Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Hooli GTK

Το θέμα Hooli GTK είναι ένα σύγχρονο θέμα για Linux που δανείζεται μεγάλη επιρροή σχεδιασμού από την Google και τη γλώσσα σχεδιασμού υλικού. Το θέμα μοιάζει πολύ με θέματα GTK όπως το Adapta, το Paper και το Materia. Επίσημα, υποστηρίζει όλα τα κύρια περιβάλλοντα επιτραπέζιων υπολογιστών Linux που βασίζονται σε GTK, αρκεί να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες GTK3.

Κατεβάστε το θέμα Hooli GTK

Το Hooli είναι διαθέσιμο για λήψη μέσω του ιστότοπου με θέμα το Gnome-look. Για να το αποκτήσετε, επισκεφθείτε αυτήν τη σελίδα εδώκάντε κλικ στο “αρχεία” και κατεβάστε το Hooli.zip στον υπολογιστή σας Linux.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Gnome-look; Ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα λήψης wget για να αποκτήσετε το Hooli.zip.

Σημείωση: δεν έχετε εγκαταστήσει το wget; Μεταβείτε στο Pkgs.org και κατεβάστε το Wget για το λειτουργικό σας σύστημα Linux.

Είναι δυνατή η χρήση του προγράμματος wget για τη λήψη του αρχείου μέσω τερματικού.

wget https://archive.org/download/Hooli/Hooli.zip

Μετά τη λήψη του θέματος Hooli GTK, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να μάθετε πώς να εξαγάγετε τα αρχεία θέματος.

  Λήψη αρχείων και προβολή προόδου χωρίς πρόγραμμα περιήγησης με πρόγραμμα λήψης αρχείων

Εξαγωγή αρχείων θέματος Hooli GTK

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Hooli στον υπολογιστή σας Linux, τα αρχεία θεμάτων πρέπει να εξαχθούν. Δεδομένου ότι το αρχείο αρχείου θέματος είναι σε μορφή Zip, απαιτείται το εργαλείο αποσυμπίεσης. Εκκινήστε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Unzip σε Linux.

Ubuntu

sudo apt install unzip

Debian

sudo apt-get install unzip

Arch Linux

sudo pacman -S unzip

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install unzip

OpenSUSE

sudo zypper install unzip

Γενικό Linux

Χρησιμοποιείτε μια λιγότερο γνωστή διανομή Linux; Μην ανησυχείς! Το εργαλείο Unzip είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους εξαγωγής αρχείων Zip στο Linux. Δεδομένου ότι είναι τόσο διαδεδομένο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το λειτουργικό σας σύστημα να το έχει στα αποθετήρια πακέτων του. Για να το αποκτήσετε, αναζητήστε “unzip” ή “zip” και εγκαταστήστε τον τρόπο που εγκαθιστάτε συνήθως τα προγράμματα.

Μόλις εγκατασταθεί το Unzip και λειτουργεί σε Linux, ήρθε η ώρα να εξαγάγετε το Hooli.zip. Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινήστε το τερματικό στον κατάλογο ~/Downloads. Στη συνέχεια, εξαγάγετε τα αρχεία.

cd ~/Downloads
unzip Hooli.zip

Ή, εάν κατεβάσατε με το wget, κάντε:

unzip Hooli.zip

Όταν ολοκληρωθεί η εντολή unzip, τα αρχεία θέματος Hooli GTK θα εξαχθούν πλήρως (χάρη στο Unzip) στον υπολογιστή σας Linux.

  Το Hover Hound συγκρίνει τις τιμές του Newegg με το Amazon και το Tiger Direct

Επαληθεύστε τα αρχεία θεμάτων

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι καλή ιδέα να προβάλετε τον φάκελο και να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν όλα τα δεδομένα θέματος. Χρησιμοποιώντας την εντολή CD, μετακινηθείτε στο φάκελο θέματος Hooli.

cd ~/Downloads/Hooli

Ή, για προγράμματα λήψης Wget:

cd ~/Hooli

Δείτε τα περιεχόμενα του καταλόγου Hooli με ls.

ls -a

Εγκαταστήστε το Hooli GTK

Ήρθε η ώρα να ρυθμίσετε το θέμα Hooli GTK στον υπολογιστή σας Linux. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να λειτουργήσει.

Εγκατάσταση για έναν χρήστη

Για να εγκαταστήσετε το Hooli-GTK σε Linux για έναν μόνο χρήστη, κάντε τα εξής.

Βήμα 1: Δημιουργήστε έναν φάκελο .themes στον αρχικό κατάλογο με την εντολή mkdir.

mkdir -p ~/.themes

Βήμα 2: Τοποθετήστε τα αρχεία Hool-GTK στο φάκελο .themes με την εντολή mv.

mv ~/Downloads/Hooli ~/.themes

ή

mv ~/Hooli ~/.themes

Εγκατάσταση σε όλο το σύστημα

Μπορείτε να ρυθμίσετε το Hooli έτσι ώστε κάθε χρήστης να έχει πρόσβαση σε αυτό, τοποθετώντας το στον ριζικό φάκελο θεμάτων. Για να το κάνετε, τρέξτε:

sudo mv ~/Downloads/Hooli /usr/share/themes

ή

sudo mv ~/Hooli /usr/share/themes

Εικονίδια για τον Χούλι

Χρειάζεστε ένα καλό σύνολο εικονιδίων για χρήση με το θέμα Hooli GTK; Ρίξτε μια ματιά στο θέμα του εικονιδίου Papirus. Είναι ένα πολύ ενεργό θέμα εικονιδίων εμπνευσμένο από τη σχεδίαση υλικού για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Linux που ταιριάζει απόλυτα με τη νέα σας εγκατάσταση Hooli.

  Λάβετε ειδοποιήσεις για τηλεοπτικές εκπομπές, συναυλίες, παιχνίδια, βροχή και άλλα

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Papirus και πώς να το εγκαταστήσετε μαζί με το Hooli και τον υπολογιστή σας Linux, ανατρέξτε στο αναλυτικό μας σεμινάριο σχετικά με αυτό. Ας δούμε πώς να κατεβάσετε το Papirus και να το ρυθμίσετε σε πολλές διαφορετικές διανομές Linux!

Ενεργοποιήστε το θέμα Hooli GTK

Το θέμα Hooli GTK είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας Linux, αλλά δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux, εκτός εάν το ορίσετε ως το προεπιλεγμένο θέμα στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την περιοχή ρυθμίσεων συστήματος. Μόλις μπείτε στις ρυθμίσεις, ψάξτε και βρείτε τις ρυθμίσεις “Εμφάνιση” ή “θέμα”. Μέσα στην ενότητα “Εμφάνιση” ή “θέμα”, μεταβείτε και αλλάξτε τις ρυθμίσεις θέματος GTK από το προεπιλεγμένο θέμα σε “Hooli”.

Δεν είστε σίγουροι για το πώς να ορίσετε το θέμα Hooli GTK ως προεπιλεγμένο στο περιβάλλον του υπολογιστή σας Linux; Μπορούμε να βοηθήσουμε! Δείτε παρακάτω για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε στην παρακάτω λίστα. Καθένας από τους συνδέσμους στη λίστα παραπέμπει σε ένα σε βάθος εκμάθηση που περιγράφει πώς να ρυθμίσετε πράγματα όπως προσαρμοσμένα θέματα, εικονίδια και άλλα!

Σημείωση: Το Hooli είναι ένα θέμα που βασίζεται σε GTK, επομένως δεν θα λειτουργεί σε περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας όπως το KDE Plasma 5, το LXQt ή άλλες ρυθμίσεις που δεν χρησιμοποιούν GTK.