Πώς να συσκευάσετε τα ηλεκτρονικά σας για αεροπορικά ταξίδια

Οι διακοπές αποδεικνύονται μια εξαιρετική ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε τα ηλεκτρονικά σας εκτός σπιτιού. Αλλά μόλις φέτος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε τις μπαταρίες ιόντων λιθίου από τις παραδοτέες αποσκευές. Λοιπόν, πώς ακριβώς θα πρέπει να πακετάρετε αυτό το φορητό υπολογιστή;

Αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα συμμόρφωσης με την TSA. αυτό είναι θέμα ευκολίας. Εάν σκοπεύετε να φέρετε ένα σωρό μεγάλα ηλεκτρονικά είδη στις επόμενες διακοπές σας, πρέπει να μπορείτε να τα οργανώσετε στην τσάντα χειραποσκευής σας. Διαφορετικά, η πτήση σας θα είναι ακόμα μεγαλύτερη ενόχληση.

Πρέπει να συσκευάσετε ηλεκτρονικά σε μια χειραποσκευή

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι μια σχετικά σταθερή πηγή ενέργειας. Αλλά, εάν καταφέρετε να τρυπήσετε ή να υπερθερμάνετε μια μπαταρία Li-ion, θα εκραγεί. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ γνωρίζει ότι αυτό ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια των αεροπλάνων και έχει απαγορεύσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου από τον χώρο φορτίου όλων των επιβατικών πτήσεων.

Αυτό δεν είναι απλώς μια προφύλαξη από βόμβες και προμελετημένες πυρκαγιές ιόντων λιθίου. Θυμηθείτε όταν ήταν τα τηλέφωνα Samsung ανατίναξη στις τσέπες των ανθρώπων; Ναι, αποδεικνύεται ότι μια δυσλειτουργική ή κατεστραμμένη μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να αναφλεγεί κατά λάθος. Και ο σκοτεινός, ακατάστατος χώρος φορτίου ενός αεροπλάνου είναι ίσως το τελευταίο μέρος όπου θέλετε να ανάψετε φωτιά.

Τι σημαίνει αυτό για σας; Λοιπόν, θα πρέπει να φέρετε όλα τα ηλεκτρονικά σας Li-ion σε μια χειραποσκευή (ή στην τσέπη σας). Με τηλέφωνα ή tablet, αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο θέμα. Αλλά μπορεί να είναι μεγάλη ταλαιπωρία εάν προσπαθείτε να φέρετε ένα φορητό υπολογιστή, ένα ηχείο Bluetooth, φορητές μπαταρίες ή άλλα μεγάλα ηλεκτρονικά ιόντων λιθίου στην πτήση σας.

  Πώς να εισαγάγετε ένα ρολόι στο PowerPoint

Γενικά, μπορείτε να φέρετε όσες μπαταρίες ιόντων λιθίου στη χειραποσκευή σας θέλετε. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν τους δικούς τους περιορισμούς, αλλά αν φέρνετε μόνο μια χούφτα συσκευές, τότε μάλλον δεν έχετε πολλά να ανησυχείτε.

Σεβαστείτε την απαγόρευση, ακόμα κι αν δεν επιβληθεί

Θυμάστε πώς σας είπα ότι οι μπαταρίες ιόντων λιθίου απαγορεύονται στον χώρο φορτίου των επιβατικών πτήσεων; Δεν είπα ψέματα, αλλά η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας δεν έχει ακόμη επιβάλει σε μεγάλο βαθμό αυτήν την απαγόρευση.

Σύμφωνα με την FAA, συσκευές που περιέχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου «θα πρέπει να φυλάσσονται σε χειραποσκευές». Αλλά αν αγνοήσετε την απαγόρευση και συσκευάσετε αυτά τα ηλεκτρονικά σε παραδοτέες αποσκευές, τότε «θα πρέπει να είναι εντελώς απενεργοποιημένα, προστατευμένα από τυχαία ενεργοποίηση και συσκευασμένα, ώστε να προστατεύονται από ζημιές».

Έτσι, μπορείτε τεχνικά να ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας όπως θέλετε. Αλλά θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να αντιμετωπίζετε την απαγόρευση σαν να είναι νόμος. Η κυβέρνηση είναι μια ακατάστατη, γραφειοκρατική επιχείρηση. Ακριβώς επειδή η FAA αντιμετωπίζει αυτήν την απαγόρευση σαν να είναι πρόταση, δεν σημαίνει ότι οι τοπικοί σας πράκτορες TSA αισθάνονται το ίδιο. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά σας είναι ούτως ή άλλως πιο ασφαλή στις χειραποσκευές σας.

Τρόπος συσκευασίας για το σημείο ελέγχου TSA

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το TSA είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο ιόντων λιθίου πριν από την πτήση. Γνωρίζετε πώς η TSA απαιτεί από εσάς να τοποθετείτε τα παπούτσια και τις χειραποσκευές σας σε έναν πλαστικό κάδο; Λοιπόν, πρέπει επίσης να αφαιρέσετε όλα τα ηλεκτρονικά που είναι μεγαλύτερα από ένα κινητό τηλέφωνο από την τσάντα σας. Στη συνέχεια, τοποθετείτε αυτά τα ηλεκτρονικά σε ξεχωριστούς κάδους, επειδή δεν μπορούν να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αντικειμένων σας και να μεταβείτε σε νέο Mac

Αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη ταλαιπωρία στον πλανήτη, αρκεί η τσάντα σας να είναι τακτοποιημένη. Εάν χρησιμοποιείτε ένα σακίδιο πλάτης ή μια μικρή βαλίτσα, τότε προσπαθήστε να μαζέψετε τα ρούχα σας προς τα κάτω και τα ηλεκτρονικά σας προς τα πάνω. Ή, μπορείτε να αφιερώσετε έναν ακόλουθο στα ηλεκτρονικά σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε γρήγορα τα ηλεκτρονικά σας καθώς περνάτε από το σημείο ελέγχου TSA.

Εάν έχετε μαζί σας ένα σωρό μικρά ηλεκτρονικά είδη, όπως καλώδια και μπαταρίες στην πτήση σας, τότε θα πρότεινα να τα συσκευάσετε σε BAGSMART ή Βασικά στοιχεία του Amazon θήκη καλωδίου. Αυτές οι περιπτώσεις διευκολύνουν τον εντοπισμό των αντικειμένων σας και μπορούν να βοηθήσουν στον μετριασμό τυχόν ασυνήθιστων συναντήσεων TSA.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Carry-On

Θα πρέπει να φέρετε όλα τα ηλεκτρονικά σας μέσα από τη χειραποσκευή, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε όλα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εφόσον προφανώς δεν μπορείτε να φτάσετε τα ηλεκτρονικά που βρίσκονται στο διαμέρισμα πάνω από το κεφάλι, ίσως θέλετε να κρατήσετε χρήσιμα ηλεκτρονικά είδη, όπως tablet και φορητές κονσόλες παιχνιδιών, σε μια μικρότερη τσάντα που μπορεί να χωρέσει κάτω από το κάθισμά σας ή στην αγκαλιά σας. Ενα σακίδιο, τσάντα κάτω από το κάθισμα, ακόλουθος πρεσβείας, ή διοργανωτής ηλεκτρονικών πρέπει να λειτουργεί μια χαρά. Ή, θα μπορούσατε απλώς να βγάλετε τα απαραίτητα από τις αποσκευές σας πριν ξεκινήσει η πτήση.

Στην ιδανική περίπτωση, οι χειραποσκευές σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριές. Μπορείτε να φέρετε μόνο μερικά είδη ένδυσης, προϊόντα υγιεινής, ένα βιβλίο, μερικά σνακ και τα ηλεκτρονικά σας στην τσάντα χειραποσκευής σας. Αλλά αν είστε φτηνό πατίνι (όπως εγώ), τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας αρέσει να βασανίζετε τον εαυτό σας φέρνοντας τα πάντα σε ένα σακίδιο και να εξαιρεθείτε εντελώς από την ακριβή και ενοχλητική εμπειρία της παραδοτέας αποσκευής.

  Πώς να αποκτήσετε ευρεία πρόσβαση συστήματος στα εργαλεία Fastboot και ADB [Windows]

Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με τη σαδιστική μέθοδο μεταφοράς. Εάν η τσάντα σας είναι αποδιοργανωμένη, τότε είναι δύσκολο να βρείτε πράγματα που χρειάζεστε βιαστικά. Εάν είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει κάτω από το κάθισμά σας, τότε πρέπει να το ρίξετε στο διαμέρισμα πάνω από το κεφάλι. Πάλι, κάτω από το κάθισμα, επισυνάπτει, και διοργανωτές ηλεκτρονικών κάνε τη διαφορά εδώ. Μπορείτε να αφιερώσετε ένα σακίδιο ή μια βαλίτσα στα ρούχα και να χρησιμοποιήσετε μια μικρή επιπλέον τσάντα ή οργάνωση για τα ηλεκτρονικά σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο εγγραφής για προέλεγχο TSA

Η συσκευασία των ηλεκτρονικών σας είναι αρκετά εύκολη, αρκεί να παραμείνετε οργανωμένοι. Αλλά αν μισείτε να οργανώνετε τσάντες και μισείτε να βγάζετε τα ηλεκτρονικά σας για το TSA, τότε οι κανόνες ιόντων λιθίου του DOT μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικοί. Ευτυχώς, μπορείτε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα TSA Pre-Check και να παραλείψετε τη συνήθη διαδικασία ελέγχου.

Εγγραφή στο TSA Pre-check μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά αξίζει τον κόπο. Πρέπει να πραγματοποιήσετε μια συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο, να δώσετε δακτυλικά αποτυπώματα και να επιτρέψετε στην TSA να πραγματοποιήσει ομοσπονδιακό έλεγχο ιστορικού. Αν έχετε κάνει ποτέ αίτηση για δημόσια θέση, είναι πρακτικά η ίδια διαδικασία. Μόλις ελέγχεστε από το TSA, πληρώνετε 85 $ για μια πενταετή εγγραφή και αυτό είναι.

Μόλις εγγραφείτε στο TSA Pre-Check, μπορείτε να κατεβείτε στη λωρίδα TSA Pre-Check αντί για την κανονική, πληβειακή λωρίδα TSA. Η εμπειρία είναι συγκρίσιμη με ένα Disney Fast Pass. Η σειρά δεν είναι τόσο μεγάλη, δεν χρειάζεται να βγάλετε τα ηλεκτρονικά σας από την τσάντα σας και δεν χρειάζεται να βγάλετε τα παπούτσια σας.

Πηγές: FAA