μη διστάσετε να δοκιμάσετε την έκδοση Winepak του παιχνιδιού.

Μόλις συνδεθείτε στο BattleNet, το πρόγραμμα θα προσπαθήσει να σαρώσει τον υπολογιστή σας Linux για «υπάρχοντα παιχνίδια». Εάν το πρόγραμμα βρει παιχνίδια Blizzard που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως, θα επεξεργαστεί τα δεδομένα και θα τα προσθέσει στο πρόγραμμα εκκίνησης, ώστε να μπορείτε να τα παίξετε.

Κάντε κλικ στο λογότυπο «Overwatch» στο πλάι, αγοράστε το παιχνίδι (αν δεν το έχετε ήδη) και εγκαταστήστε το στο σύστημα. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Overwatch, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής σας, βρείτε την ενότητα “Wine” και κάντε κλικ στο “Overwatch” για να ξεκινήσετε την αναπαραγωγή!