Πώς να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο ως προεπιλογή στο PowerPoint

Το Microsoft PowerPoint επιτρέπει στους χρήστες να ορίσουν ένα προσαρμοσμένο πρότυπο ως προεπιλεγμένο θέμα κατά τη δημιουργία μιας νέας παρουσίασης. Αυτό παρέχει έναν τρόπο στους χρήστες να ξεκινήσουν αμέσως τη δημιουργία μιας παρουσίασης χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς.

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο

Η δημιουργία ενός προσαρμοσμένου προτύπου στο PowerPoint είναι αρκετά εύκολη. Για να ξεκινήσετε, προχωρήστε και ανοίξτε μια κενή παρουσίαση PowerPoint. Μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας το PowerPoint, επιλέγοντας «Νέο» στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, επιλέγοντας «Κενή παρουσίαση» από τη βιβλιοθήκη προτύπων.

  Πώς να αφαιρέσετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Τώρα, με την κενή παρουσίασή σας έτοιμη, προχωρήστε και επιλέξτε τον προσανατολισμό και το μέγεθος της διαφάνειας, κάτι που μπορείτε να κάνετε επιλέγοντας την επιλογή “Μέγεθος διαφάνειας” στην ομάδα “Προσαρμογή” της καρτέλας “Σχεδίαση”.

Μόλις τελειώσετε με αυτό, ήρθε η ώρα να ανοίξετε το Slide Master του PowerPoint, όπου θα πραγματοποιηθεί η υπόλοιπη προσαρμογή. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο slide master, κάντε κλικ στην καρτέλα “Προβολή” και επιλέξτε “Slide Master” στην ομάδα “Master Views”.

Το Slide Master θα εμφανιστεί στο αριστερό παράθυρο. Εδώ, μπορείτε να προσαρμόσετε τις γραμματοσειρές, τις επικεφαλίδες, τα χρώματα, την τοποθέτηση του πλαισίου κειμένου και εικόνας και πολλά άλλα.

  Πώς να συσκευάσετε τα ηλεκτρονικά σας για αεροπορικά ταξίδια

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις σας, αποθηκεύστε το πρότυπό σας και βγείτε από το PowerPoint. Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να το ορίσετε ως το προεπιλεγμένο πρότυπο με το οποίο ανοίγει το PowerPoint.

Ορίστε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο ως προεπιλογή

Για να ορίσετε το προσαρμοσμένο θέμα σας ως προεπιλογή, ανοίξτε το PowerPoint, επιλέξτε “Νέο” στο αριστερό παράθυρο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Προσαρμοσμένο”.

Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Πρότυπα τελωνείου γραφείου”.

Θα εμφανιστούν τα προσαρμοσμένα πρότυπά σας. Επιλέξτε αυτό που θέλετε να κάνετε το προεπιλεγμένο πρότυπο.

Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο, δίνοντάς σας μια προεπισκόπηση του προτύπου και ορισμένες βασικές πληροφορίες (αν εισάγετε). Κάντε κλικ στο κουμπί «Δημιουργία».

  Παρακολουθεί τη χρήση RAM & CPU, απεγκαθιστά μαζικά εφαρμογές

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Σχεδίαση” και επιλέξτε το βέλος “Περισσότερα” στην ομάδα “Θέματα”.

Θα εμφανιστεί μια λίστα θεμάτων. Κάντε δεξί κλικ στο προσαρμοσμένο θέμα σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ορισμός ως προεπιλεγμένου θέματος” από το αναπτυσσόμενο μενού.

Τώρα, την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το PowerPoint, θα ξεκινήσει αυτόματα με αυτό το θέμα.